Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, El Cezire'ye Konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Elbette ki TSK'nin içerisinde belli bir grup bunu düzenledi ama açık olan bir şey var ki onlar azınlıkta.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Elbette ki TSK'nin içerisinde belli bir grup bunu düzenledi ama açık olan bir şey var ki onlar azınlıkta. Bir azınlığın çoğunluğa hükmetmesine zaten müsaade edemezdik. Biz de gereken tüm adımları atmak suretiyle bunun önüne geçmeye çalıştık" dedi.

Erdoğan, Bakanlar Kurulu toplantısına verilen arada El Cezire İngilizce'ye verdiği mülakatta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruları cevapladı.

Erdoğan, 4 günlük bir tatil için Marmaris'e gittiğini, oraya gittikten sonra darbe girişimiyle ilgili haberlerin kendisine ulaştığını belirterek, gerekli kişileri haberdar ettiklerini ve burada bir basın açıklaması yaptıklarını dile getirdi.

Erdoğan, "Halkımızın endişeye kapılmamasını istedik. Tabi ki Türk halkından meydanlara çıkmasını ve demokrasiye sahip çıkmasını istedik. Türkiye'de yüzde 52'lik bir oranla hükümeti seçmiş halk da sokağa döküldü ve yapılan haince darbe girişimine karşılığını verdi." dedi.

Kendisine darbe girişimi haberinin nereden geldiği, MİT'in 4 saat önce haber aldığına yönelik bilgiler olduğu yönündeki soruyu ise Erdoğan, şöyle cevapladı:

"Bana eniştem söyledi ama başta inanmak istemedim. Sonrasında istihbarat teşkilatı ve farklı kaynaklardan doğrulandıktan sonra orada ben ve Enerji Bakanı gerekli adımları atarak Dalaman'a hareket ettik. İstanbul'da da bazı sıkıntılarla karşılaştık. Alçak uçuş yapan F-16'ları duyduk ama on binlerce kişinin sokaklara döküldüğünü de gördük. Her şeyi kontrol altına almaya çalıştık. Ondan sonraki sürece yönelik adım attık. 12 saat içerisinde işi kontrolümüz altına aldık. Bu gelişmelerle birlikte de bizler bir şeye çok dikkat ettik. Gezi olaylarında daha önce edinilmiş tecrübelerimiz var, bu değerlendirmenin neticesinde Birinci Ordu Komutanımızın yaptığı açıklama. Ardından savcılarımızın açıklamaları süreci kontrol altına almaya çok yardımcı oldu."

Özellikle dikkat ettikleri bir noktanın olduğunu dile getiren Erdoğan, "Çünkü geçmişte benzer şeylerle şahit olmuştu ülkemiz. Bazı generaller ile görüştük ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin bazı üst düzey komutanlarıyla ile görüşme fırsatı bulduk. Onlar da her şeyin kontrol altına alınması konusunda bize oldukça yardımcı oldular." dedi.

- "Tanklar sonuç alamadı"

Erdoğan, "Elbetteki TSK'nin içerisinde belli bir grup bunu düzenledi ama açık olan bir şey var ki onlar azınlıkta. Bir azınlığın çoğunluğa hükmetmesine zaten müsaade edemezdik. Biz de gereken tüm adımları atmak suretiyle bunun önüne geçmeye çalıştık." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, istihbarat alınıp neden önceden harekete geçilmediğine ilişkin soruya şöyle yanıt verdi:

"Burada bir istihbarat zaafı olduğu açık bir şekilde ortada. Doğru bir istihbarat olsaydı bu Fetullahçı terör örgütünün çalışmaları engellenebilirdi. Hiç kimse dünyadaki istihbarat örgütlerinin eksikliği yoktur diyemez. Bunu ABD'de de, Rusya'da da, dünyanın dört bir yanında görüyoruz. Zayıf noktalar nerdedir, zaafiyetler nerdedir bunu belirlemek ve en aza indirgemek gerekir. Ama istihbaratta teknolojiden ziyade, insani unsur çok daha önemli."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminde başarısız olduğunu vurgulayarak, "Fetullahçı Terör Örgütü devletin içinde paralel bir yapı oluşturmuş. Darbe girişimini yaptıklarında başarılı olamadılar ama önümüzdeki günler ve haftalar içinde eminim ki bazı fikir ve planlarını kendi gelecekleri için onlar da yapacaklardır. Ama biz de devlet ve halk olarak el eleyiz ve bu tip insanlara örgütlere karşıyız. Biz el ele oldukça, halkla birlikte oldukça tanklar sonuç alamayacaktır, zaten de alamamıştır." diye konuştu.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan El Cezire Marmaris Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title