Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan Avm Açılışı Yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Birileri 15 Temmuz'da tankla, topla, F-16'larla teslim alamadıkları bu ülkeye, ekonomik sabotajlarla diz çöktürmeye çalışıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Birileri 15 Temmuz'da tankla, topla, F-16'larla teslim alamadıkları bu ülkeye, ekonomik sabotajlarla diz çöktürmeye çalışıyor. Bu oyun da yeni değil, buna alışığız. Özellikle son 3 yıldır, ekonomik kriz kozunu farklı kılıflar altında sürekli tedavüle sokmaya çalışıyorlar." dedi.

Erdoğan, Biz Cevahir Haliç Alışveriş Merkezinin açılış törenindeki konuşmasına 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü hatırlatarak başladı.

Engelliler gününün Türkiye'deki ve dünyadaki tüm engelliler için hayırlara, onların sağlığına vesile olmasını dileyen Erdoğan, "Şu anda Suriye'de, Irak'ta, Myanmar'da adeta engelli olmaya namzet yavrularımızın bu süren savaşlardan kurtulmak suretiyle inşallah onların bu çektiği çilelerin de son bulması Rabbimden niyazımdır." dedi.

Engellilerin sporda, sanatta, edebiyat, sivil toplum, iş dünyası gibi pek çok alanda büyük başarılara imza attığına dikkati çeken Erdoğan, "Engelleri aşma, eşit ve tam olarak hayata katılma noktasında sergiledikleri azim ve kararlılıklarıyla hepimize örnek oluyorlar. Biz de son 14 yılda attığımız adımlarla engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştırmaya gayret ediyoruz. Buna rağmen yapılanları yeterli görmüyoruz. İnşallah günün şartlarına göre sürekli kendimizi yenileyerek, yılmadan, yorulmadan kardeşlerimize hizmet etmeye devam edeceğiz ama benim bir duam daha var: Rabbim zihniyeti engelli olanlardan bizi ve tüm insanlığı korusun." ifadelerini kullandı.

Cevahir Grubuna teşekkür

Biz Cevahir Haliç Alışveriş Merkezinde 1.000 kişinin istihdam edileceğini, yatırım maliyetinin yaklaşık 175 milyon lirayı bulan bir proje olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"Bu güzel eseri şehrimize kazandıran Cevahir Grubunu, Cevahir ailesinin tüm fertlerini, başta Mehmet Bey olmak üzere ayrıca tebrik ediyorum. Mağazaları ve sosyal tesisleriyle ailelerin, çocukların ve gençlerin keyifle vakit geçirebileceği bu alışveriş merkezinin kısa sürede bölgenin cazibe merkezi haline geleceğine inanıyorum. Uzun zamandır ülkemizde yapılan binaların betonun ve demirin soğukluğuna mahkum edilmesinin üzüntüsünü yaşıyorum. Çocuklarımız, toprağın yeşiline ve gökyüzünün maviliğine hasret bir şekilde büyüyor. Bu tür yapılar aynı zamanda insani hasletleri, beşeri münasebetleri de öldürüyor. Açılışını yaptığımız binanın ziyaretçilerine içine gün ışığının girdiği, refah ve rahat bir ortam sunmasını son derece kıymetli buluyorum. Yani şu teknik, şu teknoloji bu havayı buraya bir zenginlik olarak katıyor. Bu tercihleri için de Cevahir ailesini, değerli Ayşe (Cevahir Ersoy) kardeşimizi de tebrik ediyorum."

Modern mimarinin estetiğini yakalayan bu tür başarılı projelerin sayısının artırılması gerektiğini aktaran Erdoğan, "Çocuklarımıza nasıl bir miras, nasıl bir şehir mimarisi bırakacağımızın muhasebesini şimdiden yapmalıyız. Bu murakabeyi ekonomik, sosyal, ticari ve siyasi hayatımızda da ihmal etmemeliyiz. Bilhassa ülkemizin içinden geçtiği kritik dönemde bunun hayati öneme sahip olduğuna inanıyorum." dedi.

"Ekonomik sabotajlarla diz çöktürmeye çalışıyorlar"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Birileri 15 Temmuz'da tankla, topla, F-16'larla teslim alamadıkları bu ülkeye, ekonomik sabotajlarla diz çöktürmeye çalışıyor. Bu oyun da yeni değil, buna alışığız. Özellikle son 3 yıldır, ekonomik kriz kozunu farklı kılıflar altında sürekli tedavüle sokmaya çalışıyorlar. Bunun için her yolu denediler. Her aracı kullandılar. Eli kanlı çetelere insan kılığındaki katil sürülerine bile umut bağladılar. Yıllardır koyunlarında besledikleri FETÖ gibi, PKK, YPG gibi, DEAŞ gibi terör örgütlerini, kendilerini ifşa pahasına üzerimize salmaktan çekinmediler. 6-7 Ekim olaylarında olduğu gibi siyasetçi görünümlü piyonlarını kullanarak, etnik milliyetçilik üzerinden sokakları terörize etmeye, insanları birbirine düşürmeye çalıştılar ama muvaffak olamadılar. 30 yıldır sırtını sıvazladıkları terör örgütü bizzat kendi açtığı çukurlara gömüldü. DEAŞ ise bugün Suriye'de kaçacak delik arıyor. Allah'ın izniyle onların da işini orada bitireceğiz. FETÖ'nün tüm inlerine girildi. Bu sinsi örgütün 40 yıldır özenle gizlediği o kirli, karanlık yüzü sadece Türkiye'de değil tüm dünyada ifşa oldu. Bakın şu anda ABD'de TUSKON kapanmayla karşı karşıya. Niye? Çünkü bunlar gidecek yer bulamayacaklar. Gittikleri yol, yol değil. Tuttukları yol, yol değil. Onun için gidecekler, tükenecekler. İnsanımızın kanını dökerek yapamadıklarını, onun bedelini ödemekle, inşallah bu bedelle karşı karşıya kalarak ödeyecekler. "

Bu kez borsa, döviz, faiz gibi tüm manipülasyonlar üzerinden bunu başarmaya çalıştıklarını aktaran Erdoğan, şunları kaydetti:

"Maalesef basireti bağlı kimi iş adamları dernekleri de bu sürece alenen destek oluyorlar. 28 Şubat dahil bu milletin iradesine yönelik bütün vesayet girişimlerinde ilk sırada saf tutmuş bir yapıdan başka türlü hareket etmesini beklemek elbette aşırı iyimserlik olur. Şimdi bunların içinde olanlardan bir tanesi enteresan twetler atıyor. Tweetlerinde ne diyor; Diyor ki bak 'Şu anda ağlıyorsunuz. İşte 15 Temmuz gecesi F-16'lara karşı, tankların karşısına dizildiniz. Şimdi niye ağlıyorsunuz?' diyor. Bunlar da işte eli kalem tutanlardan. Bir diğer taraftan da roman yazarıymış, başarılıymış, şuymuş, buymuş vesaire. Sizin her yeriniz roman yazarı olsa ne olur? Biz hayatı yaşıyoruz. Biz bu millete efendilik değil hizmetkarlık yapıyoruz. Bizim yaptığımız iş bu. Benim milletim kendisine ihanet eden o alçaklar, o hainler karşısında kendisini vatanı için tankların altına atıyor. Menfaat şebekeleri için değil."

(Sürecek)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Suriye Haliç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title