Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ekvador'da

Ekvador Devlet Başkanı Rafael Correa, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretiyle dünyanın güney ve kuzeyini bir araya getiren Ekvator çizgisinin bulunduğu Kito ile dünyanın doğu ve batısını bir araya getiren boğazın bulunduğu İstanbul şehri de buluşuyor" dedi.

Ekvador Devlet Başkanı Rafael Correa, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretiyle dünyanın güney ve kuzeyini bir araya getiren Ekvator çizgisinin bulunduğu Kito ile dünyanın doğu ve batısını bir araya getiren boğazın bulunduğu İstanbul şehri de buluşuyor" dedi.

Correa, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ekvador'un başkenti Kito'daki temasları sırasında Carondelet Devlet Başkanlığı Sarayı'nda gerçekleştirilen ikili ve heyetler arası görüşmeler sonrasında düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Ekvador tarihinde ilk kez bir Türk cumhurbaşkanının ülkelerini ziyaret ettiğini vurgulayan Correa, ülke olarak tarihi bir an yaşadıklarını söyledi.

Ziyareti bir başka açıdan değerlendiren Ekvador Devlet Başkanı Correa, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretiyle dünyanın güney ve kuzeyini bir araya getiren Ekvator çizgisinin bulunduğu Kito ile dünyanın doğu ve batısını bir araya getiren boğazın bulunduğu İstanbul şehri de buluşuyor" ifadesini kullandı.

" Türkiye'nin askeri ve güvenlik meselelerinde büyük tecrübesi var"

Correa, geçen ay İstanbul ve Ankara'da yaşanan terör saldırılarına karşı Türk hükümeti ve halkıyla dayanışma içerisinde olduklarını belirtti.

Hem ikili hem de heyetler arası görüşmelerde de iki ülkenin bu terör saldırılarını ve şiddet ortamını reddettiğini vurgulayan Correa, Türkiye ve Ekvador'un dünyada barış ortamının sağlanması için işbirliklerini sürdüreceğini kaydetti.

Ekvador Devlet Başkanı Correa, Türkiye'nin askeri ve güvenlik meselelerinde büyük tecrübesi bulunduğunu, bu tecrübenin Ekvador'a büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

Özellikle kalkınma anlaşmaları konusunda bu yıl içerisinde büyük bir ilerleme katetmek istediklerini dile getiren Correa, "İki ülke olarak özellikle halkların yararına olan çok olumlu bir gün geçirdik" dedi.

Çevre ve havacılık alanında yapılacak işbirliğinin Ekvador'a büyük katkı sağlayacağına işaret eden Correa, Türkiye'nin Latin Amerika, Karayip ve özel olarak Ekvador'la ilişkilerini geliştirme konusundaki siyasi adımlarını takdir ettiklerini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title