Haberler

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Gazi Mustafa Kemal'e Niye İhanet Ediyorsun

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan,Erdoğan, milletvekili seçilme yaşının 18'e düşürülmesini eleştiren Kılıçdaroğlu'na "Gazi Mustafa Kemal'e niye ihanet ediyorsun?" diyerek cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Antalya'da toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. Erdoğan, yeni Anayasa ile milletvekili seçilme yaşının 18'e düşürülmesini eleştiren Kılıçdaroğlu'na "Gazi Mustafa Kemal cumhuriyeti gençlere emanet etmemiş miydi? Sen Gazi'nin partinin başında değil misin? Kılıçdaroğlu, Gazi Mustafa Kemal'e niye ihanet ediyorsun. Biz de gençlere güveniyoruz. Biz de geleceğimizi gençlere emanet ediyoruz." diyerek yüklendi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"PARALEL İKTİDAR KURANLAR İÇİN 16 NİSAN ELBETTE KABUS OLACAK"

"Bu milletin cebinden paralarını çalanlar, hak etmedikleri bir gücü kullanarak kendilerine paralel iktidar kuranlar için 16 Nisan elbette kabus günüdür. Onun için istemiyorlar. Ama istikrar ve güven ortamını garanti altına alacak cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle 2023 hedeflerine ulaşarak dünyanın en büyük on ekonomisinden biri olacak Türkiye için 16 Nisan düğün günüdür, bayram günüdür.

"BÜTÜN PİSLİKLERİ BİZ TEMİZLEMEK ZORUNDA KALDIK"

Bir MGK toplantısında anayasa kitapçığı fırlatıldı, ekonomi alt üst oldu. Biz bunlar olmasın diye yönetim sistemini değiştiriyoruz. Yola çıktık, 14 sene önce. Neler yaptığımız ortada. IMF'ye olan borcumuz 23,5 milyar dolardı. IMF'nin kapısına dilenci olmuşlar. 8 ay memuruna maaş ödeyemeyen bir devlet vardı. Biz geldik maaşları takır takır ödemeye başladık. IMF Başkanı'na dedik ki, son katıldığım Davos'ta, bak dedim siz bizi siyaseten idare etmeyeceksiniz. Siz verdiğiniz borcu bizden taksit taksit alacaksınız. Bizden önce tablo böyle değildi. IMF iki de bir talimatları verip gidiyordu. Türkiye'ye bu yakışır mı? 2013'te IMF'nin borcunu ödedik. Şu anda borcumuz yok. Ardından onlar bizden borç istedi. Bizler kararlı durduk ve yolumuza bu şekilde devam ettik. Bütün bu pisliklerin hepsini biz temizlemek zorunda kaldık.

"HASTANELERİN HALİ NEYDİ?"

Anamuhalefetin başındaki zat SSK'nın başındaydı. O zaman hastanelerin hali neydi? Sağlıklı gir, hasta çıkarsın. İlacını alamıyordun. Biz geldik, hastaneleri devletleştirdik. Şu anda memur işçi ayrımı var mı? İsteyen istediği hastaneye gidiyor mu? Şehir hastanelerini kuralım ki, dünyadaki hastalar da buraya gelsin dedik. Tüm büyükşehirlerin tamamında bu şehir hastaneleri olacak.

"16 NİSAN DÜĞÜN BAYRAM GÜNÜDÜR"

Türkiye istikrarlı büyümeyi devam ettirirse 1991'den bu yana dediğimiz hükümet modeliyle yönetilmiş olsaydı bulunduğumuz yerin tam iki katında olacaktık. Türkiye 90'lardan beri tek parti hükümetiyle yönetilmiş olsaydı kişi başı gelir 22 bin dolara yükselecekti. Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacak Türkiye için 16 Nisan düğün, bayram günüdür.

