Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan Çin'e Gidecek

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, sürpriz bir şekilde 28 Temmuz'da Çin'e gitmeye hazırlanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son anda bir değişiklik olmazsa 28 Temmuz'da Çin'e gidecek. Erdoğan'ın yapacağı resmi ziyaretin Türkiye'de sonbaharda yapılacak olan G20 zirvesi öncesi G20 ülkelerine gitme planı çerçevesinde düşünüldüğü öğrenildi.

UYGUR TÜRKLERİ DE GÜNDEME GELECEK

Erdoğan'ın Çin yönetimiyle yapacağı görüşmelerde Uygur Türklerine yönelik baskıları da gündeme getirmesi bekleniyor. Erdoğan'ın Müslümanların oruç tutmasının ve ibadetlerini yerine getirememesine yönelik yasakları eleştireceği ve Çin yönetimine uyarılarda bulunacağı öğrenildi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Uygur Türklerine yönelik gelişmelerin ardından Dışişleri Bakanlığı da tepki göstermiş ve "Çin Halk Cumhuriyeti'nin Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde yaşayan Uygur Türklerinin oruç tutmalarının ve diğer ibadetlerini yerine getirmelerinin yasaklandığına dair haberler kamuoyumuzda üzüntüyle karşılanmıştır" açıklaması yapmıştı. Bir çok ilde de Çin'e yönelik yaptırım uygulanmasını isteyen gösteriler yapılmıştı.

Erdoğan 2012 yılında yaptığı Çin gezisine Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nden başlamıştı. Erdoğan'a da Urumçi'de büyük ilgi ve sevgi gösterilmişti. Erdoğan ziyareti sırasında Urumçi'ye gelen ilk Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı sıfatını da kazanmıştı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Dışişleri Bakanlığı Uygur Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (98)

AHMETmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

helal olsun erken seçim olsun bu sefer oyumu akpye vericem solculara inat

51
16
yanıtYanıtla
Alim AlimmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

ERDOĞAN TÜRKİYENİN DEĞERİ

37
15
yanıtYanıtla
JANA DILAmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

GELMİYESİN HA ORDA KAL BİRAZDA ONLAR SENİN KAHRINI ÇEKSİNLER...

10
39
yanıtYanıtla
Guzel TurkiyemmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

OYLARIM AKP DEN BASKASINA ASLA HELE HELE BOLUCU LERE EZANI KALDIRMAK ISTEYEN ALEVILERE GUNAHIMI BILE LAYIK GORMEM

37
11
yanıtYanıtla
SuskunMobil-IOS:

Ben bu seneye kadar akp desteklemiyordum valla ne hata yapmisim bu adam gibi adama yürekli seni kiymetini bilemedik artik tüm oylarim sana

31
16
yanıtYanıtla
doguluyum amamobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Sen cok yasa sayin Cumhur baskanim senin cesur davranisin bizim icin grurdur onurdur seni ALLAH basimizdan eksik etmesin seni ordan indirip vatani bolmek dini inanclarmizi kaldirmak isteyen cabulculara ALLAH firsat vermesin mubarek ayin yuzu suyu hurmetie AMIIN

29
14
yanıtYanıtla
BAMobil-IOS:

Reis büyüksün

34
5
yanıtYanıtla
KhytMobil-IOS:

Helal reissss

31
8
yanıtYanıtla
erkan AkpınarmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Erdoğan sow peşinde bir gun çık medyada açık birsekilde çini kinama yap görelim.

14
23
yanıtYanıtla
nusaybinlimobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Kesin MHP lilerin oyunu almak icin gidiyor

7
28
yanıtYanıtla
Tüm 98 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title