Haberler

Erdoğan Rejim Tartışmalarına Sert Çıktı: Cumhuriyetten Geri Adım Atan Karşısında Beni Bulur

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtarlar toplantısında "Cumhuriyetten geri adım atmaya çalışanlar, karşılarında herkesten önce milletimizi ve şahsımı bulur." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde muhtarlara hitap etti. Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, "rejim" eleştirilerine sert çıkarak "Cumhuriyetten geri adım atmaya çalışanlar, karşılarında herkesten önce milletimizi ve şahsımı bulur." dedi.

"TÜRK MİLLETİ O GECE BÜYÜK ZAFER KAZANDI"

İşte Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları:

"Millet eğer sen yürürsen arkandan yürür. Eğer lider taşın arkasına saklanırsa millet dağın arkasına saklanır. En modern silahların karşısına yüreğinde imanı ile dikilen Türk milleti o gece çok büyük bir zafer kazandı.

"CUMHURİYETTEN GERİ ADIM ATANLAR KARŞILARINDA BENİ BULUR"

Millet rejim tercihini yapmıştır. Artık böyle bir mesele yoktur. Rejim 1923'te atılan adımla yoluna devam ediyor. Cumhuriyetten geri adım atmaya çalışanlar karşılarında herkesten önce milletimizi ve milletimizle birlikte şahsımı bulur.

"BİZ DAMDAN DÜŞTÜK"

Sorunlarımız var. Biz damdan düştük. Onun için hiçbir rejim hiçbir yönetim sistemi ülkeleri belirli bir kategoriye aşamaya getirmez. Cumhuriyet dönemimizin darbelerle krizlerle dolu olması mevcut sistemin mükemmeliyetinden kaynaklanmıyordu. Şimdi biz yönetim sistemini tartışıyor ve değiştiriyoruz. Meclis üzerine düşeni yapmıştır. Cumhurbaşkanı olarak ben de incelememi tamamladıktan sonra mesele sizin önünüze gelecektir. Artık söz de karar da milletimizindir.

"ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNDE DE TAKTİKLERİ AYNIYDI"

Ülkemizde bir kesim var ki gündeme gelen her konuda aynı tavrı gösteriyor. Bunların memlekete ve millete faydalı olacak hibir teklif, proje ortaya koydukları vaki değil. Köprü yaparsın karşı çıkarlar, tünel yaparsın karşı çıkar. Hastane havalimanı yaparsın karşılar. Hakkari'de havalimanını bombaladılar. Sadra şifa olacak, ülkeyi büyütecek hiçbir adımın yanında bunlar yer almazlar. Tam tersine müzmin muhalifler gibi sürekli çarpıtma, yalan ve iftira ile meseleleri tersyüz etmeye çalışıyorlar. Anayasa değişikliğinde de taktikleri aynıydı.

Darbelerin, sıkıntıların, krizlerin sebebi olan mevcut sistemi göklere çıkarıyorlar. Değişikliği engellemek için mecliste yapmadık şey bırakmadılar. Tekme tokat.. her şeyi...

"YÜZDE 69 BUNLARI ÇILDIRTTI"

2007'de Cumhurbaşkanı seçmek için çıkan rejim ülkemizi bu noktaya götürmüştür. 2007 yılındaki halkoylamasında halkımız yüzde 69 oy verdi. Bu yüzde 69 bunları çıldırttı.Ülkemizin 2014 yılından beri yaşadığı krizleri, Cumhurbaşkanlığı makamın meşruiyete dayanarak liderlikle aştığı bir gerçek. Elbette bu süreç şahsımla birlikte yaşandı. Ama o makamda kim olursa olsun kendisinden aynı şekilde beklenecekti.Rahmetli Özal, Demirel, Erbakan, Türkeş'in de benzer görüşlere sahip olduğunu biliyoruz. Nisan ayında milletimizin takdirine, onayına sunulacak olan anayasa değişikliğine 10 yıl önceden atılan bu adımın tamamlanması olarak bakmak gerekir. O zaman milletimizin yüzde 69 ile evet dediği reformun, nihai hedefine ulaşmasını sağlayacak aynı şekilde sahip çıkacağına doğrusu ben inanıyorum.

