Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Birlik Çağrısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'ye, MHP'ye, CHP'ye ve HDP'ye gönül verenlere seslendiğini belirterek, bütünleşme çağrısı yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış töreni için geldiği Elazığ'da, İstasyon Meydanı'nda toplanan onbinlerce kişiye hitaben konuştu. Erdoğan, başbakan olduğunda attığı ilk adımın seçilme yaşını 30'dan 25'e indirdiğini anımsatarak, "İndirdik ama ne dedik, 'Yetmez 18'e indirmek lazım.' Şimdi oldu. 18 yaş hem seçme hem seçilme yaşıdır. Ne diyorlar çoluk çocuğa mı bırakacağız parlamentoyu. Bu kendi gençliğine güvenmemek demektir. Şimdi ne yapıyoruz, 'Bu millet sıradan bir millet değil' diyoruz. Bu gençlik sıradan bir gençlik değil. Bu gençlik Fatihlerin torunudur. Fatih 21 yaşında bir çağı kapatıp, bir çağı açtı mı? Siz de açarsınız. Daha çok çalışacağız, daha çok koşacağız. İnşallah parlamentomuzda 18 ile 25 yaş arası seçilmiş gençler görmek istiyoruz. Kabinede bakanlar görmek istiyoruz. Olur mu bu? Niye olmasın. Bugün dünyanın dev şirketlerini 25-30 yaşında gençler yönetiyor. Ama bunların kafası basmaz bu işe. Onun için biz gençliğimizle iftihar duyuyoruz. Gençlerimizin üzerinde daha çok çalışacağız ve inşallah seçme ve seçilme yaşının 18 olması ile birlikte parlamento daha dinamik ve genç olmak suretiyle geleceğe daha güçlü yürüyeceğiz. 16 Nisan'da en büyük gayreti gençlerden bekliyoruz. Anayasa değişikliğine sahip çıkarak, tüm Türkiye'ye ve dünyaya size verilen seçme ve seçilme hakkına layık olduğunuzu ispatlayacağınıza inanıyorum" diye konuştu.

"İDAM KONUSUNDAKİ DÜŞÜNCELERİM BELLİ"

Erdoğan, sözlerinin "İdam isteriz" diye kesilmesi üzerine, "Değerli kardeşlerim bu konudaki düşüncem belli. İnşallah 16 Nisan'dan sonra anayasa değişikliği ile bu parlamentomuzdan geçtiği taktirde cumhurbaşkanı olarak ben bunu onaylarım. Bunun aksi düşünülemez. George ne der, Hans ne der ben ona bakmam. Ahmet, Mehmet, Hasan, Ayşe, Fatma ne der, Rabbim ne der ona bakarım. Devlet kendisine karşı işlenen suçları affedebilir. Fakat herhangi bir vatandaşın şehit edilmesi noktasında onun katilini affedemez. Ona af yetkisi onun varislerindedir. İnşallah o günler de yakın. Onu da göreceğiz" dedi.

"GENÇLERE HAKSIZLIK YAPIYORLAR"

Cumhurbaşkanlığı sistemini şahsi arzusu olarak göstermek isteyenlerin en büyük haksızlığı gençlere yaptıklarını anlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bugün varız, yarın yokuz. Allah ömür ve imkan verdikçe ülkeme ve milletime hizmet etmek için çalışacağım, mücadele edeceğim ve gayret göstereceğim. Bizden sonra bu bayrağı bugünün gençleri devralacak. Hep söylüyorum 16 Nisan'a çıkacağıma dair benim elimde bir garanti var mı? Çıkamayabiliriz. Rabbim takvimi nasıl belirlediyse, süreç öyle yürüyor. Ne bir an ileri, ne de geri. Kimsenin bu noktada garantisi yok. Gideceğimiz yer belli, 2 metrelik çukur, 9 metre 15 santimlik kefen. Başka bir şey götürebiliyor musun? Yok. Götüreceğimiz tek şey yaptığımız hizmetlerle anılacağız. Kötülük yaptıysak onunla, iyilik yaptıysak iyiliklerle. Gençlerimiz Cumhurbaşkanı, milletvekili, bakan, bürokrat, işadamı ve aydın olarak ülkemize ve milletimize hizmet edecekler. 21 yaşında İstanbul'u fetheden Fatihin torunlarıyız. Gittiğimiz ülkelerde 20'li yaşlarla bakanlarla, 25 yaşında Dışişleri bakanlarıyla tanışıyoruz. Benim ülkemde niye olmasın. Olacak, gençlerimiz o birikime sahipse niye olmasın. Önce kendimize inanacağız. Sonra da bu yola koyulacağız. Emaneti şüphesiz ki ehline vermek şüphesiz ki liderin görevidir. Liderin 3 önemli görevi var. Bunun bir tanesi istişaredir. Lider istişare ile hareket eder. Adaletle hükmeder, ehliyet ve liyakat sahibiyle etrafını donatır. Devleti onlara teslim eder."

