Haberler

Erdoğan: 'Seçim Bildirgesini Okudum' Diye Bir Beyanım Olmadı

Güncelleme:

Sabah saatlerinde AK Parti seçim bildirgesini okuduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Slovenya'da yaptığı açıklamada "Seçim bildirgesini okudum demedim." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sabah saatlerinde havalimanında bir gazetecinin "Başkanlık sisteminin hükümetin seçim bildirgesine girdiği söyleniyor" cümlesi üzerine, "Ben de bizzat orada kendim de okudum, kendi kanaatlerimi de ifade ettim" diye açıklama yaptı. Anadolu Ajansı'nın da servis ettiği, muhalefetin çok sert tepki gösterdiği bu açıklamadan yaklaşık 5 saat sonra Erdoğan bir kez daha basının karşısına çıkıp şunları söyledi:

"Seçim bildirgesini okudum demedim"

JET YANIT SLOVENYA'DAN GELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından yapılan anlaşmaların imza törenine katıldı. İki ülke arasındaki ilişkilerin değerlendirilmesinin ardından basın mensuplarının sorularına geçildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin seçim bildirgesini okuduğuna dair bir beyanda bulunmadığını ifade etti.

Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"MUHALEFET EĞER BANA SEÇİM BEYANNAMELERİNİ GÖNDERİRSE..."

"Benim 'seçim bildirgesini okudum' diye bir beyanım olmadı. Sadece Sayın Başbakan, başkanlık sistemi ile ilgili düşüncelerini benimle paylaştığını ve bizzat başkanlık sistemi ile ilgili bölümü kendisinin yazdığını, yazacağını bana söyledi. Benim de düşüncelerimi bu noktada istedi. Ben de düşüncelerimi kendisiyle paylaştım. Fakat muhalefet eğer seçim beyannamelerini bana gönderirse, ben kendilerine memnuniyetle yardımcı olurum. Hele hele başkanlık sistemi ile ilgili gönderirse, çok daha benim için de isabetli olur. Bu çünkü, bir mesafe almaktır."

"BUNLAR SİYASET ACEMİSİ"

"Başkanlık sistemine onlar karşılar, biliyorsunuz. Demek ki burada bir kabul söz konusudur. Onlarla da düşüncelerimi paylaşırım. Çünkü ben bu ülkede, ülkemde daha doğrusu, 40 yıl siyasetin içinde olan birisiyim. Bunlar siyaset acemisi. Ama öğrenecekler bazı şeyleri. Eğer bu tür beyannameler gelirse, onlarla ilgili de kendilerine yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım. Tecrübelerimi kendileriyle paylaşmış olurum."

YEMEN

Yemen'in toprak bütünlüğüne içeriden ve dışarıdan koordineli bir saldırı yapıldığını ifade eden Erdoğan, dışarında gelenlerin ülkeyi terk etmesini ve Yemenlilerin, ülkelerinin toprak bütünlüğünü hep birlikte savunması gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yemen'de mezhepler arası bir çatışmasının Yemen halkını kayba uğrattığını belirterek, Suudi Arabistan'ın başlattığı operasyona lojistik ve istihbari destek vermeye hazır olduklarını vurguladı.

Terörün lokal değil, uluslararası bir konu olduğunu ifade eden Erdoğan, IŞİD'e katılımları engellemek için 'giriş yasağı' listesine sahip olduklarını söyledi. Bu kişilere müdahale edebilmek için kaynak ülkelerin isim bildirmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, "Aksi takdirde biz, gelen her turisti paketleyip göndermemiz lazım. Bu da tabii insan hakları açısından yanlış bir şey." dedi.

IŞİD İLE İŞBİRLİĞİ İDDİASI

IŞİD ile işbirliği iddiasının Türkiye'ye karşı çok büyük bir saygısızlık ve haksızlık olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu terör örgütü için 'DAİŞ' kısaltmasını tercih ettiklerini dile getirdi. Erdoğan, IŞİD ile mücadelede her türlü koalisyon içinde olacaklarını kaydetti.

Erdoğan, 23-24 Nisan'da Çanakkale'de yapılacak törene 30 aşkın liderin geleceğini de sözlerine ekledi.

Borut Pahor ise Türkiye'nin AB ile entegrasyon sürecine destek verdiklerini vurguladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Slovenya Ak Parti Sıkıcı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (397)

CİGDEM SANA DİYORUM:

Çiğdem der ki; Ben alayım. . Benden ala çiçek varmı? Çiğdem sen kenedinden başkasımnın düşüncelerine sayğılı değilsin

132
6
yanıtYanıtla
aslan:

en pis seçmen akp seçmeni nakadar doğruyu gösterirsen göster anlamaz adamlarda tamınma duygusu var

119
12
yanıtYanıtla
MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ İKTİDAR:

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ İKTİDARA YÜRÜYOR. . .

116
5
yanıtYanıtla
EMEKLi:

Cumhurbakanımmmm MHP Geliyor MHP

100
5
yanıtYanıtla
TURK MILLIYETCISI:

OYLAR MHP, ye MHP HESAP SORMAYA GELİYOR

89
4
yanıtYanıtla
padişah olacağım:

Derken bir anda etrafımdaki yıldızlar gezegenler hızla geçmeye başladı uzay gemisi hızla dünyaya doğru ilerliyordu, ve bir gümbürtüyle uzay gemisi yere çakıldı, uyandım ki ne göreyim ben o gümbürtü o müthiş rüyanın verdiği heyecanla benim yatakdan düşme sesim değil mi, Yani kısaca uzayda bir gezegende padişahlık özlemiyle gördüğüm rüya yatakdan düşerek sona erdi, Fakat şunu anladım, İnsan gücün esiri değil gücü esir almalıymış, Hani ünlü bir lastik firmasının reklamı gibi kontrolsüz güç güç değildir diyor ya.

89
2
yanıtYanıtla
VANLI:

VOLLAH OYUM MHPYEDER

83
1
yanıtYanıtla
KenanMobil-IOS:

Çarkçı Recep vay :)

80
3
yanıtYanıtla
illet:

Bulundugunuz makami kirletmeyin sayin CB. Herkese hakaretten dava acacaginiza, kendiniz Anayasamiza ve CBligina saygi gösterin. .

74
1
yanıtYanıtla
cigdemmobilWeb@haberler.com:

Yemin ediyorum burda yorum yazanlar ak partiyi karalayanlar sadece bir takim tutar gibi hareket etmektedirler... Burda yorum yazanlar ulkenin iyiligini istemeyen yurt disindaki dusmanlardan daha beter dusmanlik yapmaktalar... Allah cezanizi versin insallah sarhoslar

6
63
yanıtYanıtla
Tüm 397 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title