Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkomutan Sıfatıyla Anıtkabir'de

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkomutan sıfatıyla Anıtkabir'i ziyaret etti.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 92. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkomutan sıfatıyla Anıtkabir'i ziyaret etti. Erdoğan, Anıtkabir Özel Defterine "Büyük zafer, milletimizin bin yıllık vatanı Anadolu'nun ebedi yurdumuz olduğunu tüm dünyaya bir kez daha göstermesi bakımından da ayrı bir öneme sahiptir" ifadelerini yazdı.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 92. kuruluş yıl dönümü çeşitli etkinlikler kutlanıyor. Kutlamaların ilk adresi ise Anıtkabir'di. Anıtkabir'deki törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başkomutan sıfatıyla başkanlık etti. Tören, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Ali Babacan, Yalçın Akdoğan, Numan Kurtulmuş, Yargıtay Başkanı Ali Alkan, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, bakanlar kurulu üyeleri, kuvvet komutanları ve diğer devlet erkanının Aslanlı Yol'dan yürüyüşüyle başladı. Anıtkabir'in avlusunda ise Ankara Garnizonunda görevli subay, astsubay, er ve erbaşlar hazır bekledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Atatürk'ün mozolesine, üzerinde ay yıldız motifleri bulunan çelenk bırakmasının ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

-BÜYÜK ZAFER ANADOLU'NUN EBEDİ YURDUMUZ OLDUĞUNUN DÜNYAYA GÖSTERİLMESİNDE AYRI BİR ÖNEME SAHİP-

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Erdoğan, burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Deftere yazdığı metni okuyan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Aziz Atatürk, büyük zaferin 92. yıl dönümünde bizlere miras olarak bıraktığın cumhuriyeti yine bizlere hedef olarak gösterdiğin muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak için tüm gücümüzle çalışıyor, gayret gösteriyoruz. Milletimizin istiklaline ve istikbaline sahip çıkma iradesinin en önemli sembollerinden biri olan büyük zaferin kazanılmasında emeği geçen, başta zatı aliniz olmak üzere tüm komutanlarımızı, subaylarımızı, askerlerimizi, halkımızı minnetle anıyorum. Büyük zafer, milletimizin bin yıllık vatanı Anadolu'nun ebedi yurdumuz olduğunu tüm dünyaya bir kez daha göstermesi bakımından da ayrı bir öneme sahiptir. Kurtuluş Savaşımız boyunca dünyanın dört bir yanından dualarıyla ve verebildikleri herşeyle milletimize destek olan tüm kardeşlerimize de bu vesileyle bir kez daha şükranlarımı ifade ediyorum. Vatan topraklarının düşman işgalinden kurtarılması ve korunması uğrunda mücadele eden şehitlerimize ve gazilerimize milletim adına Allah'tan rahmet diliyorum. Ruhun şad olsun."

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Zafer Haftası Necdet Özel Anıtkabir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
title