Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu Coğrafyayı, Bu Halkı Bizden Koparmak İsteyen, Kalbimizi Söküp Almaya...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu coğrafyayı, bu halkı bizden koparmak isteyen, kalbimizi söküp almaya çalışıyor demektir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu coğrafyayı, bu halkı bizden koparmak isteyen, kalbimizi söküp almaya çalışıyor demektir. Diyarbakır Türkiye'nin mührüdür"

-"Bu PKK yanları iki de bir diyorlar ki 'barış barış', elinde silahla dolaşanlarla barış olur mu?"

-"Biz inşa, ihya ediyoruz. Biz Diyarbakır Belediyesi önünde hüngür hüngür ağlayan çocukları dağa kaçırılan anaları unutmuyoruz"

-"Barışın fedaileri biziz"

-"Bu kardeşiniz ülkenin yönetiminde sorumluluk sahibi olduğu sürece ne terör örgütünün çapulcuları ne de başka bir musibet size dokunamaz"

- "Türkiye nasıl İstanbul'suz, İzmir'siz, Trabzon'suz, Antalya'sız, Erzurum'suz olamazsa asla Diyarbakır'sız da olamaz. Çünkü Diyarbakır bizim kalbimiz. Bu coğrafyayı, bu halkı bizden koparmak isteyen, kalbimizi söküp almaya çalışıyor demektir. Diyarbakır Türkiye'nin mührüdür"

DİYARBAKIR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Diyarbakır'dan terör örgütlerine seslendi. Erdoğan, PKK yanlılarının ikide bir barış, barış dediklerini belirterek, "Lafla barış olur mu, elinde silahla dolaşanlarla barış olur mu? Barışın fedaileri biziz, özgürlüklerin fedaisi biziz, bundan sonra da böyle olacak. Terör örgütü ülkemizin ve milletimizin baş düşmanıdır. Bu kiralık katillerden ülkemizi ve Kürt kardeşlerimizi kurtarmaktan kararlıyız. Bedeli ne olursa olsun Kürt kardeşlerimizi terör örgütünün zulmünden kurtarmaya söz veriyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yatırım bedeli 288 milyon lira olan 85 projenin açılışını yapmak üzere geldiği Diyarbakır'da halka seslendi. Diyarbakır Valiliği önünde toplanan kalabalığa seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık 10 aylık bir aradan sonra bir kez daha Diyarbakırlılarla olmanın memnuniyeti içinde olduğunu söyledi. Erdoğan, "Havalimanından buraya gelirken 14 sene önceki Diyarbakır'ı düşündüm, neydi ne oldu. Geçtiğimiz 14 yılda Diyarbakır'a 30 milyar liraya yakın yatırım yaptık. Eski rakamla 30 katrilyon. Bu PKK yanlıları ikide bir diyorlar ki barış, barış, barış. Lafla barış olur mu, elinde silahla dolaşanlarla barış olur mu? Biz inşa ediyoruz, biz ihya ediyoruz. Biz Diyarbakır belediyesinin önünde hüngür hüngür ağlayan çocukları dağa kaçırılmış anaları unutmuyoruz. Barış diyenler onlara haince baktılar ama biz şefkatle baktık ve hamd olsun şuanda her şey açık bir şekilde ortada. Barışın fedaileri biziz, özgürlüklerin fedaisi biziz bundan sonra da böyle olacak. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesine 280 katrilyon yatırım yaptık. Bugün de Diyarbakır'ı geliştirmenin çabası içerisindeyiz. O güzel Diyarbakır türküsünde ne diyor 'Bahçada yeşil çalı, boyun boyuna uyar, ben seni gizli sevdim bilmedim alem duyar'. Biz sizi gizli, saklı değil, alenen sevdik. Biz bu şehrin güzel insanlarını Allah için sevdik. Bunun için de diğer 80 vilayeti ile birlikte Diyarbakır'a da aşkla hizmet ediyoruz" diye konuştu.

