Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bu Operasyon Bundan Sonraki Süreçte Kararlı Bir Şekilde Devam Edecektir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cuma namazı sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cuma namazı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Dün IŞİD'e yönelik yapılan askeri operasyon ile 36 şehirdeki terör örgütlerine yönelik operasyonları değerlendiren Erdoğan, "Şuanda biz çok çok farklı bir mücadelenin içerisine girmiş bulunuyoruz. Bu mücadelenin içerisinde, sonuna kadar ne gerekiyorsa, bunu yapacağız. Vatandaşımız devletine inansın, güvensin" dedi.

SON ANDA DEĞİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cuma namazı için Emirgan'daki Hamid-i Evvel camisine gitmesi bekleniyordu. İstanbul Valisi Vasip Şahin, İBB Başkanı Kadir Topbaş ve İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok camiye önden giderek Erdoğan'ı bekledi. Ancak Cumhurbaşkanı son anda Cuma namazı kılacağı camiyi değiştirdi. Erdoğan Cuma namazı için Maslak'taki Fatih Ormanı Camisi'ne geçti. Erdoğan camiye girdikten sonra Vali Şahin, Belediye Başkanı Topbaş ve Emniyet Müdürü Altınok Emirgan'dan hızlıca ayrılarak Maslak'taki camiye geldi.

BASIN MENSUPLARI DA ARANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı takip eden basın mensupları üstleri ve malzemeleri arandıktan sonra cami avlusuna alındı.

Erdoğan namaz sonrası kalabalık bir gazeteci grubunun karşısına geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan gazetecilerin yanına gelirken hafif şekilde sendeledi. Erdoğan gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yöneltilen ilk soru dün başlayan ve gece de süren IŞİD'e yönelik operasyonlar ile bugün başta İstanbul olmak üzere birçok şehirde terör örgütlerine yönelik operasyonlarla ilgili oldu. 13 yıllık iktidarları içerisinde önce demokratik açılım süreciyle başlayan bir adım attıklarını hatırlatan Erdoğan uzun bir ön değerlendirmede bulundu.

Erdoğan, "Daha sonra bunu milli birlik ve kardeşlik projesiyle geliştirdik. Ardından bir çözüm süreciyle taçlandıralım istedik. Attığımız bu adımlarda görünen o ki, çözüm süreciyle taçlandırmak istediğimiz bu anlamlı yaklaşım, istismar edilmek suretiyle hiçbir zaman bölücü terör örgütü bu attığımız adımlara olumlu yaklaşım vermediği gibi maalesef istismarını da yapmak suretiyle de ülkemizdeki demokratik yaklaşımı, temel hak ve özgürlükleri noktasındaki olumlu yaklaşımımızı her zaman istismarla karşıladı. Bu noktada 6-7 Ekim süreci, bizler için bir üzüntü süreci oldu. Birçok yerlerde yol kesmelerle, bunlar maalesef bizim için olumsuz gelişmeler oldu. Özellikle Doğu Güneydoğu Anadolu bölgesinde vatandaşlarımız kendi demokratik haklarını, kendi istedikleri istikametinde kullanamadıkları gibi devamlı tehditlerle hep karşı karşıya kaldılar" diye konuştu.

