Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Faiz Meselesini Çözmemiz Gerekiyor

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Faiz meselesini çözmemiz gerekiyor. Yalnızlığımı biliyorum ama mücadelemi sürdüreceğim, kararlıyım." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cevahir Ailesi tarafından yapılan Haliç AVM'nin açılışını yaptı. erdoğan, burada yaptığı konuşmada" Faiz meselesini çözmemiz gerekiyor. Yalnızlığımı biliyorum ama mücadelemi sürdüreceğim, kararlıyım." dedi. "Gelin şu anda dolarınızı, avronuzu TL'ye çevirin" çağrısını yenileyen Erdoğan, dövizin bir baskı aracı olduğunu belirtti.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan bölümler:

"TÜRKİYE MEMUR MAAŞLARINI ÖDEYEMEME TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYAYDI"

Türkiye memur maaşlarını ödeyememe tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Bu ülke IMF kapılarında birkaç milyon dolar için boyun büktüğü acı günleri yaşadı ama şimdi bizim IMF'ye borcumuz yok. Elhamdülillah şu anda Merkez Bankamızın döviz rezervi işlerimizi görüyor ama dikkatliyiz. Felaket senaryolarından bahsedenler o dönem paralarına para katmanın, krizi fırsata çevirmenin mutluluğunu yaşıyordu. Millet gelecek kaygısıyla kıvranırken bunlar sırça köşklerinde saltanat sürüyordu.

"GÜN HAREKETE GEÇME ZAMANI"

15 Temmuz'da nasıl el birliğiyle demokrasimize, özgürlüğümüze, geleceğimize sahip çıkmışsak şimdi de ekonomimize sahip çıkma zamanıdır. Gün laf söyleme değil, harekete geçme zamanıdır. Gün Türkiye'nin ekonomi seferberliğine köstek değil, destek olmak zamanıdır. Ben Cevahir ailesine çağrımıza kulak verip açılışını yaptığımız bu alışveriş merkezinde kiralamaları döviz yerine Türk lirasıyla yaptıkları için teşekkür ediyorum. Bu şekilde davranan firmalarımızın sayısı arttıkça döviz üzerinden ülkemizi sıkıştırma hesabı süratle bozulacaktır.

"BORSA, DÖVİZ, FAİZ BÜTÜN MANİPÜLASYONLARI YAPIYORLAR"

Şimdi ne yapıyorlar, burası çok önemli; Bakın bu kez borsa, döviz, faiz bütün bu manipülasyonlar üzerinden bunu başarmaya çalışıyorlar. Maalesef basireti bağlı kimi iş adamları, dernekleri de bu sürece alenen destek oluyorlar. 28 Şubat dahil bu milletin iradesine yönelik tüm vesayet girişimlerinde ilk sırada saf tutmuş bir yapıdan başka türlü hareket etmesini beklemek elbette aşırı iyimserlik olur.

"FAİZ SÖMÜRÜ ARACI"

Faizi önemli bir sömürü aracı olarak görüyorum, faizi emperyalist mantığın en önemli sömürü araçlarından biri olarak görüyorum ve faizi yatırımcıyı köşeye sıkıştırma aracı olarak görüyorum. Şu anda Türkiye'de en yüksek parayı kazanan reel yatırımcı değildir. En yüksek parayı kazanan finans sektöründe olanlardır.

"YALNIZLIĞIMI BİLİYORUM AMA MÜCADELEMİ SÜRDÜRECEĞİM"

Faiz meselesini çözmemiz gerekiyor. Yalnızlığımı biliyorum ama mücadelemi sürdüreceğim, kararlıyım.

"GELİN ŞU ANDA DOLARINIZI AVRONUZU TL'YE ÇEVİRİN"

Döviz bir baskı aracıdır ve bu döviz karşılığı olmadan bastırılan para ve karşılığı olmadan bastırılan bu parayla yüz milyarlarca dolar birilerine akmaktadır. Mesele bu. Bir defa bizim bunu çözmemiz lazım. Niçin yastığının altında karşılığı olmayan bu parayı saklayacaksın. Gelin bu parayı milli paramıza çevirelim. Milli değerlerimize sahip çıkacağız ya dem bu dem, zaman bu zaman. Gelin şu anda dolarınızı, avronuzu TL'ye çevirin. Bizi yıkmak, bizi mahkum etmek isteyenlere karşı yastığımın altında varsa bu para hemen bunu TL'ye çevirmeliyim. 'Efendim zarar edersek ne olur?' Bak, bu millidir, bunda bereket vardır, bundan zarar etmezsin merak etme. Asıl zarar ettiren öbürüdür. Çünkü öbürü emperyal bir mantığın temsilcisidir. Sen yerli, milli olmak suretiyle parana sahip çıkarak, bu para burada kalacaktır."

Kaynak: AA / Ekonomi

Politika Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title