Haberler

Erdoğan'dan Demirtaş'a 50 Bin TL'lik Tazminat Davası

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında, partisinin Mersin mitingindeki konuşmasında sarf ettiği ifadeleri nedeni ile 50 bin lira manevi tazminat davası açtı.

KİŞİLİK HAKLARINA SALDIRI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatları Hüseyin Aydın'ın Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimliğine verdiği dava dilekçesinde, Demirtaş'ın 27 Şubat 2016'da "HDP Mersin Akdeniz Barış Mitingi"ndeki konuşmada, Erdoğan'ın kişilik haklarına saldırı mahiyetinde açıklamalarda bulunduğu belirtildi.

"İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ KAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLEMEZ"

Demirtaş'ın ifadelerine yer verilen dilekçede, açıklamaların düşünce ve ifade özgürlüğü çerçevesinde değerlendirilip hukuken himaye etmenin mümkün olmadığı kaydedildi.

AVRUPA İNSAN HAKLARI SÖZLEŞMESİNE ATIF YAPILDI

Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi, Anayasanın ifade özgürlüğü ile ilgili maddelerinin de yer aldığı dilekçede, ifade özgürlüğü ve eleştiri hakkının hiçbir zaman kişilerin uluslararası metinlerle, Anayasa ve yasalarla güvence altına alınan onur ve saygınlığını ihlal aracı olarak kullanılamayacağı belirtildi.

50 BİN TL MANEVİ TAZMİNAT

"Sayın Cumhurbaşkanımıza alenen hakaret edildiği, kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu, toplumda itibarının hedef alındığı açıktır. Zira davalı, toplumun ortak değerleri üzerinden haksız ve ölçüsüz ithamlarda bulunmuştur" denilen dilekçede, Demirtaş'ın, Erdoğan'a yönelik ifadeleri nedeni ile 50 bin lira manevi tazminatla cezalandırılması talep edildi.

Dilekçede, Demirtaş hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan kamu davası açılması istendi.

DEMİRTAŞ NE DEMİŞTİ

Mersin'de "Barış Mitingi"nde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Telabyad'a (Girê Spî) saldırının talimatının Ankara'dan verildiğini söylemiş, "Zulüm üzerinden iktidar kurdular. Gever'den, Hezex'den korkuyorlar. Korkunun ecele faydası yok. Faşizminize karşı direneceğiz. HDP umudun adıdır. Newroz çiçekleri açacak, bahar çiçekleri açacak, biz barış meydanına dimdik çıkacağız. Siz ne yapacaksınız? En zalim Başbakan olarak tarihe yazılacaksınız. Savaşın bir ahlakı vardır; bunlar ahlaksız. Bir insan lider olabilir ciddi bir iddiadır. Sen lider olacaksan senin Müslümanlığa inanman lazım. İslam halifesi olmak istiyor. Hırsızdan halife olmaz" demişti.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Selahattin Demirtaş Hüseyin Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır?
500

Yorumlar (8)

HABER 25.Mobil-IOS:

Elli bini aldımı isviçre bankasına ystıracak

0
0
yanıtYanıtla
Ethem cann Mobil-IOS:

İle tazminata gelince hukuku nasılsa tanıyor

0
0
yanıtYanıtla
Ferdı alagöz Mobil-IOS:

Erdogan gelsın ben verım 50 bın sadaka olarak

0
0
yanıtYanıtla
vatandasMobil-ANDROID:

para isteyene kadar hapis cezası işte sayın cumhurbaskanim pislikten

0
0
yanıtYanıtla
muratMobil-ANDROID:

adamı zengin ettiniz :)

0
0
yanıtYanıtla
Ethem cann Mobil-IOS:

İş tazminata gelince hukukun üstünlüğü nü nasılda tanır...

0
0
yanıtYanıtla
Kuran müslümanı Mobil-IOS:

Haramzadeler nerden gelse kar.

0
0
yanıtYanıtla
XMobil-IOS:

Cok dogru demis helal olsun seloya yarasi olan gocunurmus

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title