"GAZİ MUSTAFA KEMAL'E NEDEN İHANET EDİYORSUN"

Yeni sistemle birlikte başarısız liderlerin koltuklarını koruma şansı kalmıyor. Sıkıntı oradan geliyor. Siyasi parti ve bürokrasilerde yenilenmenin önü sürekli açık oluyor yeni sistemde. 18-25 yaş arasındaki gençlere seçilme imkanı verilmesi bu değişimi daha da hızlandıracak. Ama bu ana muhalefeti niye rahatsız ediyor. Gazi Mustafa Kemal Cumhuriyeti gençlere emanet etmemiş miydi? Sayın Kılıçdaroğlu sen Gazi Mustafa Kemal'in partisinin başında değil misin? O zaman Gazi Mustafa Kemal'e neden ihanet ediyorsun? Bak şimdi ters düştün. Türkiyemizin geleceğini biz gençlerimize emanet ediyoruz.

"PARLAMENTER SİSTEM ASLINDA BİR VESAYET SİSTEMİDİR"

Bu sistemle vaseyet odakların gücü kırılıyor. Parlamenter demokrasi aslında bir vesayet sistemidir. Şimdi bu sistemin beli kırıldığı için rahatsız oluyorlar.

"CUMHURBAŞKANININ MİLLETİN YARISINDAN FAZLA OY ALMASI GEREKECEK"

Sandıkta milletin yarısından fazla oyu almayı hedefleyen bir Cumhurbaşkanı halkı mümkün olan en fazla şekilde kucaklamak mecburiyetindedir. Ben sizleri yaradandan ötürü seviyorum. Seçilen Cumhurbaşkanı da millete verdiği taahhütleri yerine getirmek için Meclis'te kendi partisinin yanında tüm milletvekilleriyle müsbet ilişkiler kurmak isteyecektir. Cumhurbaşkanı öyle iddia edildiği gibi layüsel değil. Anayasa ve yasalarla sınırlı bir haraket alanına sahip. Şu anda ben Cumhurbaşkanı olarak çok daha rahatım. Ama yeni sistemde öyle olmayacak. Yeni sistemde sorgulanabilecek. Sorgulandığın sürece daha ideal bir çalışma ortaya koyarsın. Suç işlemesi halinde Cumhurbaşkanı yargılanmak üzere Meclis tarafından Yüce Divan'a dahi gönderilebiliyor.

"KILIÇDAROĞLU 7 SEÇİM KAYBETTİN, HALA ORADASIN"

Seçimlerde doğrudan hesabı soracaktır millet. Ne yapacaktır, sen başaramadın diye diğer adayı işbaşına getirecektir. Kılıçdaroğlu 7 kez seçim kaybettin hala oradasın. Ama burada duramazsın. Burada kaybettiğin zaman gönderirler. Yeni sistemde milletvekilleri hükümet tarafından kendilerine gönderilen kanun tasarılarıyla değil kendi hazırlayacakları kanun teklifleriyle Meclis'i çalıştıracaklar. Cumhurbaşkanı sadece bütçe ile ilgili kanun tasarısı haricinde kanun tasarısı hakkı yok. Milletvekili adaylarının seçmenlerini daha iyi temsil eden isimlerden temsil edilmesi gerekir.

"VURUYORUZ KAZMAYI 'ÇOĞU GİTTİ, AZI KALDI' DİYORUZ"

Siyasi risklerni azalmasıyla döviz kuru, faiz, enflasyon gibi ekonomi politikası araçları daha kolay kontrol altına alınabilecek. Daha delinecek çok dağlarımız var. Dağları dele dele geliyor muyuz? Bizden öncekiler öyle dağ, mağ delemediler. Ama biz evelallah Cumhuriyet tarihinde açılan tünellerden daha fazlasını açmış vaziyetteyiz. En son Ilgaz tünelini açtık. Kastamonu'da, Ilgaz dağında. Aynı şeyi Rize-Erzurum arasında Ovit tünelini açıyoruz. Orada muhteşem bir teknoloji uygulanıyor. Biz aşığız, aşığız. Biz Ferhat gibi aşığız. Vuruyoruz kazmayı, çoğu gitti azı kaldı diyoruz. Dozerleri çalıştırıyoruz, çoğu gitti azı kaldı diyoruz.

