Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Başkomutan" Sıfatıyla İlk Resepsiyonunu Verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Çankaya Köşkü’nde resepsiyon verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Çankaya Köşkü'nde resepsiyon verdi.

10 Ağustos'ta yapılan seçimlerde halkın oylarıyla Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, ilk kez başkomutan sıfatıyla resepsiyon verdi. Çankaya Köşkü'ndeki tören alanında açık havada verilen resepsiyonda Cumhurbaşkanı Erdoğan, davetlileri eşi Emine Erdoğan ile birlikte karşıladı. Resepsiyona TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Vekili Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve eşi Kamuran Özel, Yargıtay Başkanı Ali Alkan, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Ali Babacan, Numan Kurtulmuş ve Yalçın Akdoğan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, kuvvet komutanları, milletvekilleri, işadamları, yabancı misyon temsilcileri, sanatçılar, şehit yakınları, gaziler, şehit ailesi yakınları, farklı spor dallarında uluslararası derece elde eden sporcular, akademisyenler, İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mücahid Ören, İHA ve TGRT Haber Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar, İhlas Medya Ankara Grup Başkanı Nuri Elibol, İhlas Haber Ajansı Genel Müdür Yardımcısı İsmail Ballı, medya kuruluşlarının genel yayın yönetmenleri ve Ankara temsilcileri, köşe yazarları ve çok sayıda davetli katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Çankaya Köşkü'nde başkomutan sıfatıyla verdiği ilk resepsiyona CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ise katılmadı.

Çankaya Köşkü'nün tören alanında açık havada verilen resepsiyona sanat dünyasından da birçok isim katıldı. Ünlü sanatçı Muazzez Ersoy, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a karşılama töreninde gül hediye etti. Birçok ünlünün katıldığı resepsiyona işadamları da eşlik etti. Ahmet Nazif Zorlu'nun yanı sıra ünlü işadamlarından Doğan, Demirören ve Sabancı ailesi de katıldı. Aydın Doğan, Yıldırım Demirören ve Ali Sabancı eşleriyle birlikte resepsiyona katıldı. Aydın Doğan'ın tüm aile üyeleriyle birlikte gelmesi dikkat çekti.

Resepsiyonda birbirinden ilginç görüntüler yaşandı. Resepsiyona katılan ünlü sanatçı Petek Dinçöz'e uluslararası arenalarda madalya kazanan sporcular büyük ilgi gösterdi. Sporcular bir başka ünlü sanatçı Nihat Doğan'dan Petek Dinçöz ile kendilerinin fotoğrafını çekmesini istediler. Sporcuların isteğini kırmayan Doğan, eline fotoğraf makinesini alarak sporcular ve Petek Dinçöz'ün fotoğrafını çekti. Öte yandan birçok sporcu, ünlüler ile birlikte öz çekim yaptı.

ERDOĞAN'IN İKAMETGAHININ BULUNDUĞU MAHALLE MUHTARI DA RESEPSİYONA KATILDI

Resepsiyona 7 bölgeden 7 muhtar da katıldı. Edirne, Kars, Diyarbakır, Siirt, Rize, Adana, Aydın ve Konya illerinden 7 muhtar resepsiyondaki yerini aldı. Resepsiyonda ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ikametgahındaki mahalle muhtarı da resepsiyona katıldı. Mahalle muhtarı ile Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Emine Erdoğan kısa süreli sohbet etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanlığı forsu önündeki yerlerini alarak davetlileri karşıladı. Uzun kuyrukların oluştuğu resepsiyonda karşılama yaklaşık 1 saat 40 dakika sürdü. Resepsiyona devlet erkanı, siyasi parti temsilcileri, yabancı misyon temsilcileri, akademisyenler ve sanatçılardan oluşan yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Resepsiyonda geçmiş yıllara nazaran çok büyük değişiklikler yapıldığı görüldü. Osmanlı dahil olmak üzere Türk ordularının kullandığı 21 farklı üniformaların muhafız alayı askerlerince giyilmiş biçimde davetlilerin izlenimine sunulması dikkat çekti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Zafer Haftası Çankaya Köşkü Tsk Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title