IŞİD'E YÖNELİK OPERASYON

Kuzey Suriye'deki gelişmeleri de değerlendiren Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Oradaki yapılanmalar Türkiye'nin çok daha farklı bir adımı atmasını gerekli kılıyordu. Bu bakımdan son haftalarda, gerek hükümetimizin attığı kararlı adımlar, birlikte yaptığımız çalışmalarla artık bu adımı, çok farklı kılmamızın gereğini ortaya koydu. Bildiğiniz gibi eğit donat çalışması, güvenli bölge çalışması, bunun yanında uçuşa yasak bölge anlayışı, bütün bunlar da haklılığımızı ortaya koydu. Nitekim Çarşamba akşamı sayın Obama ile bir görüşmemiz oldu. ve bu görüşme ile bölücü örgütün yanında DEAŞ terör örgütüyle mücadeledeki kararlılığımızı bizler teyit ettik. Dedik ki bizim için DEAŞ bir terör örgütüdür. ve böyle bir terör örgütünü karşı, Türkiye hassasiyetini korumaktadır. Bu hassasiyetimizin gereği olarak da bu gece ilk adım, kararlı bir şekilde atıldı. Ama eş zamanlı olarak ülkemizin 16 vilayetinde bildiğiniz gibi 300'e yakın noktada yapılan operasyonlarla bir süreç başladı. ve bu süreçle birlikte çok sayıda şuanda zanlı gözaltına alınmış vaziyette. Bu gözaltına alınanlarla ilgili süreç başladığı gibi bu sadece bu geceye yönelik bir operasyon değildir. ve bu operasyon bundan sonraki süreçte kararlı bir şekilde devam edecektir. Burada tabi hedefler bellidir. DEAŞ başta olmak üzere gerek bölücü terör örgütü PKK olsun, bunun yanında DHKP-C olsun diğer terör örgütleri olsun, bizim için adlarının şöyle olması böyle olması bir şeyi değiştirmiyor. Bunların hepsi terör örgütüdür. Bu terör örgütlerine karşı da şuanda gerek hükümetimiz, güvenlik güçlerimiz, yani devletimiz atılması gereken her türlü adımı atacaktır. Bu bir kararlılıktır. Devletimizin olduğu yerde biz farklı bir devlet yapılanmasına müsaade edemeyiz. Bunun adı paralel devlet olabilir, şu devlet olabilir, bu devlet olabilir. Hiç fark etmiyor. Bunların hepsi milli güvenliğimizi tehdide yönelik atılmış adımlardır. Milli güvenliğimizi tehdit eden bu yapılanmalara karşı nereden gelirse gelsin, devletimiz hükümetiyle, tüm güvenlik güçleriyle tüm kurumlarıyla bu adımı atacaktır. Sadece bu akşam atılsın, bundan sonra dursun, böyle bir şey yok. Bu ülkede refahımızı, huzurumuzu, vatandaşımızın güvenliğini temin noktasında atılması gereken adımlar neyse bu adımlar atılacaktır. ve bu gece bunun çok önemli bir başlangıç noktası olmuştur. Bundan sonraki süreçte de

kararlılıkla devam edecektir."

İNCİRLİK ÜSSÜ

İncirlik üssünün ABD uçaklarının kullanımına açılmasıyla ilgili bir soruya Erdoğan kısa bir şekilde, "Belli bir çerçeve içerisinde bunlar da ayrıca kullanılacaktır" yanıtını verdi.

"VATANDAŞIMIZ DEVLETİNE İNANSIN, GÜVENSİN"

Son gelişmeler üzerine vatandaşın güvenlik kaygısı taşıdığına yönelik iddiaları hatırlatan bir gazeteciye Erdoğan şu yanıtı verdi:

"Önce ben vatandaşıma bir defa korku atmosferi içerisinde yaşamamalarını tavsiye ederim. Onların kendi öz güveni her şeyin üzerindedir. Şunu da bilmemiz lazım ki, şuanda biz çok çok farklı bir mücadelenin içerisine girmiş bulunuyoruz. Bu mücadelenin içerisinde sonuna kadar ne gerekiyorsa, bunu yapacağız. Vatandaşımız devletine inansın, güvensin. Bakın burada Ceylanpınar'da 2 polisimiz şehit edildi. Diyarbakır'da düşünün, bir trafik polisimizi bir diğeri ağır. Askerimiz, askerlerimiz. Sadece olayı bugün için düşünmeyelim, şehit edildi. Bu şehitlerimizi niye veriyoruz? Şüphesiz devletimizin bekası için bunlar da şehit oluyorlar. Böyle bir bedel ödüyoruz ama bunun bedelini bu terör örgütünü arkasına alanlar da ödeyeceklerdir. Ama ben tüm medyadan da şunu istiyorum; lütfen sizler de birlik beraberlik içerisinde, bu bölücü terör örgütlerini arkasına alanlara destek olmak değil de bu ülkenin birliğini beraberliğini savunmaya buna destek vermeye, eğer yazılı ve görsel medya da gerekli desteği verecek olursa o zaman tablo çok daha farklı olur. 6-7 Ekim olaylarını düşünün. Ondan sonraki süreçte yine aynı şekilde kalkıp vatandaşlarımızı sokağa davet edenleri özellikle bunları düşünün. Bütün bunlar ne için yapıldılar? Bunlar bu ülkenin ayırımcılığına yönelik atılmış adımlardır. Biz bu ayrımcılığa asla fırsat vermeyeceğiz. Veremeyiz. ve bu konuda herkes demokratik hakkını kullanabilir. Yasalar içerisinde kullanabilir."

