Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bayburt'ta

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (3) "Annelere ve o babalara tekrar sesleniyorum, çocuklarınızı sokaklardan çekin.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Annelere ve o babalara tekrar sesleniyorum, çocuklarınızı sokaklardan çekin. Çocuklarınızın hayatlarını bir hiç uğruna karartmaya çalışıyorlar. Çocuklarınıza sahip çıkın. Bu terör örgütü ve onun siyasi uzantısı sizin çocuklarınızın kanı üzerinden hesap yapıyor. Buna karşı uyanık olun" dedi.

Erdoğan, Bayburt Vilayet Meydanı'nda toplu açılış töreninde halka hitap etti.

"İktidarımızdan önce kim derdi ki Şırnak'a, Muş'a, Ağrı'ya, Iğdır'a havalimanı yapılacak" ifadelerini kullanan Erdoğan, şunları söyledi:

"Hakkari'ye havalimanı yapıyoruz, düşünebiliyor musunuz, iş makinelerini yakıyorlar, müteahhitleri hala tehdide devam ediyorlar. Biz hizmet götüreceğiz, onlar 'İstemezük' diyorlar. Bunlar hain ya, hain. Ben Hakkarili kardeşlerime sesleniyorum, biz 'Batıda ne varsa, güneydoğuda, doğuda da o olacak' dedik. Onlar uçarken, onlar uçağa binerken benim Hakkari'deki Kürt kardeşim ne için binmesin, bunun için bunları yapıyoruz. Ona karşı çıkarlar, baraj yaparsın barajlara karşı çıkarlar. Neymiş, 'Teröristlerin geçmesini engelliyormuş onun için'. ya baraj niye yapılır? Rabbimin verdiği suyu değerlendirelim diyoruz. Çünkü yıllar yılı bu ülkede, 'Su akar, Türk bakar' diyorlardı. Biz geldik, 'Hayır' dedik. Su akar, Türk yapar ve yapmaya başladık. Bu dağlardan gelen sular, akıp da denizlere gitmesin, bunları alalım en güzel şekilde değerlendirelim, hem içme hem kullanma hem enerji üretiminde bunlardan istifade edelim dedik."

"Sen karanlıkta kal, aydınlanma' diyorlar"

Hidroelektrik santralleriyle büyük bir açığın kapatıldığını dile getiren Erdoğan, "İşte bunlar böyle oldu" ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Kürt vatandaşımdan okulu, kitabı, kütüphaneyi esirgedikleri gibi suyu da enerjiyi de esirgiyorlar ya. 'Sen karanlıkta kal, aydınlanma' diyorlar ya. Yaptıkları bu. Yetmedi, Kürt kardeşimden özgürlüğü de esirgiyorlar ve utanmadan, sıkılmadan meydanlarda 'Biz barıştan, biz özgürlükten yanayız'. Ne barışı, ne özgürlüğü ya? Böyle barış olur mu? Cam, çerçeve, her yeri yakacaksınız, yıkacaksınız ondan sonra gelecek benim güvenlik güçlerime, polisime kurşun sıkacaksın, utanmadan, sıkılmadan bir de barıştan bahsedeceksin. İşte bedelini nasıl Bingöl'de ağır ödediyseler bundan sonra da ağır ödeyecekler. Böyle barbarlık üzerine kurulmuş bir hareketin benim Kürt kardeşlerimi götüreceği hiçbir huzurlu ve ahlaklı liman yoktur. Bunlar sadece zulmü, sadece barbarlığı, sadece diktatörlüğü bilirler. Kürt kardeşlerimizi de bu barbarların elinden inşallah biz kurtaracağız."

"Asla kardeşlerinize husumet beslemeyin"

"Terör örgütünün saldırılarına bakıp da asla ve asla kardeşlerinize husumet beslemeyin" diyen Erdoğan, bir mümine, Müslüman'a bunun yakışmayacağını vurguladı.

Masum ile suçlunun birbirinden ayrılması gerektiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bu terör örgütü kardeşlerin arasına nifak sokmak istiyor, biz bu oyuna da gelmeyeceğiz. Bu terör örgütü milletin arasına fitne sokmak istiyor, biz bu oyuna da gelmeyeceğiz, bu tuzağa da düşmeyeceğiz. Terörle, teröristle, masum kardeşlerimizi inşallah birbirinden ayıracak, inadına kardeşlik diyeceğiz. Bakın, şu anda doğu ve güneydoğudaki kardeşlerimiz de artık gerçeği çok net görüyorlar. Bu terör örgütünün nasıl İslami değerlere düşman olduğunu görmeye başladılar. Bu terör örgütünün nasıl huzura, kardeşliğe, ilerlemeye, kalkınmaya engel olduğunu görmeye başladılar."

"Böyle bir şımarıklık olabilir mi?"