"BİZE TÜNEL MÜNEL DAYANMAZ, BİZ BU MİLLETİN HİZMETKARIYIZ"

Göreve geldiğimizde 25 tane havalimanı vardı. Şimdi 59 tane havalimanı var. Şu Antalya Havalimanı, aman yarabbim! Turistler gelip, çile üstüne çile çekerdi. Terminal binası kifayetsizdi. 1 yılı bulmadı, başladık hallettik. Biz buyuz. Alanya-Antalya arası, o bölünmüş yolu nasıl yaptığımızı biliyorsunuz değil mi, anında. Gazipaşa Havalimanı için olmaz dediler, biz dedik ki olacak. Bize tünel münel dayanmaz. Çünkü biz bu millete efendi olmaya gelmedik, bu millete hizmetkâr olmaya geldik. Daha bizim kurulacak çok köprümüz var. Bu hayırcılar var ya! Bunlar 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne, boğazın altından Marmaray'ı yapıyoruz bunların hepsine hayır dediler. Bunların hafzalası almaz bu işleri. Avrasya'ya da hayır dediler.

"DAHA YAPILACAK FABRİKA, BAŞI OKŞANACAK ÇOK YETİM VAR"

Bizler ilk defa Türkiye'ye Yüksek Hızlı Treni getirdik mi? Bunların havsalası almaz. Buralar inşallah raylı sistemle donatılacak. Daha inşa edilecek çok fabrikalarımız, kepengi açılacak dükkanımız, başı okşanacak çok yetimimiz var. Dökülecek çok terimiz var bu millete hizmet yolunda. Demokrasi, insan hakları ve özgürlükler konusunda standartları yükseltmek için evet mi? Bölgesinde ve dünyada sözü daha çok dinlenir bir ülke için evet mi?

"MUHTARLARIMIZ BM'YE GELENLERDEN AŞAĞI DEĞİLDİR"

Cumhurbaşkanı lokantaları kapatacak diyor. Muhtarlıklar, belediyeler, sendikalar kapatılacak diyor. Böyle bir şey olabilir mi? Yalan üstüne yalan. Yalanı bunun kadar güzel kullanan yok. Ben BM Genel Kurulu'nda konuşuyorum, ertesi gün açıklama yapıyor; Cumhurbaşkanı sanki muhtarlara konuştu diyor. Tabii muhtarlarımız bundan çok rahatsız oldu haklı olarak. Ankara'da 30-40 muhtarın olduğu bir toplantıda konuşma yapıyor. Bir muhtarımız sordu, siz sanki muhtarlara konuşuyor diyerek bizi küçümsediniz diyor. Haddimize mi, öyle bir şey olabilir mi dedi. Ey Kılıçdaroğlu yalan makinesi. Şu ana kadar 16 bin muhtarımızla milletin evinde biraraya geldik. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde onları milletim adına ağırladım. 55 bin muhtarımızı da ağırlayacağım milletim adına. Muhtar BM Genel Kurulu'na gelmiş olanlardan aşağı değildir. Oraya gelenlerin içinde seçilmiş var atanmışlar var.

"KADINLARIN ALTIN GÜNÜNÜ KAPATMAK CUMHURBAŞKANININ İŞİ DEĞİL"

Benim muhtarım da en az benim kadar saygındır, çünkü o da seçilerek gelmiştir. Atanmış ve seçilmişi ayıracaksın birbirinden. Hatta dedi, simit camekanları, karpuz tablaları, boyacı sandıkları kapatılacak dedi. Ben de diyorum ki, asla böyle bir şey olamaz. Öğrenciler okullarından, memurlar işlerinden, hanımlar altın günlerinden çıkartılmayacak. Bu işlerin Cumhurbaşkanıyla uzaktan yakından alakası yok. Kanunla kurulan kurumlar kanunla kapatılabilir. Belediyenin yetkisi olan kurumlar onların kararıyla kapatılabilri. Belediyenin, iş dünyasının kapıları kimseye kapatılmayacak."

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title