Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan Elazığ'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iç güvenlik paketine ilişkin, "Devamlı oyalıyorlar. Yapmayın. Göreviniz Meclis'te bu yasaları çıkarmak, engellemek değil. Öyle de yapsanız böyle de yapsanız bu kanun çıkacak. Ne oldu? Normal zamanda değil de süre biraz uzayacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzzetpaşa Meydanı'ndaki toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, 12 yılda buralara geldiklerini, şimdi patinaj yaptıklarını belirtti.

"Diyoruz ki patinaj yapmayalım tekrar hızlanalım" ifadesini kullanan Erdoğan, bunu Fransa'da, Amerika'da başkanlık sistemine geçmeden önce farklı bir şekilde gördüklerini, onlarda da patinaj süreci olduğunu söyledi. Erdoğan, onların belli bir yere geldiklerini, o rakamda tıkandıklarını ama sistemde yaptıkları değişim ve güncellemeyle sıçradıklarını kaydetti.

Amerika'daki ekonominin, demokrasinin ileri olduğunu, oradaki sistemin de Başkanlık sistemi olduğunu vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Biz illa Amerika'daki sistemi almaya mecbur değiliz. Bir arı maharetiyle her çiçekten nasibimizi alırız, ondan sonra da kendi sistemimizi kurarız. Kendi geleneklerimize, göreneklerimize göre bunu aynen üretir ortaya koyarız. Çünkü biz tarih boyunca bunu yaptık, evelallah yine yaparız. Geçmişte rahmetli Özal, Demirel başkanlık sistemi dedi. Rahmeti Türkeş başkanlık sistemi dedi. Ama ardından gelenler şimdi inkar ediyor. Rahmetli Erbakan hocamız, Rahmetli Yazıcıoğlu başkanlık diyordu. Daha pek çok siyasetçi, siyasi parti aynı şeyi savundular. Şimdi onların mirasına oturduklarını iddia edenlerin bir kısmı çark ettiler, tam tersini savunuyorlar. Ama önemli değil, aslın tercihi ortadayken vekilin sözüne bakılmaz. Buna rağmen bu konuda maalesef şu anda arzu edilen ilerleme yok fakat halkta var. Ne güzel söylemiş Elazığlı kardeşim 'Tandır sıcakken ekmek tutar."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, artık daha fazla vakit kaybetmenin anlamının olmadığını, Türkiye için başkanlık sisteminin tam zamanı olduğunu dile getirerek, tekliflerine karşı çıkanlara baktıklarını, ne diyorlar ne istiyorlar diye anlamaya çalıştıklarını söyledi.

Onların sadece hakaret, iftira ve demagoji yaptıklarını belirten Erdoğan, "Neymiş efendim diktatörlükmüş, padişahlıkmış, şuymuş buymuş, Bunların hepsi boş laf, lafı güzaf. 'Selin ağzı tutulur, elin ağzı tutulmaz.' Baraj yaparsın, bent yaparsın selin ağzını tutarsın. Bunlarınkini tutmak mümkün değil. İş yok sadece laf var. Onun için biz teklifimizi milletimize yapıyoruz, Gakkoşlara yapıyoruz, Gakkomlara yapıyoruz. Biz dilekçemizi millete veriyoruz. Kabul ederse başımız gözümüz üstünde yeri var. Etmezse bu karara da saygı duyar hizmete devam ederiz. Ben biliyorum ki milletimde bunu istiyor" dedi.

-"Bu kesinlikle al ver meselesi değildir"

Dünkü gazetelerde yer alan bir araştırma sonucuna değinen Erdoğan, araştırma sonucuna göre, başkanlık sistemine desteğin yüzde 70 olduğunu söyledi.

Erdoğan, Elazığlıları, 7 Haziran seçimlerinde yeni Türkiye, yeni anayasa ve Çözüm Süreci'yle beraber ülkenin tarihinde milat yapmaya, kendi oylarıyla ilk başkanını seçmeye davet etti.

Türkiye'nin büyüdükçe, güçlendikçe dertlerinin de büyüdüğünü dile getiren Erdoğan, bu sıkıntıların üstesinden gelecek inanca, güce, imkana sahip olduklarını vurguladı.