"ÖZAL DÖNEMİNDE OLSAYDI 90'LARDAKİ SIKINTILAR YAŞANMAZDI"

"Keşke cumhurbaşkanlığı sistemine rahmetli Özal'ın bu meseleyi gündeme getirdiği 1990'lı yılların başında geçseydik" diyen Erdoğan, şunları söyledi:

"O zaman Türkiye belki 90'lar boyunca yaşadığı sıkıntılara maruz kalmayacaktı. Halen dağlara götürülen gençler yok mu? 15-16 yaşında kızlarımız, gençlerimizin dağlara, Kandil'e götürülmüyor mu? Oradakiler 'hayır' diyor. O Diyarbakır Belediyesinin önünde ağlayan anneler niye ağladılar. Yavruları dağa kaçırılmıştı onun için ağladılar. Onları dağa kaçıranlar 'hayır' diyor şimdi. Onlarla beraber hareket edenler var. Benim samimi, demokrasiye inanmış, bu ülkenin sıçraması için gayret eden vatandaşlarım, terörizme ve teröristlere karşı çıkan kardeşlerim 16 Nisan'da evet demeye hazır mı? İşte burada Fethimiz şehit oldu değil mi. O şehit edenler 'hayır' diyor. Onlarla beraber yürüyenler var mı? Var. Onlarla beraber yürüyenlerin karşısında da işte gakkoşlar var. İnşallah bu kalan sürede durmak yok, kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Kapı kapı koşturmaya var mıyız? Ama sadece Elazığ değil, Türkiye'nin neresinde olursa olsun bütün akrabalarımızı arayacağız. Türkiye'de bir siyasi partinin yüzde 50'ye yakın oy alması gerçekten istisnai bir durumudur. Biz ülkenin kaderini istisnai olarak yakaladığımız istikrardan çıkarmak istiyoruz."

"SIRA SİYASİ HAREKETLERİN TABANINDA"

Anayasa değişikliği konusunda Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye teşekkür ettiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadelerde bulundu:

"Zira parlamento sırasında oradaki mücadeleleri her türlü taktirin üzerindedir. ve liderlerine bağlı kalarak, samimiyetle dürüst bir şekilde el ele veren oradaki milletvekillerini de alkışlıyorum. Çünkü bu farklı bir mücadeleydi. Bunu da başarılı bir şekilde verdiler ve işi bitirdiler. Şimdi sıra bu siyasi hareketlerin tabanında. AK Partiye ve MHP'ye gönül veren kardeşlerim, CHP'ye gönül veren kardeşlerim, hatta ve hatta HDP'ye gönül veren kardeşlerim size de sesleniyorum, bu birlik ve beraberlikte gelin bütünleşin. Kardeşlerim biz millet olarak tek bir milletiz. Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i, Laz'ı ve Arnavut'u ile tek milletiz. Bu bayrak şehidimizin kanından rengini alıyor. Hilal bağımsızlığımızın ifadesi, yıldız şehidimizin kendisi. Bu bayrağın dışında bayrak asla tanımıyoruz. Ülkemde birileri paçavralar çıkarabilir. İşte o paçavralar 16 Nisan'a hayır diyor. Ne diyoruz tek vatan. Kimse bu topraklarda operasyon yapamaz. 780 bin kilometrekare ile tek vatan. Burada kimse bir parsellemeye gidemez. ve tek devlet. Türkiye Cumhuriyetinden başka bir devlet tanımıyoruz. Daha çok koşacağız, daha çok çalışacağız ve bunun da sonunu Allah'ın izniyle getireceğiz. Hiç endişeniz olmasın. Kendinize güvenin. 16 Nisan'da kendiniz için, çocuklarınız için, torunlarınız için, Türkiye için 'evet' mi?"

