Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esertepe Rekreasyon Alanını Açtı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in makam aracı ile ilgili yaşanan tartışmalara sert cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in makam aracı ile ilgili yaşanan tartışmalara sert cevap verdi. Erdoğan, "Bu makama bu araç az bile, az ve utanmadan sıkılmadan 'camide toplanan paralarla Mercedes alınıyor' diye bölücü terör örgütüyle bu malum örgüt, paralel örgüt beraber camilerde şu anda kampanyalar yapıyorlar. Camide cemaati bölüyorlar, bunlar zaten ümmeti, milleti parçaladılar, anneleri evlatlarıyla, karıyı kocayla adeta dövüşür hale getirdiler" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Keçiören'de yapımı tamamlanan Esertepe Rekreasyon Alanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle açıldı. Açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çözüm sürecine sabote etmek için her şeye başvurduklarını dile getirdi. Askeri darbe sonucunda mahkum edilen Mısır'ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi'ye sahip çıktılarını ve idam kararlarına karşı çıktılarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İdama karşı çıktı ama siz 'Kudüs Yahudilerindir' dediniz. Diyen kim? İşte bu terör örgütünü arkasına alanlar. Bunlar Taksim'i Kabe'leri olarak ilan ettiler, geçmişte de CHP zihniyeti 'Kabe, Arabın olsun bize Çankaya yeter' diyordu. Bunların birbirinden farkı yok al birini vur öbürüne ama bizim bir Kabe'miz var o da Mekke'de" diye konuştu.

"CAMİDE CEMAATİ BÖLÜYORLAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kaldırılmak istendiğini sözlerine ekledi. "Neye göre bunu söylüyorsun? Buna gücün yeter mi? Yetmez. Din dersi kaldıracakmış. Buna gücün yeter mi?" diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin de imam hatiplerin orta kısmını kapacağını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı'nın kullandığı makam arabasıyla ilgili tartışmalara da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ne diyorlar, '1 milyon.' Neymiş, bu kaynakmış. Elinize dilinize dursun. Hepsinin altında Mercedes var. Geçen gün bir lüks Audi'yi gösterdi gazeteciler. ya siz busunuz. Ne için dürüst olmuyorsunuz? Bu makama bu araç az bile, az ve utanmadan sıkılmadan 'camide toplanan paralarla Mercedes alınıyor' diye bölücü terör örgütüyle bu malum örgüt, paralel örgüt beraber camilerde şu anda kampanyalar yapıyorlar. Camide cemaati bölüyorlar, bunlar zaten ümmeti, milleti parçaladılar, anneleri evlatlarıyla, karıyı kocayla adeta dövüşür hale getirdiler" dedi.

"PARALEL YAPI DENEN İHANET ÇETESİ DE SİZİ KURTARAMAYACAK BUNU DA BİLESİNİZ"

Anadolu'da Kur'an'ın Kürtçe mealini gösterdiklerinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Çıkıyor ertesi gün bir yalan söylüyor Eş Başkan, diyor ki; 'Diyanet, Cumhurbaşkanına bir tane Kürtçe meal hazırlattı. O da daha önce bir vakfın hazırladığı Kürtçe mealdi.' El insaf. Ey benim Kürt kardeşlerim, 10 bin adet bunu Diyanet bastırdı ve Güneydoğu'ya bunlar gönderildi. Niye? Türkçe bilmeyen benim Kürt kardeşlerim Kürtçe Kur'an mealini okusun diye. Böyle bir Diyanet alkışlanır ama bunlar tam aksine Diyanet İşleri Başkanımızı yuhalattılar. Şimdi Diyanet İşleri Başkanlığımız, Ermenice meali olan Kur'an da hazırlatıyor, biz Mesnevi'de sadece 18-20 dil var, aynı şey Kur'an-ı Kerim için de olacaktır. Bu zaten Diyanet İşleri Başkanlığımızın görevidir. Biz Çanakkale'de yedi düvele karşı mücadele vermiş milletiz. Bunu bir defa görmemiz lazım. Bu millet 92 yıllık cumhuriyet tarihinde, nice darbecilere, cuntacılara, kriz tellallarına eyvallah etmemiş bir millet. Sanıyor musunuz ki 'medya cilalıyor, birileri sırtınızı sıvazlıyor' diye bu millet meydanı size bırakacak. Ne sizin, ne size ödünç oy dilenen ana muhalefet partisinin ne de sizi ısrarla Meclis'te görmek isteyen milliyetçi olduğu iddiasındaki partinin çabası bu oyunun amacına ulaşmasına yetmeyecek. Paralel Yapı denen ihanet çetesi de sizi kurtaramayacak bunu da bilesiniz."

"TÜRKİYE BU TEZGAHLARA GELMEYECEK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin arka kapılarında yapılan anlaşmayı anımsattı. Türkiye'nin bu tezgahlara, bu oyunlara gelmeyeceğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 27 Mayıs'ta, 12 Eylül'de ve 28 Şubat'ta milletin bu oyunların alasını gördüğünü, yaşadığını ifade etti.

Türkiye'nin eski Türkiye olmadığını sözlerine ekmeyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün artık milli gelirini 230 milyar dolardan, 800 milyar dolara çıkarmış, ihracatını 36 milyar dolardan 158 milyar dolara ulaştırmış, Merkez Bankası'nın kasasında geldiğimizde hatırlayın 27,5 milyar dolar vardı, şimdi 122 milyar dolar var. Hatırlayın IMF'e olan borcumuz 23,5 milyar dolardı ama şimdi borcumuz kalmadı tam aksine şimdi borç verecek duruma geldik" dedi.

GAZİ BAYILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarının ardından protokol üyelerini katılımıyla birlikte Esertepe Rekreasyon Alanı'nın açılış kurdelesi kesildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın törenden ayrılışı sırasında bir gazi baygınlık geçirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanına yaklaşmak isteyen gazi yaşanan izdihamda arada kalarak bayıldı. Gazi'nin bayıldığını fark eden sağlık görevlileri duruma müdahale ederek gaziyi alandan ayırdı.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan bir vatandaş fotoğraf verdi. Emine Erdoğan vatandaşın verdiği fotoğrafı alarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gösterdi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Diyanet İşleri Başkanlığı Recep Tayyip Erdoğan Mehmet Görmez Mercedes Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title