"Bu halkı bizden koparmak isteyen, kalbimizi söküp almaya çalışır, biz buna müsaade etmeyiz"

Diyarbakır'ın Türkiye'nin kalbi olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkeyi bölmeye çalışanlara seslenerek, ülkeyi böldürmeyeceklerini söyledi. Erdoğan, "Ülkenin yönetiminde sorumluluk sahibi olduğum sürece ne terör örgütünün çapulçuları, ne de başka bir musibet size dokunamaz. Bunun teminatı biziz. Sizin hakkınıza el atmaya kalkan karşısında bizi bulur. Türkiye nasıl İstanbulsuz, İzmirsiz, Antalyasız, Erzurumsuz olamazsa asla Diyarbakırsız da olamaz. Çünkü Diyarbakır bizim kalbimiz. Bu halkı bizden koparmak isteyen kalbimizi söküp almaya çalışıyor. Diyarbakır Türkiye'nin mührüdür el uzatılmasına izin vermeyiz. Aydınlık bir gelecek bizi bekliyor. 16 Nisan ülkemizle birlikte Diyarbakır için de yeni bir dönemin müjdecisi olacaktır. Diyarbakır'dan öyle seslenin ki tüm dünya duysun. Büyük Türkiye, güçlü Türkiye için evet mi? İstikrarlı Türkiye evet mi? Diyarbakır beni mahcup etmeyecek değil mi?" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin son yıllarda büyük sıkıntılar yaşadığını belirten Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü, "Kardeşlerim Türkiye son 3 yıldır çok zorlu sınavlardan geçiyor. Bin yıldır birlikte yaşadığımız bu coğrafyada birliğimize yönelik saldırılara beraberce karşı koyduk. Sultan Alparslan önce Diyarbakır'a geldi sonra Malazgirt Zaferi'ni kazandı. Selahattin Eyyübi Haçlıları karşı çıkarken arkasında Diyarbakır vardı. Yavuz Sultan Selim Mısır'ı fethetmeye giderken önce Diyarbakırla kucaklaştı. Cumhuriyeti kurarken de Diyarbakır Ankara'nın yanında yer aldı. Diyarbakırlıların kafasını karıştırmak isteyen olmadı mı elbette oldu. Özellikle darbe dönemlerinde Diyarbakır'a yanlış yapılmamış mıdır, elbette yapılmıştır. Aslında bu dönemlerde ülkemizin her köşesinde insanlar inançları ve düşünceleri yüzendin baskı görmüştür. Bu sebeplerden cezavine düşmüş biriyim. Diyarbakır bu zulmü çok daha ağır yaşadı. 2001 yılında arkadaşlarımızla bir araya geldik yeni bir parti kurmaya karar verdik işte bu sebeple adalet ve kalkınma koyduk ismini. 2002'de iktidara gelince hemen kolları sıvadık ve geleceğin Türkiye'sini inşa etmeye başladık. Demokrasi ve ekonomide yaşanan sorunlar insanlarımızı hayattan bezdirdi. Biz bu sorunları çözmek için kararlı ve süratli adımlar atmaya başladık. Bu sürede ülkemizi 3 kat büyüttük. Eğitimde, ulaşımda, sağlıkta devrim yaptık. Diyarbakır Kayapınar'da bir şehir hastanesi kurulması için çalışmalarımız sürüyor. Hastaneye gireceksiniz evvel Allah şifayı bulup çıkacaksınız. Gençler siz ne derseniz inanıyorum ki o olacaktır. Bazıları gençleri parlamentoya istemiyor. Halbuki daha önce 18 yaşındakilerin parlamentoya girmesini kendileri istedi. Şimdi ters düştüler, bunlar akşam başka, sabah başka. Bir müjdeyi sizlere vermek istiyorum, Diyarbakır Ergani ve Bismil ilçelerine bu yıl Silvan ve Çermik'e önümüzdeki yıl doğalgazı veriyoruz. Fakat şunu söyleyeyim bu PKK terör örgütünün mensupları biz doğalgazda isale hatlarını yaparız, onlar gelir bombalar. Bunlar hain alçak, bunlar benim Kürt kardeşlerimi sevmiyor, bunlar benim Kürt kardeşlerimin temsilcisi olamaz, her şey yalan. Sormak lazım siz burada belediyelerinizle ne yaptınız? Bakın kayyumlar atandı hemen her yer nasıl değişmeye başladı. İş bilenin kılıç kuşananın.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Türkiye PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Manchester City-Chelsea maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Manchester City-Chelsea maçı şifresiz mi? Samsunspor-Adana Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor-Adana Demirspor maçı şifresiz mi? İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title