"TÜRKİYE'Yİ YÜKSELTMENİN MÜCADELESİNİ VERİYORUZ"

Türkiye'nin içeride ve dışarıda, her biri gelecek için hayati öneme sahip pek çok saldırıya karşı tarihi bir mücadele yürüttüğüne dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriyeli meselesi, sadece bu ülkenin vatandaşlarının meselesi olması haricinde bizim meselemizdir. Irak meselesi bizim meselemizden. Bütün bu coğrafyada yaşanan her mesele bizim meselemizdir. Geçmişte bu ülkede kendi meselelerine sırtını çevirenler vardı. Ama biz çevirmedik. Sadece zaman kaybettik. Biz 14 yıldır Türkiye'yi hem kendi içinde hem bölgesinde ve dünyada yeniden gerçek konumuna yükseltmenin mücadelesi veriyoruz. Son yıllarda başımıza gelenler bu mücadelede kat ettiğimiz mesafeden rahatsız olanların ülkemizi yeniden eski günlerine döndürme çabasından kaynaklanıyor" dedi.

12 KATRİLYON YATIRIM

Erdoğan, 14 yılda Elazığ'a yaklaşık 12 katrilyon yatırım yaptıklarını belirterek, "Bugün de Elazığ'da yapımı tamamlanan toplam yatırım bedeli 963 milyon TL kamu yatırımları ile 250 milyon dolarlık bir özel sektör yatırımını hizmete açıyoruz. Eğitimde 211 yeni derslik, 4 adet 600 öğrenci kapasiteli pansiyon, 2 spor salonu, 2 yemekhane, üniversitemizin kapalı spor salonunu, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu binasını tamamladık. Değerli kardeşlerim stadınız kullanılamaz hale geldi, eskidi. Bakanlığımız yeni stadyum ile ilgili projeyi hazırladı. Bu çevresi itibariyle alışveriş merkezi özelliği taşıyan bir stadyum iç kısmıyla da stadyum hizmetini veren yapıda. Aynı zamanda kulübün kendi ihtiyacını da gidersin diye yapılıyor. Yakında ihalesi yapılacak. ve inşaatını Gençlik ve Spor Bakanlığımız yürütecek. Şehrimize hayırlı olsun diyorum. Gerçekten projeyi gördüm ve beğendim. Güzel bir proje olmuş. İçini boş bırakmayacaksınız. Maça girdiğiniz zaman para vereceksiniz. Bedava girmek yok" dedi.

"ŞEHİR HASTANESİNİN İNŞAATI SÜRÜYOR"

Sağlık alanında Karakoçan ve Maden Devlet Hastanelerinin yapıldığını anlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Eğitim ve Araştırma Hastanesinin ek binası, ilçelerimizde aile sağlığı merkezleri yapıldı. 1040 yataklı Elazığ Şehir Hastanesinin inşaatı sürüyor. TOKİ 484 konutu, alt yapısı ve çevre düzenlemeleriyle tamamladı. Böylece TOKİ'nin konut sayısı 8 bini aşmış oldu. AFAD 168 afet konutunun inşaatını bitirdi. Ulaştırma Bakanlığımız Elazığ-Maden yolu ile çeşitli yol köprü ve üst geçit inşaatlarını tamamladı. Elazığ'daki bölünmüş yol uzunluğu 355 kilometreye ulaştı. Kömürhan Köprüsü ile bağlantı tünelinin inşaatı hızla sürüyor. Önümüzdeki yıl onun da açılışını yapacağız. Malatya-Elazığ, Elazığ-Diyarbakır hızlı tren hatları proje çalışmasına başlandı. Enerji bakanlığımız enerji üretim hatları, bakım onarım çalışmaları gerçekleştirdi. Bu eserlerin resmi açılışlarını buradan gerçekleştiriyoruz. Belediyelerimiz hamdolsun güzel hizmetler yaptılar. Onları da tebrik ediyorum. Başarılarının artarak devamını diliyorum. Elazığ'ın güneş enerjisi başta olmak üzere diğer alanlarda da önemli potansiyeli var" diye konuştu.

"750 BİN NÜFUSUNU AŞARSANIZ ELAZIĞ BÜYÜKŞEHİR OLUR"

Miting alanını dolduran "Elazığ büyükşehir olmak ister mi?" diye soran ve "Evet" yanıtı alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ama burada bir şart var. Şart 750 bini nüfus olarak aşmak gerekiyor. Şuanda Elazığ'ın nüfusu 650 bin, 100 bin açık var. 100 bini tamamlamaya var mısınız? Eğer 750 bini Elazığ yakalarsa oldu büyükşehir. 2019'a fazla kalmadı. 2019 Kasım'ında seçimler var. Eğer nüfus oraya ulaşırsa Elazığ'da büyükşehir olur" diye konuştu.

(İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Türkiye Elazığ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
title