Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Grybauskaite'yi Törenle Karşıladı

Litvanya Cumhurbaşkanı Grybauskaite Ankara'daCumhurbaşkanı Erdoğan, Grybauskaite'yi törenle karşıladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için Türkiye'de bulunan Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite'yi törenle karşıladı.

Litvanya Cumhurbaşkanı Grybauskaite Ankara'daCumhurbaşkanı Erdoğan, Grybauskaite'yi törenle karşıladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için Türkiye'de bulunan Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite'yi törenle karşıladı. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki tören öncesi, Grybauskaite'nin makam aracı, Saray'ın protokol girişinin önündeki caddede atlı tören birliğince karşılandı. Araç, birlik eşliğinde Saray'a geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Litvanya Cumhurbaşkanı Grybauskaite'nin alandaki platformda yerlerini almasının ardından 21 pare top atışı eşliğinde milli marşlar çalındı. Grybauskaite, Türkçe "Merhaba asker" diyerek tören birliğini selamladı. İki ülke heyetlerinin takdiminin ardından Erdoğan ve Grybauskaite, merdivenlerde Türkiye ve Litvanya bayrakları önünde el sıkışarak, basın mensuplarına poz verdi. Törene, AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru ve diğer yetkililer katıldı. Baş başa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından Erdoğan ve Grybauskaite, ortak basın toplantısı düzenleyecek. ....

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Litvanya Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title