Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan Batman'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şahsımı Çözüm Süreci'ni bitirmekle itham edenler, bugüne kadar sözlerini tutmayarak bu sürece en çok zararı vermiş olanlardır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şahsımı Çözüm Süreci'ni bitirmekle itham edenler, bugüne kadar sözlerini tutmayarak bu sürece en çok zararı vermiş olanlardır. Çözüm Süreci, onların sayesinde değil onlara rağmen bugünlere geldi" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batman Adalet Caddesi'nde düzenlenen toplu açılış töreninde konuştu. Çözüm Süreci konusunda samimi olduklarını belirten Erdoğan, şunları söyledi:

"Bu sürecin mimarı, bizzat şahsım. Bu sürece tüm vücudumu koydum. Şahsımı Çözüm Süreci'ni bitirmekle itham edenler, bugüne kadar sözlerini tutmayarak bu sürece en çok zararı vermiş olanlardır. Çözüm Süreci, onların sayesinde değil onlara rağmen bugünlere geldi. Örgüte ve güdümündeki partiye kalsa... İşte Van'da bilboardlara bazı afişler asmışlar. Basın mensupları, gördünüz değil mi? Bir musluk, musluktan ne akıyor? Kan akıyor. Şu hale bak. Siz, bununla ne kastediyorsunuz? Kendilerini tanımlıyorlar, çünkü onların olduğu yerde kan var. Bizim olduğumuz yerde o musluklardan kan değil berrak su akar, su. Farkımız bu."

Örgüte ve güdümündeki partiye kalsa, Türkiye'nin çoktan 1990'lı yılların karanlık günlerine döneceğini ifade eden Erdoğan, 81 il ve 78 milyon vatandaşın tamamı sürece sahip çıktığı için Türkiye'yi 2023 hedeflerini konuşabildiği bir demokrasi ve refah düzeyine getirdiklerini dile getirdi.

Bölge insanının desteği ile bu süreci nihai hedefine ulaştıracaklarını anlatan Erdoğan, Türkiye'yi ekonominin yanı sıra demokrasi ve özgürlük alanlarında da dünyanın en ileri 10 ülkesinden biri haline getirme hedeflerine ulaşmakta kararlı olduklarını vurguladı. Devleti, bir kesimin değil herkesin devleti haline getireceklerine işaret eden Erdoğan, şunları söyledi:

"Bu ülkenin geleceğini ne bölücü örgüte ne paralel örgüte teslim etmeyiz. Şimdi bu iki yapı el ele vermişler, yeni Türkiye'ye giden yolu tahrip etmeye, mayınlamaya çalışıyorlar. Her ikisi de aynı üst aklın farklı yöntemler kullanan bir taşeronu. Milletimiz, bunların gerçek yüzünü, attıkları her adımda, ağızlarından çıkan her sözde biraz daha görüyor, tanıyor. Bir de bunların hamiliğine soyunmuş muhalefet var. Fareli köyün kavalcısının arkasına takılmış hepsi de akıbetlerine doğru gidiyorlar. O akıbetin ne olduğunu biliyorsunuz değil mi? Gittikleri yolun sonu, uçurum. Biz, ikazımızı yapıyoruz. Artık gerisi onlara kalmış."

-"Asgari ücreti açık artırmaya çıkardılar"

Erdoğan, Türkiye'nin son 12 yılda her alanda çok önemli mesafeler kaydettiğine dikkati çekerek, demokrasi ve özgürlükler alanında pek çok reform gerçekleştirdiklerini bildirdi. 81 ilin tamamını geçmişle mukayese edilmeyecek büyük yatırımlarla tanıştırdıklarını ifade eden Erdoğan, tüm bunları Türkiye'nin siyasi ve ekonomik kriz üretmeye yatkın mevcut sistemine rağmen başardıklarını dile getirdi.

"Milletimizin bize verdiği destek sayesinde, kriz tümseklerini birer birer aşarak bugünlere geldik ama artık bu sistem Türkiye'yi daha fazla taşıyamaz, taşıyamıyor" diyen Erdoğan, 10 Ağustos 2014 seçimleri itibariyle Türkiye'nin yeni bir dönemin kapılarını araladığını söyledi.

