Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: AK Parti İlçe Teşkilatına Terör Örgütü Saldırdı

Güncelleme:

Erdoğan, AK Parti Kartal İlçe Teşkilatı'na yapılan saldırıyla ilgili, isim vermeden PKK'yı suçladı, "Hani bunlar silahları bırakıp siyaset yapacaktı, bu nasıl siyaset" dedi.

Resmi ziyarette bulunduğu Romanya'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "AK Parti'nin Kartal ilçe teşkilatına terör örgütünün yaptığı saldırıyı çözüm sürecini baltalamaya yönelik bir tavır olarak görüyorum" dedi.

"BU NASIL SİYASET"

Erdoğan, "Bir siyasi partinin ilçe teşkilatını basıyorlar. Hani bunlar çözüm süreciyle birlikte silah bırakıp siyaset yapacaklardı. Bu nasıl siyaset" ifadelerini kullandı.

"ÇÖZÜM SÜRECİNİ BALTALAMAYA YÖNELİK"

Bugün AK Parti'nin Kartal ilçe teşkilatına yapılan saldırısını da "özellikle çözüm sürecine yönelik bir tavır olarak görüyorum" sözleriyle değerlendiren Erdoğan, şöyle devam etti: "Çözüm sürecini baltalamaya yönelik bir tavır olarak görüyorum. Demokrasiye inanmayanların, demokrasiyi hazmedemeyenlerin bir tavrı olarak görüyorum. Tabii ki bütün bunlar bilinmelidir ki, demokrasi bu tür saldırılara pes edecek kadar basit bir sistem değildir. Demokrasiye inananların da bu tür teröristlerin karşısında hep birlikte durması şarttır, diye inanıyorum. Ben de ülkemin cumhurbaşkanı olarak, milletimin seçmiş olduğu cumhurbaşkanı olarak buna sonuna kadar gerekli mücadeleyi verecek ve direneceğiz."

AK PARTİ BİNASINA SİLAHLI BASKIN

Kartal Üsküdar Caddesi'ndeki AK Parti ilçe teşkilat binasına giren eylemci, önce binadakileri dışarı çıkardı. Daha sonra 7 katlı binanın en üst katındaki iki pencere camını kıran eylemci, üzerinde kılıç motifinin de olduğu bir Türk Bayrağı'nı astı.

BİNADAKİ EYLEMCİ: SEN PARALELSİN

Eylemci, zaman zaman cama çıkarak kalabalığa doğru konuşma yaptı. AK Parti'yi eleştiren eylemci "Bu vatan için hiçbir şey yapmıyor, sanki herşeyi o yaptı. Irak'ı dolaştı, Suriye'de dolaştı, heryerde kan akıttı, sıra Türkiye'ye geldi. Andımızı kaldırdı. Her şeyi bitirdi. Paralel, paralel diyorsun; sen paralelsin!" ifadelerini kullandı.

GÖZALTINA ALINDI

Olay yerine sevk edilen çok sayıda polis çevre güvenliği aldı. İlçe binasının bulunduğu iş hanına özel harekat ekibi girdi. Binaya giren polis, eylemciyi etkisiz hale getirerek gözaltına aldı.

KİMLİĞİ BELİRLENDİ, AMACI BİLİNMİYOR

Bölgeye gönderilen takviye Özel Harekat Timlerinin olay yerine gelmesinin ardından binaya giren polisler saldırganı gözaltına alıp binadan çıkardı. Binadan çıkarılan şüphelinin adının Umutcan Tosuncu, elindeki silahın da kurusıkı olduğu belirlendi.

Tosuncu'nun eylemi ne amaçla gerçekleştirdiğiyle ilgili açıklama yapılmadı. Bu amacın belirlenmesine yönelik soruşturma sürüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Ak Parti Kartal Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle!
500

Yorumlar (109)

HIDIR CİHAM HÜKÜMDARI:

BEMCE TÜRKLER ŞU YAZ SARAYI FETHEDERLER. . ÇOK SÜPER Bİ HEDEF, DUYAN GELİR, 1-2 MİLYOM KİŞİ TOPLAMDIMMI, TAMAMDIR. . FİRAWNLARIN EN ZAYIF NOKTASIDA ŞU SARAY DÜŞKÜMLÜĞÜDÜÜR. HEPSİNİN SARAYI BASILMIŞTIR. . ÇOK AÇIK NET VE MİLLETİ TOPARLAYAN BİR HEDEF. .

144
1
yanıtYanıtla
nefret:

Iste buyrun, yine magduriyet numaralari. Bu ülkeyi bölen, adaletsizligi yürüten SENSIN. Ic savasa sürüklüyorsun ülkemizi. Allah belani verecek Tayyip!

21
11
yanıtYanıtla
metin:

Kartal''''da Akp binasına saldırı düzenlenmesine kadar oyum Chp''ye idi artık Akp''ye oy vericem.

5
21
yanıtYanıtla
NİSA:

OYLAR DÜŞÜŞTE YİNE MAĞDUR EDEBİYATI

22
1
yanıtYanıtla
bedir:

neden hep o yurtdisindayken oluyor bu olaylar. . . .

21
2
yanıtYanıtla
pert:

APO yu muatap alan recebin kendisi şimdi ne olduda vazgeçti devlet recebin oyuncağı değil bu millet 80 milyon mantıksız sözler söylemek ondan sonrada sonucuna katlanmamak akp nin ve recebin keyfiyeti olamaz

16
6
yanıtYanıtla
mert ersinMobil-ANDROID:

bir susta barış gelsin sen barışı baltaliyorsun

18
4
yanıtYanıtla
meydan:

Ya birak su numaralari, secim öncesi elini kana bularsin yine. En büyük vatan haini sensin!

19
2
yanıtYanıtla
AYŞE:

SEÇİM ÖNCESİ HEP AYNI ŞEYLER ARTIK YEMİYORUZ RTE

19
2
yanıtYanıtla
elele:

kendi kendinize bişeyler yapıyorsunuz şimdide konuşuyorsunuz siz topluca istifa edin

19
1
yanıtYanıtla
Tüm 109 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title