Diyarbakır'da annelerin dağa kaçırılan çocukları için cesaretle eylem yaptığını hatırlatan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"İnanın bu itirazlar daha da çoğalacak, burada kalmaz. Bu zulme, bu barbarlığa inanın Kürt anne ve babalar daha fazla seslerini yükseltecek. Buna inanıyorum. Bayburt'tan bir kez daha annelere ve o babalara tekrar sesleniyorum, çocuklarınızı sokaklardan çekin. Çocuklarınızın hayatlarını bir hiç uğruna karartmaya çalışıyorlar. Çocuklarınıza sahip çıkın. Bu terör örgütü ve onun siyasi uzantısı sizin çocuklarınızın kanı üzerinden hesap yapıyor. Buna karşı uyanık olun. Allah aşkına şu şımarıklığa bakar mısınız? Neymiş, 'Türkiye, Kobani'ye yardım etsin'miş. Yahu tezkereye 'Hayır' diyeceksin, zalim Esed'e destek vereceksin, Halep, Hama, Humus, Musul yanarken susacaksın, 250 bin Suriye'deki kardeşimiz öldürülürken o zalim Esed'in bombalarıyla, susacaksın, Kobani'den kaçanlara sahip çıkan Mehmetçiğe taş atacaksın. Ondan sonra da utanmadan, sıkılmadan çıkıp, 'Türkiye, Kobani'ye yardım etsin' diyeceksin. 200 bin Kobani'den gelen Kürdü bağrını açarak evinde misafir eden kim? Türkiye değil mi? Nasıl bunu söylersiniz? Böyle bir şımarıklık olabilir mi, böyle bir bakar körlük olabilir mi? Sizin karşısınızda bakkal dükkanı değil, Türkiye Cumhuriyeti var, Türkiye Cumhuriyeti Devleti var. Kobani bahanesiyle uluslararası kirli odaklara maşalık yapanlara boyun eğmeyiz. Onlara da bunun hesabını evvelallah sorarız. İşte onun için sağduyulu, itidalli olacağız, bunlara öfkelenerek, sokağa çıkarak asla ve asla istediklerini, arzu ettiklerini inşallah vermeyeceğiz."

Bayburtlular'ın da aklıselimle hareket edeceğine, itidali muhafaza edeceklerine yönelik inancını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hiç merak etmeyin, biz kahraman Kop şehitlerinin, kahraman Şehit Osman'ın, Genç Osman'ın izinden gidiyoruz, onların aziz hatıralarına asla ve asla halel gelmeyecek" dedi.

Açılışı yapılan hizmet ve yatırımların hayırlı olması temennisinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, eserlerin yapımında emeği geçenlere şükranlarını iletti.

- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam da törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son 12 yılda sosyal bir devlet olduğunu ortaya koyduğunu, sadece ekonomik kalkınmayı değil halkın kalkınmasını da hedeflediğini ifade etti. Engellilere, yaşlılara, eşi vefat eden kadınlara, askerde çocuğu olan ailelere çeşitli yardımlar yapıldığını hatırlatan İslam, Bayburt'ta 340 sosyal konutun geçen yıl hak sahiplerine teslim edildiğini söyledi.

Bayburt halkına hizmetin artarak devam edeceğini dile getiren İslam, "Sizden gelen talepleri karşılamak ve bu talepleri hizmete dönüştürerek size iade etmek bizim boynumuzun borcu olsun" dedi.

-Notlar

Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek'in de aralarında bulunduğu bazı milletvekilleri, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, MGK Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu, TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş katıldı.

Konuşmaların ardından Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, bakanlar ve milletvekilleri sahneye çıkarak Bayburt'ta yapılan eserlerin toplu açılışını temsili kurdele keserek gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, 69 sırt numaralı "Recep Tayyip Erdoğan" yazılı Bayburtspor forması ve atkısı hediye edildi.

Tarihi Bayburt Kalesi surlarına asılan "Sen nereye biz oraya" ve kalenin altına asılan "Kale gibisin be reis" pankartlarını dikkati çekti. Erdoğan da, konuşmasının sonunda sahnede eşi Emine Erdoğan'a pankartları gösterdi.

Tören alanının etrafındaki binaların üzerinde de "Bayburt Bayburt olalı bele reis görmedi", "Bayburt kale gibi arkanda durdu, seni sevmek bizim için onurdu" pankartları görüldü.

Bayburtlular, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelişinden kısa süre önce bastıran sağanak yağış altında, "Recep Tayyip Erdoğan" tezahüratlarıyla törenin başlamasını bekledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan da, alana gelişlerinde protokoldeki yerlerine geçmeden sahneye çıkarak kendilerini bekleyen vatandaşları selamladı.

- Ankara

Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ayşenur İslam Bayburt Kobani Politika Güncel Haberler

title