Bulunduğu makamın şikayet etme yeri olmadığını, tespitle birlikte teklif de ortaya koymak durumunda bulunduğuna işaret eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Benim teklifim, Türkiye'nin 7 Haziran seçimlerinden hemen sonra, yeni anayasasını hazırlaması ve bununla birlikte başkanlık sistemine geçmesidir. Yeni Türkiye'nin inşası için yeni anayasa şart, yeni anayasa ile birlikte başkanlık sistemine geçmek de aynı şekilde artık bir zorunluluk haline geldi. Bu formül, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasının garantisidir. Eski Türkiye koalisyonu ise bırakın Türkiye'nin 2023 hedeflerini gerçekleştirmeyi, mevcut kazanımlarını dahi koruyamayacak bir hırs ve hırçınlık içinde. Biz, Türkiye'nin 230 milyar dolardan 800 milyar dolara çıkardığımız milli gelirini 2 trilyon dolara ulaştırmanın projelerini yaparken, onlar gözü bu 800 milyar dolara dikmiş durumdalar. Dikkat edin seçim taahhütleri, birbirinin aynı. Sadece 'Ona şunu vereceğiz, buna bunu vereceğiz' diyorlar. Asgari ücreti açık artırmaya çıkardılar. Birisi diyor ki 'Ben bin 500', öbürü bin 800, bir tanesi daha çıkmış, o da diyor ki 'Ben 5 bin.' Yahu, asgari ücret verilmez, asgari ücret bir korumadır. Yani ne demek? Asgari ücretin altında bir ücretle çalıştıramazsın. Bunun ucu açıktır. Şu anda hükümet ne demiş? Bin. Sen, binin üstünde ne verirsen ver, ona mani bir hal yok zaten. Bu noktada kamu ve işveren, bu işin belirleyicisidir ama bunlar devlet yönetmek nedir, bunu bilmezler ki."

-"Bu ülkenin bu milletin kazanımlarını kimseye yağmalatmayız"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun SSK'da görev yaptığı döneme işaret eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Hastanelerde kuyruklarda nasıl beklediğimizi biliyoruz. Hastanelerde rahmetli Savaş Ay'ın programında izledik. 'Hijyen' diye bir şey söz konusu değil. Orada da şunu söylüyor, 'Ne yapalım. SSK'ya kaynak aktarılmadığı için, kaynak ayrılmadığı için bunları yapamıyoruz.' Bugün de şunu söylüyor, 'Kaynak, gerek yok, benim.' Çok anlamlı. Bir de ne diyorlar şimdi? Bunu diyenleri de biliyorsunuz, anlarsınız onların dilinden. Biri de 'Tayyip Erdoğan'ı başkan mı yapacağız? Asla onu biz başkan yapmayız.' Bu taahhütlerin içinde Türkiye'nin nasıl büyüyeceğine, milli gelirini nasıl daha fazla artıracağına dair hiçbir şey yok. Ben de diyorum ki öyle yağma yok. Bu ülkenin, bu milletin kazanımlarını kimseye yağmalatmayız. Yeni Türkiye'nin inşasının önünde kimse duramaz. Su akar yatağını bulur. Bu millet, 1990'lı yılların karanlık günlerinden bugünkü Türkiye'ye giden yolu açtı. İnanıyorum ki 2023 Türkiyesinin, yeni Türkiye'nin yolunu da aynı şekilde açacaktır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Batman, yeni Türkiye'ye hazır mı? Batman, yeni anayasa istiyor mu? Batman, başkanlık sistemini destekliyor mu? Batman, ülkesinin ve kendisinin geleceğine sahip çıkıyor mu? Batman, bunun için ne yapması gerektiğini de biliyor değil mi? 400 milletvekili verdiğinizde seçimden sonra bu işi süratle bitirmek mümkün, bunu da biliyorsunuz değil mi?" sorularına vatandaşlar olumlu cevap verdi.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Batman Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title