"Yeter ki kardeşliğimizi ilerletebilelim. Bu amaçla Çözüm Süreci'ni başlattık" diyen Erdoğan, süreci bugüne kadar kararlılıkla yürüttüklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu kesinlikle al ver meselesi değildir. Bu süreç herşeyden önce bölgede yaşayan insanlarımızın ihmal edilen haklarının, hukuklarının telafisini sağlayacaktır. Bununla birlikte Türkiye'nin hedeflerine güçlü şekilde yürüyebilmesi için geleceğine güvenle bakabilmesi için gereken huzur ortamını teminat altına alacaktır. Çözüm Süreci'nin anlamını en iyi Elaziz'in bileceğini sizlerin takdirine bırakıyorum. Çünkü sizler yıllardır terörün, çatışmanın, huzursuzluğun yanı başında yaşıyorsunuz. Gakkoşların mertliği sayesinde Elaziz'e terör ayak basamadı. Ama çevrenizde yanan ateşi de yakından gördünüz, yaşanan acılara yakında şahitlik ettiniz" diye konuştu.

"Ağıtlar yaktığınız sevdiklerinizin acılarını bir daha yaşamayın diye bu süreci başlattık ve sabırla sürdürüyoruz" ifadesini kullanan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Çaydaçıra oynarken mutlulukla seyretmeyi hayal ettiğimiz evlatlarımızın cenazeleri önünde gözyaşı dökmeyelim diye, anaların feryatlarıyla yüreklerimiz dağlanmasın diye çabalıyoruz. Ama bu süreçte sergilenen samimiyetsizlikleri, oynanan tüm oyunları, arkasında durulmayan sözleri de gayet iyi biliyoruz. Bununla birlikte şunu belirtmek durumundayım, bu malum bölücü terör örgütü, onun parlamentodaki uzantıları, onları da biliyorsunuz değil mi? 6-7 Ekim'de olanları, Silopi'de olanları, Cizre de olanları biliyorsunuz. Düşünebiliyor musunuz, suratlarında maskeler, affedersiniz etekleri giymişler güya tanınmayacaklar, kaldırımları söküyorlar bunlarla polise saldırıyorlar, molotofkokteylleriyle araçları, otobüsleri, dükkanları yakıyorlar. Utanmadan sıkılmadan buna da özgürlük diyorlar, direniş diyorlar. Bunun neresi direniş, neresi özgürlük. Böyle bir şey olabilir mi?"

Ülkenin huzuruna kastedildiğini vurgulayan Erdoğan, "Çıkıyor, partilerinin başındaki eşbaşkanlardan bir tanesi, milleti sokağa dökmeye davet ediyor. Böyle şey olur mu? Eğer sen temel hak ve özgürlükler diyorsan, düşünce özgürlüğü diyorsan, demokratik bir mücadele diyorsan bunun yeri parlamentodur. Gelirsin, meydanlarda bütün siyasiler gibi konuşursun, salonlarda konuşursun ama gençleri, affedersiniz pantolon yerine etek giydirmek suretiyle, suratına da maske takmak suretiyle, eline de molotofkokteyliyle araçları, esnafın dükkanlarını yakmaya gönderemezsin. Eğer bunu yapıyorsanız bu ihanettir, bu millete saygısızlıktır. Bunlar benim Kürt kardeşlerimin temsilcisi değildir. Bu oyunu 7 Haziran'da inanıyorum siz bozacaksınız. Bozmaya ben inanıyorum ki kararlısınız. Çözüm Süreci çünkü budur" ifadesini kullandı.

"Türkiye 30 yıl bunu yaşadı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, devleti yönetme sorumluluğunu üstlenen kişiler olarak duygusallıkla hareket edemeyeceklerini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Başkalarının peşinden gidemeyiz, bizim kendi rotamız, kendi projemiz, kendi planımız var. Elbette bu demek değil ki herşeyi sineye çekeceğiz, herşeyi kabulleneceğiz. Ne diyor Mehmet Akif, 'Kesilir belki fakat çekmeye gelmez boynum.' Biz milletimizin boynunun çekilmesine müsaade etmeyiz. Devlet bu süreçle ilgili taahhütlerinin arkasındadır. Sürecin içinde yer alan herkesin de aynı iradeyi göstermesi gerekmektedir. Sokakları, terörize ederek, toplumu tahkir ederek, şiddetle, baskıyla, hakaretle hiçkimse birşey elde edemez. Türkiye 30 yıl bunu yaşadı. Bu yolun çıkar yol olmadığı, hiçkimsenin faydasına bir yol olmadığı görüldü. Şimdi bir başka yolu, aklıselimin, hakkın, hukukun, vicdanın yolunu deniyoruz. Bu yoldan sapanı, bu yoldan döneni, milletimiz de tarih de affetmez."

