Haberler

Erdoğan, BM 69. Genel Kurulu Vesilesiyle ABD'yi Ziyaret Edecek

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 69. Genel Kurulu vesilesiyle ABD'yi ziyaret edecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 69. Genel Kurulu vesilesiyle ABD'yi ziyaret edecek.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Birleşmiş Milletler (BM) 69. Genel Kurulu genel görüşmeleri 22 Eylül-1 Ekim 2014 tarihleri arasında New York'ta gerçekleştirileceği belirtilerek genel görüşmelere BM üyesi 193 ülkenin katılması ve bu ülkelerin büyük çoğunluğunun devlet veya hükümet başkanı düzeyinde temsil edilmesinin beklendiği kaydedildi.

Türkiye'nin, 69. BM Genel Kurulu genel görüşmelerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır ve bürokratlardan oluşan geniş bir heyetle temsil olunacağı vurgulanarak şöyle denildi:

"Sayın Cumhurbaşkanımız, BM 69. Genel Kurulu genel görüşmelerine katılmak üzere 21 Eylül 2014 tarihinde New York'a hareket edeceklerdir.

2000 yılında yapılan BM Binyıl Zirvesi'nde kabul edilen Binyıl Kalkınma Hedeflerine ulaşmak için belirlenen sürenin 2015 yılında dolacak olması nedeniyle, bu tarihten itibaren geçerli olacak bir kalkınma gündeminin belirlenmesi çalışmaları, son dönemde BM çalışmalarında öncelikli bir yer tutmaktadır. Nitekim BM 69. Genel Kurulu genel görüşmelerinin teması da, '2015 Sonrasında Dönüştürücü bir Kalkınma Gündemi Gerçekleştirilmesi ve Uygulanması' olarak açıklanmıştır.

Sayın Cumhurbaşkanımız, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun tarafından 23 Eylül Salı günü düzenlenecek olan ve BM 69. Genel Kurulu Genel görüşmelerine bu yıl damgasını vurması beklenen İklim Zirvesi'ne genel sekreter tarafından özel olarak davet edilmişlerdir. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Zirve'nin açılış törenine ve müteakiben gerçekleştirilecek olan 'Ulusal Eylem ve Hedef Duyuruları' başlıklı oturuma katılmaları ayrıca Zirve'nin öğleden sonra düzenlenecek 'Eylem için Ekonomik Durum' temalı alt oturumuna, Etiyopya Başbakanı Hailemariam Desalegn ile birlikte eş-başkanlık ederek açılış konuşmasını yapmaları öngörülmektedir.

Sayın Cumhurbaşkanımız, 23 Eylül akşamı Zirve vesilesiyle Genel Sekreter'in ev sahipliğinde gerçekleştirilecek kısıtlı katılımlı bir yemeğe de iştirak edeceklerdir. Sayın Cumhurbaşkanımız, BM Genel Kurulu genel görüşmelerinin ilk günü olan 24 Eylül'de Genel Kurul'a hitap edeceklerdir. Sayın Cumhurbaşkanımız, New York'ta bulunacakları süre zarfında ikili görüşmeler de gerçekleştireceklerdir.

Sayın Cumhurbaşkanımız, Amerika Müslüman Topluluğunu, Dünya Yahudi Kongresi Heyetini ve Ermeni Kilisesi Doğu Yakası Başpiskoposunu kabul edeceklerdir. Ziyaret vesilesiyle 'Council on Foreign Relations' isimli düşünce kuruluşunda Sayın Cumhurbaşkanımızın konuşma yapacakları bir konferans tertiplenecektir. Sayın Cumhurbaşkanımız bu ziyaret vesilesiyle ayrıca ABD Ticaret Odası ve Başbakanlık Yatırım Tanıtma ve Destek Ajansı tarafından ortaklaşa olarak, önde gelen Amerikan şirketlerinin temsilcilerinin katılımıyla düzenlenecek çalışma kahvaltısında, Türkiye'nin iş, yatırım, finans ve ticaret alanlarındaki potansiyelini öne çıkaran konularda ABD'li yatırımcılara hitap edeceklerdir.

Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu, BM 69. Genel Kurulu genel görüşmeleri vesilesiyle, Küresel Göç ve Kalkınma Forumu Dönem Başkanlığını üstlenmiş olmamız dolayısıyla düzenlenecek resepsiyona ev sahipliği yapacak; Terörizmle Mücadele Küresel Forumu'na eş-başkan olarak iştirak edecek; Arabuluculuk Dostlar Grubu Dışişleri Bakanları çalışma kahvaltısına eş-başkan sıfatıyla katılacak; ülkemizin eşsunucusu olduğu Medeniyetler İttifakı girişiminin Dostlar Grubu Bakanlar Toplantısı'nda bir konuşma yapacak; dış politikamızın çeşitli veçhelerini ilgilendiren konulardaki toplantılarda ve faaliyetlerde yer alacak, ayrıca çok sayıda ikili görüşme gerçekleştirecektir.

Sayın Cumhurbaşkanımız, 25 Eylül 2014 Perşembe akşamı yurda dönmek üzere ABD'den ayrılacaklardır." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Amerika Birleşik Devletleri Recep Tayyip Erdoğan Birleşmiş Milletler Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title