Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hepiniz sandığa gidin.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hepiniz sandığa gidin. Demokratik hakkınızı kullanın. Bu, demokrasinin olmazsa olmazıdır. Ağızlarından demokrasi lafını, demokratlık iddiasını düşürmeyenler başta olmak üzere tüm siyasi partilerimizden bu hususa özellikle hassasiyet göstermelerini istiyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstasyon Meydanı'ndaki toplu açılış töreninde konuştu. Diyarbakır'a yapılan yatırımları anlatan Erdoğan, "Bunları, birilerinin emriyle yapmadık. Diyarbakır'ı sevdik ve 'Biz, buranın sorumluluğunu da taşıyoruz' dedik, o anlayışla yaptık" dedi.

Diyarbakır'a ulaştırmadan sağlığa, eğitimden toplu konuta kadar pek çok yatırım yaptıklarını, tarımda çok ciddi adımlar attıklarını anlatan Erdoğan, " Diyarbakır'ın arka sokaklarında dolaştığımızda hali görüyoruz zaten. Benim bir şey söylememe gerek var mı? Birileri de diyor ki 'Onların hiçbirisi önemli değil, önemli olan ideoloji.' Kardeşlerim, ideoloji ile karın doymuyor. Bunu bilmenizi istiyorum" diye konuştu.

Bir Diyarbakır türküsünün "Kebabı köz öldürür, sürmeyi göz öldürür. Aşığı kılıç kesmez, bir kötü söz öldürür" sözlerini hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Biz, bu milletin aşığıyız. Biz, bu millete hizmetin sevdalısıyız. Gerektiğinde 7 düvele karşı mücadele vermekten çekinmeyiz ama yaptıklarımızın inkarına görmezden gelinmesine de gönlümüz razı olmaz. Atalarımız diyor ya 'Yiğidi öldür, hakkını ver.' Biz de eleştirinin yanında yapılanların takdirini bekliyoruz. Herhalde çok şey istemiyoruz."

"O sloganları, o resmi asanlar hesabını verecek" -

Erdoğan, bölgede pek çok yerde normalde belediyelerin yapması gereken işlerin sırf vatandaşlar mağdur olmasın diye ilgili bakanlıkların yürüttüğüne işaret ederek, örneğin Van'ın içme suyu ihtiyacını karşılamak ve bunun yatırımını yapmanın büyükşehir belediyenin görevi olduğunu ama yapılmadığını vurguladı. Erdoğan, şunları söyledi:

"Talimat verdim, Orman ve Su İşleri Bakanlığımız yaptı. Şimdi Van, bir de bilbordlara, raketlere bir şey ilave etmiş. Aman Yarabbi, musluktan kan akıyor, kan. O pankartlara veyahut da o raketlere o sloganları, o resmi asanlar, bunun hesabını verecekler. Bu işin lamı cimi yok. Siz, o musluklardan kan akıtabilirsiniz ama bizim musluklarımızdan bugüne kadar hamd olsun pırıl pırıl su akmıştır, su."

İstanbul'a belediye başkanı olduğu zaman musluklardan çamurlu su dahi akmadığını ifade eden Erdoğan, 1 yılda musluklardan "şakır şakır" su akmaya başladığını ve o günden beri İstanbul'da suyun kesilmediğini dile getirdi. Erdoğan, "Belediyecilik, hizmet işidir, aşk işidir. Böyle bir aşkınız, böyle bir sevdanız yoksa bu işte bu tür afişlerle kendinizi aldatırsınız. Şimdi ne yapıyorlar? Tehdit ediyorlar? Niçin? 7 Haziran için."

"İdeolojik belediyeciliğin İzmir'i ne hale getirdiğini biliyorsunuz değil mi?" diyen Erdoğan, İzmir'de baraj yaparak şehre su temin ettiklerini bildirdi.

"İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" anlayışı ile yürüdüklerini belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bu, bir zihniyet devrimidir. Kimsenin artık Türkiye'yi bugün geldiği yerden geriye götürmesi mümkün değildir. Buna ne biz müsaade ederiz ne de milletimiz, siz izin verirsiniz. Bu, bir zihniyet devriminin ürünü. Demokratik açılım olarak başlayan milli birlik ve kardeşlik projesi olarak devam eden çözüm süreciyle taçlanan bu süreci, hep beraber inşallah noktalayacağız. Şöyle 15 yıl, 20 yıl önceyi bir düşünün. Herhalde hayal bile edemezdiniz. Türkiye işte böyle bir olgunluğa, böyle bir öz güvene ulaştı."