MASKELİ SİLAHLI GÖRÜNTÜLERE TEPKİ

İç güvenlik yasasına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, maskeli ve silahlı yürüyüş yapılmasına sert tepki gösterdi. Erdoğan, "İç güvenlik yasası çıkarıldıktan sonra hala yüzleri kapalı, ellerinde silahlarla İstanbul'da bile, bakın bile diyorum. Ellerinde silahla yürüyenler, eğer burada rahatlıkla yürüyebiliyorsa, burada bizim de maalesef güvenlik noktasında bir zaafımız var demektir. Ama ben de ilgili arkadaşlarımıza gerekli talimatları verdim. 'Yürütemezsiniz' dedim. Gereği neyse bunu onlara anında yapacaksınız. Bunu yürütüyorsak, burada güvenlik zaafımız var demektir. Neyse gereği bunu yapacaksınız. Yürüyemez. Yüzü, suratı kapalı olanlar yürüyemez. Bunlar artık kanunla teyit edilmiş, bu kanunlar çıkartılmış. Öyleyse atılması gereken adımlar burada atılacaktır. Gerek dün akşam gerek gündüz, başbakanımızın riyasetinde yapılan güvenlik toplantısında bu hassasiyetler dile getirilmiş, bu hassasiyetler görüşülmüş ve ilgili tüm kurumlarımızla bu konuda kararlı bir şekilde adım atacaklarına dair orada kararlar alınmış ve uygulamaya da şuandan itibaren bu geceden itibaren de girilmiştir" dedi.

ÜLKE HÜKÜMETSİZ KALMAZ

Hükümet kurma sürecinin son yaşanan gelişmelerden etkilenip etkilenmeyeceği şeklindeki bir soruya Erdoğan," Bu koalisyon sürecinde bugün de görüşmeler var. Ama koalisyon olur veya olmaz. Olması halinde bitmiş demektir iş. İş başlar. Ama koalisyon olamıyorsa, o zaman da bu işte nihai kararı verecek olan merci, milli iradedir. O zaman da süratle millete gidilir. ve milli irade nasıl tecelli ediyorsa, ona göre de milli iradenin tecelli ettiği istikamette de adım atılır. Bu da bizim burada 90 günümüzü alır. 3 ay 4 ayımızı alır. ve bu süreç içerisinde de ülke yönetimsiz kalmaz. Kurulacak bir hükümetle ki, bu geçici hükümettir. Bunlar Anayasa'da hepsi belirlenmiştir. Buna göre adımlar atılır" diye cevap verdi.

SİLAH BIRAKMAK DURUMUNDALAR

Dün gerçekleştirilen güvenlik zirvesinden PKK'ya son kez silah bırakma çağrısı yapıldığı iddiasının hatırlatılması üzerine Erdoğan, "Defaetle yapıldı. Aynı şekilde yine yapıldı. Bölücü terör örgütü olsun diğer terör örgütleri olsun bunların hepsi silahı bırakmak durumundadır. Eğer silah bırakmazlarsa neticesine katlanırlar. Olay bu kadar basittir" ifadesini kullandı.

ERDOĞAN'I KEYİFLENDİREN İHTİYAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamaların ardından vatandaşların sevgi gösterileri eşliğinde camiden ayrıldı. Bu sırada 89 yaşındaki Torullu Hacı Bayram Yılmaz adlı bir vatandaş yüksek sesle Erdoğan'ı öven bir şiir okumaya başladı. Erdoğan kendisini makam aracında bekleyen torununu da yanına alarak yaşlı vatandaşın yanına gitti. Erdoğan, kendisine şiir okuyan yaşlı adamın sakalını sıvazladı. Erdoğan elini öpmek isteyen Yılmaz'a izin vermedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan keyifli anlar yaşadı.

ÇOCUKLARA HARÇLIK

Damadı Berat Albayrak ve torunuyla birlikte makam aracına binen Cumhurbaşkanı Erdoğan yolda gördüğü çocukları yanına çağırdı. Erdoğan, çocuklara oyuncakla beraber 100'er TL harçlık verdi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Vasip Şahin İstanbul Emirgan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title