Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ankara'nın Başkent Oluşunun Yıldönümü Mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’nın Başkent oluşunun yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Başkent olarak Cumhuriyetimizin gurur verici seviyelere ulaşmasında büyük payı bulunan Ankara, 2023 hedeflerimizin gerçekleştirilmesi sürecinde de çalışmalarımıza yön verecektir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'nın Başkent oluşunun yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Başkent olarak Cumhuriyetimizin gurur verici seviyelere ulaşmasında büyük payı bulunan Ankara, 2023 hedeflerimizin gerçekleştirilmesi sürecinde de çalışmalarımıza yön verecektir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'nın Başkent oluşunun yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ankara, aziz vatan topraklarını işgal girişimlerine karşı milli bir ruhla başlatılan bağımsızlık savaşında tarihi bir misyon yüklenmiş, stratejik kararların alınmasına ve devletin temel kurumlarının kuruluşuna ev sahipliği yapmıştır" ifadesi kullandı.

Bu yönüyle Ankara'nın, ülkenin ve milletin mukadderatının belirlenmesinde önemli rol oynadığını, Cumhuriyetin ve demokrasinin beşiği olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları dedi:

"Milli iradenin tecelligahı, milletimizin yegane temsilcisi Türkiye Büyük Millet Meclisi, Kurtuluş Savaşı'nın zaferle neticelenmesinin ardından Ankara'yı 'başkent' ilan ederek, Ankara ve Ankaralılara en büyük onuru yaşatmıştır.

Tarih boyunca bir kültür ve medeniyet şehri olarak önemini koruyan Ankara, bugün Cumhuriyetimizin modern başkenti olmasının verdiği güvenle geleceğe yürümektedir. Son yıllarda hayata geçirilen ve benim de yakından takip ettiğim projeler, Ankara'nın dünyanın ilgiyle takip ettiği marka bir şehir haline gelmesini sağlamıştır.

Başkent olarak Cumhuriyetimizin gurur verici seviyelere ulaşmasında büyük payı bulunan Ankara, 2023 hedeflerimizin gerçekleştirilmesi sürecinde de çalışmalarımıza yön verecektir.

Bu düşünceler eşliğinde, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını, tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve şükranla yad ediyor, Ankara'nın başkent ilan edilişinin yıl dönümünü kutluyor, bu anlamlı günde vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title