Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya Yahudi Kongresi Başkanı ile Görüşecek

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kendisini sert sözlerle eleştiren Dünya Yahudi Kongresi Başkanı ile New York'ta bir araya gelecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM zirvesi için gittiği New York'ta, dünya liderleri dışında üç kilit görüşme yapacak. Erdoğan, New York'ta Müslüman, Yahudi ve Hristiyan topluluklarının temsilcileri ile ayrı ayrı bir araya gelecek. Ancak Cumhurbaşkanı'nın bu temaslarından biri son derece ilginç. Zira Erdoğan, kendisini sadece birkaç ay önce çok sert sözlerle eleştiren Dünya Yahudi Kongresi Başkanı ile de görüşecek.

Erdoğan'ın kabul edeceği Dünya Yahudi Kongresi heyetinin başkanlığını Ronald S. Lauder yapıyor.

ERDOĞAN'DAN ÖZÜR DİLEMESİNİ İSTEMİŞTİ

Lauder, Mart ayında Erdoğan'ı yaptığı bir konuşma nedeniyle sert şekilde eleştirmiş, özür dilemesini istemişti.

Erdoğan, aynı ay başbakanlık görevindeyken gittiği, Viyana'daki BM çatısı altında gerçekleştirilen Medeniyetler İttifakı toplantısında "Tıpkı siyonizm gibi, tıpkı antisemitizm gibi, tıpkı faşizm gibi İslamofobi’nin de bir insanlık suçu olarak görülmesi kaçınılmaz hal almıştır" demişti.

Dünya Yahudi Kongresi Başkanı Lauder de Erdoğan'ın bu sözleri üzerine yaptığı açıklamada, "Erdoğan'ın İsrail'e yönelik son sert çıkışı sadece bu devlete karşı değil, tüm Yahudi halkına karşı hakarettir" demişti. Erdoğan'ın "İslam dünyasının lideri olmaya çalıştığını" iddia eden Lauder, "Ancak böylesine bir nefret dili kullanarak, İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad gibi nefret kışkırtıcılarına özenerek, İslamofobi’yi azaltmaz, aksine çoğaltır" demişti.

BEŞİR ATALAY'A DA SERT ÇIKMIŞTI

Lauder, Gezi olayları döneminde Başbakan Yardımcısı olan Beşir Atalay'ın yaptığı iddia edilen "olayları Yahudi diyasporası tetikliyor" açıklamasına da sert tepki göstermiş, Atalay'ı özür dilemeye davet etmişti.

Ancak Atalay daha sonra yaptığı açıklamada sözlerinin çarpıtıldığını söyleyerek, o ifadeyi kullandığını yalanlamıştı.

ERMENİ BAŞPİSKOPUSUNU DA KABUL EDECEK

Erdoğan'ın dini temsilcilerle yapacağı diğer görüşmeler ise Ermeni Kilisesi Doğu Yakası Başpiskoposu Khajag Barsamya ve Amerikan Müslüman topluluğundan bir heyeti de kabul edecek. (Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Beşir Atalay New York Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (16)

gacor remzi:

soydaşlar bir araya geliyor ortadoğu ve dünyayı yine kanlı ve pis oyunlar bekliyor anlaşılan

27
26
yanıtYanıtla
haydero yeno:

isret seve seve ister. . . tipis tipis gidip ayaklara özür dileyip yalnis anlasildi ve carpitil yalanina basvuracak her zamanki gibi

21
27
yanıtYanıtla
KAAN:

BAŞKANLIK VERECECEKLERDİR. İKİNCİ BÜYÜK NİŞAN TAKDİM EDİLECEKTİR.

24
23
yanıtYanıtla
Malatyalı Müslüman Kürt:

Kardeşlerinin yanına gitmiş .

21
15
yanıtYanıtla
ben sen:

Adamlar hesap soracak tabii ki, lan seni biz o koltuga oturttuk n''oldu da boburlenip hava atmaya bize laf atmaya basladin diye. Sonradan Erdogan yumusar Israile karsi butun one minuteler filan unutulur. . . . .

20
10
yanıtYanıtla
toro:

Olumsuz yorumlara katılmıyorum. Ne biliyorsunuz ''One minute'' diyecektir belki.

21
6
yanıtYanıtla
trakyalı:

dimi

yanıt0
yanıt0
bre:

yazıyı iyi okuyun kim kime gidiyor randevuyu veren kim. kim kime talimat vereceğini arkasında gücü olan belirler. devlet idare etmek sizin bizim kafalarımızın estiğine göre olmuyor. buradan ahkam kesmek kolay bari gölge etmeyin herkes işini yapsın. beğenmeyende üşenmeyip oy kullansın olurmu acaba. . .

12
11
yanıtYanıtla
Yorumcu:

Babası tayyipi cagırmıs orta dogudaki yeni görevler bakalım neler . Kimleri kimlere kırdıracak bakalım. Maşallah dedigi yer 2 ay sonra karıstı arakdaslar unutmayın sifreleri bu masallah edikleri yer tsunami bile vurur valla

9
13
yanıtYanıtla
HALK:

AMAN ALLAHIM İSRAİL YAHUDİ PAPA İLE İLE GÖRÜSEN F GÜLENE EDİLEN KÜFÜRLER MAVİ MARMARA NASIL AÇIKLAYACAK BUNU AK BEYİNLER

11
7
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title