Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ağrı'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, Diyarbakır'daki patlamanın ardından kendisine yönelik, "Bana ulaşacağına Diyarbakır halkından özür dilesin" dediğini belirterek, "Ben niye özür dileyeceğim? Eğer özür dileyecek biri varsa sensin, sen. Zira 6, 7, 8 Ekim tarihlerinde benim Kürt kardeşlerimi sokağa döken sendin.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, Diyarbakır'daki patlamanın ardından kendisine yönelik, "Bana ulaşacağına Diyarbakır halkından özür dilesin" dediğini belirterek, "Ben niye özür dileyeceğim? Eğer özür dileyecek biri varsa sensin, sen. Zira 6, 7, 8 Ekim tarihlerinde benim Kürt kardeşlerimi sokağa döken sendin. 50 kişinin ölümüne neden olan sendin" dedi.

Erdoğan, "Cumhurbaşkanı Halkla Buluşuyor" programları kapsamında Ağrı Dörtyol Meydanı'nda vatandaşlara hitap etti.

Sözlerine, "Buradan, ilçelerimizdeki, köylerimizdeki, gönlü Ağrı Dağı kadar yüce tüm kardeşlerime selamlarımı yolluyorum. Seyyid Ahmet Arvasi'nin şehri, Ahmedi Hani'nin şehri, Kerem ile Aslı'nın şehri Ağrı'yı, muhteşem mimarisiyle tüm dünyanın hayranlığını kazanan İshakpaşa Sarayı'nın şehri Ağrı'yı özlemle kucaklıyorum. Sana derler, dertli ağrı. Başın hep dumanlı karlı, Aslı'ya kavuşmak için Kerem seni aştı. Ağrı, aman Ağrı, canım Ağrı, yol ver, yare gidem gayrı" ifadeleriyle başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  millete olan aşklarının, Ağrı'ya olan aşklarının, Kerem ile Aslı'nın aşkından daha güçlü olduğunu kaydetti.

Halka, "Ağrı, yarın bizlere yeni Türkiye'nin inşası için oy veriyor mu? Ağrı, yarın sandıklara sahip çıkıyor mu? Ağrı, yarın sandıkları patlatıyor mu?" diye soran Erdoğan'a, alandakiler "Evet" yanıtını verdi.

Erdoğan, geçen 12 yılda Ağrı'yı, yıllardır özlemini çektiği hizmetlerle buluşturmanın çabası içinde olduklarını, Ağrı'ya yaklaşık 7,5 katrilyon lira yatırım yaptıklarını, ili doğalgazla buluşturmak için özel kanun çıkardıklarını anlattı.

Belediye ve özel sektörün, bu işleri yapamadığı için İl Özel İdaresini devreye aldıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, inşallah yakında Ağrı'nın doğalgazla buluşacağı bilgisini de paylaştı.

İlde, 3 bin 585 yeni derslik inşa ettiklerini kaydeden Erdoğan, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinin, 11 bin öğrencisiyle bölgenin en önemli yükseköğretim kurumlarından biri olma yolunda ilerlediğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ağrılı kardeşlerim soruyorum size, 12 yıl önce Ağrı'da üniversite olacak deseler inanır mıydınız? Ama biz bunu yaptık mı? Daha nice illerimiz üniversiteden mahrumdu. Biz geldik 76 üniversite vardı, şimdi 193 üniversite var. Üniversitesi olmayan il kalmadı" diye konuştu.

İlçelerdeki hastanelerin yanı sıra, 400 yataklı Ağrı Devlet Hastanesinin inşaatının sürdüğünü hatırlatan Erdoğan, ildeki 16 kilometre bölünmüş yola 306 kilometre bölünmüş yol ilave ettiklerini belirtti.

Ağrı Havalimanını tüm baskılara, saldırılara rağmen hizmete sunduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Niye? Benim Ağrılı kardeşim buna layıktı da onun için. Geçtiğimiz yıl 202 bin kardeşimiz bu havalimanını kullandı" dedi.