"Hepiniz sandığa gidin" -

Erdoğan, seçime giren tüm siyasi partilerin özgürce adaylarını belirlediklerini ve seçim kampanyalarını sürdürdüklerini anlatan Erdoğan, mevcut seçim kanununa göre partilerin aldığı oya göre milletvekili çıkartıp Meclis'te temsil imkanına kavuşacağına veya Meclis dışında kalarak muhalefetini yürüteceğine işaret etti. Erdoğan, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanı olarak bu süreçte iki şeyi gözetmek zorundayız. Bir, seçimin her vatandaşımızın iradesinin sandığa özgürce yansıyacağı bir ortamda geçmesidir. Hepiniz sandığa gidin. Demokratik hakkınızı kullanın. Bu, demokrasinin olmazsa olmazıdır. Ağızlarından demokrasi lafını, demokratlık iddiasını düşürmeyenler başta olmak üzere tüm siyasi partilerimizden bu hususa özellikle hassasiyet göstermelerini istiyorum. Projeleriyle milletin gönlünü fethedemeyenlerin silahla, baskıyla, şiddetle milletin oylarını gasbetmesine asla izin vermeyiniz, vermemeliyiz. Elinden silahı bırakmayan, silahların gölgesinde particilik oynamaktan vazgeçmeyenlerin çözüm sürecini eleştirme hakları yoktur. Bu konuda siyasi irade ve devletin kurumları, üzerilerine düşenleri yapmıştır. Artık sıra silahları gömüp üzerine beton dökmeye geldi. Çözüm sürecinin samimiyet göstergesi işte bu adımdır. Bu adımı atmayanın ne millete ne bize ne hükümete söyleyecek tek bir sözü yoktur."

"Dünyanın en ileri ülkeleri başkanlık sistemiyle yönetiliyor" -

Tüm partilerden ülkenin ve milletin geleceğiyle ilgili projeler üretmesini beklediğini ifade eden Erdoğan, bu seçimin Türkiye'nin 2023 hedefleri sürecinde önemli bir dönemin belirleyicisi olacağını dile getirdi.

"Burada bir şey var, 400 milletvekilini kim alırsa alsın ama bir adım atalım" diye konuşan Erdoğan, "Ben her partiye eşit mesafedeyim. Ama diyorum ki doğrudan milletin oylarıyla işbaşına gelmiş bir cumhurbaşkanı olarak, bu sürece ilişkin benim de görüşlerimin, tekliflerimin olması tabiidir" değerlendirmesinde bulundu.

Alandaki vatandaşlara, "Yeni Türkiye'ye evet mi? Yetmez. Yeni Anayasaya evet mi? Bu da yetmez. Peki bununla birlikte başkanlık sistemine evet mi?" diye soran Erdoğan, vatandaşlardan "Evet" yanıtını aldı.

"Başkan, başkan" tezahüratları -

Vatandaşların, "Başkan, başkan" şeklindeki tezahüratları üzerine de Erdoğan, "Bunu hep birlikte gerçekleştirmemiz lazım. Bakın bugün dünyanın en ileri ülkeleri başkanlık sistemiyle yönetiliyor. Hep birlikte bu adımı atmalıyız. Gayret edeceğiz. El ele vereceğiz. İstikrar ve güven ortamını beraber yakalayacağız" ifadelerini kullandı.

Göreve geldiklerinde milli gelirin 230 milyar dolar olduğunu şu an ise 800 milyar dolara yükseldiğini belirten Erdoğan, IMF'ye 23,5 milyar dolar olan borcun ödendiğini ve IMF'nin Türkiye'den borç isteğini söyledi. 36 milyar dolar olan ihracatın da 158 milyar dolara çıktığını hatırlatan Erdoğan, borcun milli gelire oranın yüzde 73'ten yüzde 35'e düştüğünü, yüzde 63 olan devletin borçlanma faizinin ve  yüzde 30 olan enflasyonun ise tek haneli rakamlara gerilediğini kaydetti.

79 senede 610 kilometre, kendilerinin döneminde ise 12 yılda 17 bin 100 kilometre yol yapıldığını aktaran Erdoğan, "Artık işin sonuna geldik. Bu konuda İçişleri Bakanlığımız, Yüksek Seçim Kurulu her türlü tedbiri aldılar. İnşallah sandık mahallerinde görevli olan tüm vatandaşlarımız bir defa sandıklarına sahip çıkacaklar. İki herhangi bir orada tehdit olduğunda hemen yani başında orada polis var, jandarma var anında onlara bildirecekler" diye konuştu.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Diyarbakır Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title