BİZ GELMEDEN ÖNCE BÖYLE BİR ANLAYIŞ YOKTU

Ülkemizde eskiden bir hayırcı blok vardı. İstanbul'a ilk köprü yapıldığı zaman bu Hayırcılar aman yarabbi neler yapmadılar? Baraj inşasına başlanır bunlar hemen engellemeye çalışar. Özelleştirme denilir bunlar ortalığı velveleye verir. Biz gelene kadar böyle bir anlayış Türkiye Cumhuriyeti devletinde yoktu.Kuruşa muhtaç olan, memurların, işçisinin maaşını ödeyemeyen bir Türkiye vardı, kasaların fırlatıldığı bir Türkiye vardı, hatırlayın o günleri. Nereden nereye geldik.

BURADAN MİLLETİME SESLENİYORUM : DEVLETİNİZE YARDIMCI OLUN

Ben buradan milletime sesleniyorum, kentsel dönüşüm ve değişimde gelin devletimize ve hükümetimize yardımcı olun. İnanın bu yapılacak değişim ve dönüşümle beraber çok daha memnun ve mutlu olacaksınız. Sürekli olarak bu güzelliklerle anılacaksınız. Devlet, hükümet hiçbir zaman kentsel dönüşüm, değişimde halkını sömürmenin peşinde, onları dara sokmanın peşinde değildir. Bunu yapalım ki, şehirlerimiz çok daha güzel olsun.

"EL İNSAF! HEPSİ YALAN"

Ne diyorlar, parlamento yok! Hayır, el insaf. Her şey tek adamla bütünleşecek, el insaf! Yargı yok, el insaf! Hepsi yalan. Niye? Bunlar yalanla yattılar, yalanla kalktılar, bunların cibiliyetinde bu var. Atalarımız doğru yerinden kalkana kadar yalan dünyayı dolaşırmış derler. Bize düşen doğruyu biraz daha hızlı bir şekilde harekete geçirmektir. Burada 450 muhtar kardeşimiz var. Onların şahsında tüm muhtarlara sesleniyorum.

MİLLETİMİZ BİZE 'BUNLARI NİYE DOYURUYORSUNUZ' DİYOR...

Milletimiz bizi teröristlerden, vatan hainlerinden kurtarın dedi. Bunların bedeli neyse bunların bu bedeli ödemesi gerekir dediler. Bize diyorlar ki, bunlara hala niye maaş veriyorsunuz diyorlar. Benim verdiğim vergilerle bunları niye doyuruyorsunuz diyorlar. İşlenen suçların bedelini hukuk içerisinde yargı soracaktır.

"650 MİLLETVEKİLİ YENİ SİSTEMDE TEK KAMARADA OLACAK"

Birinci madde yargının bağımsız olduğunun yanına tarafsız ifadesi ekleniyor. Bundan kim niçin rahatsız olabilir? " ikinci madde milletvekili sayısının 550'den 650'ye çıkmasıdır. Bizim eskiden çift kamaralı sistem vardı: Milletvekili ve Senatörler. 600 kişi vardı. Türkiye buradan geliyor. Bu değişiklik milletvekiline düşen nüfusumuz dikkate alındığında dünyadaki örnekleri vardır. 650 milletvekili ile tek kamera. Sadece milletin vekilleri olacak.

"BUNLARI ASKERLİKTEN MUAF TUTARSIN OLUR BİTER"

Üçüncü madde seçilme yaşını 25'den 187e indirmektir. Seçilmek mi zordur, seçmek mi zordur. Seçmek zordur. Niye doğruyu, yanlıştan, iyiyi, kötüden ayırt edecek bir erdeme ulaşmak. Seçilmek onun kadar zor değildir. Bir siyasetçi bir zamanlar "Taksim meydanına dört ayaklı çıkarsam seçilir" demişti. Bu ülke bunları gördü. Adam gibi adam, 18 yaşında genç, dinamik eğer seçilme hakkını kazanmışsa benim milletim o genci de parlamentoya gönderir. Niye çekiniyoruz ki. Bu konularda gencimize güveneceğiz. Onları dışlamayacağız. Çıkmış diyorlar ki, askerlik ne olacak?Sanki 7 milyonun gencin hepsi parlamentoya girecek. Bunları tutarsın askerlikten muaf tutarsın olur biter. Şu anda parlamentoda görev yapmak kadar önemli bir görevi olabilir mi? Gencimiz gelecek parlamentoda milletine hizmet edecek, sonra askerlikten muaf tutulacak."

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title