Meclis'te görüşülen iç güvenlik paketiyle kamu vicdanını yaralayan görüntülerin bir daha yaşanmasının önüne geçileceğini dile getiren Erdoğan, "Bakın devamlı oyalıyorlar. Yapmayın. Göreviniz Meclis'te bu yasaları çıkarmak, engellemek değil. Öyle de yapsanız böyle de yapsanız bu kanun çıkacak. Ne oldu? Normal zamanda değil de süre biraz uzayacak" şeklinde konuştu.

Çözüm Süreci'nin başarıyla neticelenmesinin ardından bölgedeki tüm şehirler gibi Elazığ'ın önünde de yeni bir dönem açılacağına olan inancını belirten Erdoğan, "Yatırımcı ekonomik istikrar ister, yatırımcı güven ister ama onunla birlikte huzur ister, geleceğini görmek ister. Verdiğimiz tüm teşviklere, gösterdiğimiz tüm gayretlere rağmen, bölgedeki atmosfer, yatırımcıların buraya gelmesine, istihdam sağlayacak büyük ve kalıcı yatırımlar yapmasına mani oluyor. İnşallah önümüzdeki dönemde tüm bu sıkıntıları geride bırakarak yeni Türkiye'yi burada hep birlikte yükselteceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca, "Esmalar, size selam olsun. Sizi o iradenin, o güçlü temsilin Türkiye'deki uzantıları olarak görüyorum. Size başarılar diliyorum" dedi.

"Yatırımların takipçisi olacağım"

"Gelecek çok daha aydınlık, çok daha güzel olacak" derken, bunu sadece bir laf olarak söylemediklerini, altyapısını da şimdiden kurduklarını ifade eden Erdoğan, Başbakanlığı dönemindeki gibi Cumhurbaşkanlığında da Elazığ'a yapılan yatırımların takipçisi olacağını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elazığ'ın en önemli değerlerinden olan Harput'u yeniden ayağa kaldırmak için büyük bir proje başlatıldığını, bu projeyle Harput'u Türkiye'nin ve dünyanın kültürel mirası olarak tescil edeceklerini ve cazibe merkezi haline getireceklerini belirtti.

Fırat Üniversitesinin bir bölge üniversitesi hüviyetiyle her geçen yıl daha da geliştiğine ve büyüdüğüne işaret eden Erdoğan, vefat eden Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri Orhan'a Allah'tan rahmet, ailesine sabır, üniversite camiasına başsağlığı diledi.

Erdoğan, Hazar Gölü'nü turizme kazandırma çalışmalarının da sürdüğüne dikkati çekti. Elazığ'a bir şehir hastanesi sözlerinin olduğunu hatırlatan Erdoğan, hukuki bir takım sorunlar nedeniyle gecikmeler yaşandığını fakat bunların aşıldığını ve bin 40 yataklı hastanenin inşasına başlandığını söyledi.

Ulaştırma yatırımları hakkında da bilgi veren Erdoğan, ciddi sıkıntılara neden olan Şorşor Deresi'nin ıslahı ile ilgili projenin de ihalesinin yapıldığını, yakında inşasına başlanacağını kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bir şehrin gelişmesi, kalkınması, büyümesi için önce onun altyapısını kurmak gerekiyor. Burada üretilen ürünün, verilen hizmetin diğer bölgelere kolayca ulaşımını sağlayamazsanız yatırımcı gelmez. Yatırım olmayınca istihdam olmaz. İnsanlara en iyi eğitim imkanlarını, sağlık imkanlarını, konut imkanlarını, sosyal hayat imkanlarını sağlamazsanız, yine kimseyi burada tutamazsınız. Biz gerek bugüne kadar yapılan yatırımlarla, gerek yeni projelerimizle işte bunun altyapısını kurmaya çalışıyoruz. Bugün açılışını yaptığımız hizmetlerin bu doğrultuda Elazığımıza önemli katkılar sağlamasını Rabbimden niyaz ediyorum."

Erdoğan, konuşmasının ardından beraberindekilerle toplu açılış töreninin kurdelesini kesti, ardından kurdele parçalarını ve makasları kendisini dinlemek için meydana gelen 3 kadına verdi.

(Bitti)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Elazığ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title