Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Diktatör" Sorusuna Sert Cevap Verdi

Güncelleme:

Yabancı bir gazetecinin "Diktatör olduğunuzu söyleyenler var" şeklindeki sorusu, Cumhurbaşkanı'nı kızdırdı. Erdoğan, "Diktatörün olduğu bir ülkede herhalde böyle bir soru soramazsınız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaretler için Türkiye'de bulunan Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yaptığı ortak basın toplantısında yabancı bir gazetecinin sorduğu "Halk sizden korkuyor. 'Diktatör' olduğunuzu söyleyenler var. Ne diyorsunuz?" sorusuna çok sert cevap verdi. Erdoğan, "Diktatörün olduğu bir ülkede herhalde böyle bir soru soramazsınız. Diktatörün olduğu bir ülkede o ülkenin başbakanı ve cumhurbaşkanına ailesi dahil sınırsız hakaretin olduğunu göremezsiniz. Özgürlüklerin sınırsız yaşandığı ülke Türkiye'dir." diye konuştu.

FİN BASINI'NDAN 'DİKTATÖR' SORUSU

Finli bir gazeteci Erdoğan'a "Ben güzel ülkenizi gezmek fırsatı yakaladım. Benim anladığım kadarıyla ne yazık ki bazı vatandaşlar sizden korkuyorlar. Onları iddia ediyor ülkenizi diktatörlüğe çekiyorsunuz. Aynı zamanda daha da vahimi bazı insanlar iddia ediyor Ankara'daki patlamada devletin parmağı var. Bu iddialar için ne diyorsunuz ve bu iddiaları yapan insanlar için ne düşünüyorsunuz" sorusunu yöneltti.

"DİKTATÖRÜN OLDUĞU BİR ÜLKEDE BÖYL EBİR SORU SORAMAZSINIZ"

Erdoğan ilk başta gazetecinin yabancı olduğunu anlamadı ve hangi gazetede çalıştığını sordu. 'Finlandiyalı gazeteci' cevabını aldıktan sonra ise şu açıklamayı yaptı;

Şimdi şunu bir defa samimiyetle görmek var. Diktatörün olduğu bir ülkede herhalde böyle bir soru soramazsınız. Diktatörün olduğu bir ülkede o ülkenin başbakanı ve cumhurbaşkanına ailesi dahil sınırsız hakaretin olduğunu göremezsiniz. Özgürlüklerin sınırsız yaşandığı ülke Türkiye'dir. Avrupa Birliği üye ülkeleriyle yarışırız onlarla, iddia ediyorum. Yazılı ve sosyal medya, ailem, eşim, çocuklarım olmak üzere her türlü hakaretle karşılaşmaktadır. 13 yıllık süreçte buna sabırla katlandık. Derin devlet deniliyor. Fikirle mi konuşuyoruz, bilgi ile mi. Fikir ile konuşursanız yanılırsınız, bilgi ile konuşursanız delil vardır.

"DİKTATÖR İLAN EDENLER KİMLER"

Gördüğüm odur ki, dedikoduyla konuşuluyor. Ben bir yıl önce halkımın yüzde 52'sinin oyuyla cumhurbaşkanı seçilmiş bir insanım. Halkının yüzde 52 oyuyla seçilmiş bir cumhurbaşkanını acaba diktatör ilan edenler kimler. Menfaatleri gidenler mi.. İstediği gibi hükümet kurup indirenler mi.. Türkiye'de ekonomide nereye geldi, özgürlükte nereye geldi bütün bunları ölçüsü bilgi olarak ortada.. Bu olayda da derin devletin izi var diyenler aslında kendilerini gizliyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Finlandiya Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (93)

klavyeci hayati:

ASLANSIN REİS. . .

51
143
yanıtYanıtla
ENES:

Adamsın reis...

79
87
yanıtYanıtla
Kürşad Mobil-IOS:

Gerçek lider Ada'm izindeyiz????

87
72
yanıtYanıtla
Malatya lıMobil-ANDROID:

varlığın yeter Cumhur baskanim

102
57
yanıtYanıtla
dopra:

diktetörmü hangi cumhur başkanı 100/ 52 oyla cumhur başkanı olmuş ben bu ülkede diktetör göremiyorum türkiye halkının oyuna saygı göstermeyen vatandaşlar oldukca fazla . . .

106
52
yanıtYanıtla
AkpMobil-IOS:

Akp ye oy ! .

71
73
yanıtYanıtla
SEROK AHMET:

gideceksin, gideceksin, gideceksin, gideceksin, gideceksin, gideceksin, gideceksin, gideceksin, ülke o zaman rahat bir nefes alacak.

81
59
yanıtYanıtla
ALP:

EEE. . ATEŞ OLMAYAN YERDEN DUMAN ÇIKMAZMIŞ. .

66
73
yanıtYanıtla
El ifMobil-IOS:

Diktatörsün

87
50
yanıtYanıtla
MutkiliMobil-ANDROID:

bizim insanlarımız çok nankör, bence Allah razı olsun Taipten insan gibi yaşıyoruz. Çocuklarımız okula gidip para aliyor kadinkarimiz para aliyor yetmiyor saglik bedava daha cok şeyler

110
24
yanıtYanıtla
Tüm 93 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title