İlin içme suyu sorununu Yazıcı Barajı'yla çözdüklerini, şimdi de Aydıntepe Barajı projesinin hazırlandığını aktaran Erdoğan, "Yeni hizmetlerle, yeni projelerle Ağrı'yı 2023 Türkiye'sine hazırlamaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

Erdoğan, başbakanlığında olduğu gibi cumhurbaşkanlığı sırasında da ilin her meselesinin takipçisi olacağını kaydetti.

"Özür dileyecek biri varsa sensin"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ağrı'nın, "Yalancının torbası hep deliktir" diye bir sözü bulunduğunu belirterek, "Bu seçim, torbası delik yalancıların seçimine döndü" dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Anamuhalefetin genel başkanı 'proje' der, 'vaat' der, yapılmış işleri söyler. Biz yapmışız. Sadece bu kadarla da kalmaz, akşam söylediğini sabah inkar eder. Hatta yüzü kızarmadan aynı şeyleri tekrarlamayı sürdürür. Eş başkanların partisine gelince, demokrasiyi, barışı, özgürlüğü dilinden düşürmez, ama bölgede silahla, baskıyla, şiddetle milleti canından bezdirir."

"Dün, Diyarbakır'da asla tasvip edemeyeceğimiz bir olay gerçekleşti, iki vatandaşımız öldü, Allah'tan rahmet diliyorum" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dün akşam canlı yayında bu konuyla ilgili açıklamalarımı yaptım, aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı Basın Müşavirliği'nden de yazılı olarak ayrıca açıklamalar yapıldı. Fakat eş başkan beyefendiye ulaşmak mümkün değildi. Daha sonra açıklama yapıyor, 'Bana ulaşacağına, Diyarbakır halkından özür dilesin.' Ben niye özür dileyeceğim? Eğer özür dileyecek birisi varsa sensin, sen. Zira 6, 7, 8 Ekim tarihlerinde, benim Kürt kardeşlerimi sokağa döken, 50 kişinin ölümüne neden olan sendin. Ölen Kürt kardeşlerimdi, öldüren de yine Kürtlerdi. Bu tür bir vahşete vesile olan sendin."

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, "Bizim kitabımızda hiçbir zaman kan yoktur. Bizim kitabımızda hiçbir zaman, 40 yıllık siyasi hayatımda kan yoktur. Ama siz daha siyasette çıraksınız, tehditle yürüyorsunuz" ifadesine yer vererek, şunları kaydetti:

"İşte Van'da, belediyenizin bilboardlarında musluktan kan akıyor. Musluktan kan akar mı? Su akar. Ama bunların durumu bu. Şırnak'ta olan olayları biliyorsunuz. Siirt'te, muhtarın öldürülme olayını biliyorsunuz. Bölücü terör örgütüyle iş tutuyorsun. Zaten abin dağda. Beraber yürüyorsunuz. Kimliğin belli, kişiliğin belli, kalkıp bize 'Milletten özür dile'. Ben milletimle iç içeyim. Milletime bu tür şeyleri asla biz reva görmedik. Şimdi de bütün güvenlik güçlerimiz, bunun araştırmasını, incelemesini yapıyorlar. Nerede, kimler tarafından, nasıl olduğu, çıkacak meydana. Ne diyor? 'Eskişehir mitinginde bunu söylemeliydi'. Eskişehir mitinginde, o buluşmada, zaten henüz ben henüz daha buluşmaya çıktığımda bundan haberim yok. Çıktıktan sonra, arkadaşlarım haberi veriyorlar. Fakat biz çırak değiliz. Siz ise bir saat sonra CNN'de programa çıkıyorsunuz, yani telefonla bağlantı kuruyorsunuz. Çünkü, Doğan medyasıyla şu anda iyi iş tuttular. Beraber yürüyorlar."

(Sürecek)

Kaynak: AA / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Selahattin Demirtaş Diyarbakır Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title