Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıklaması

"Bizim için çözüm sürecinin sona ermesi diye bir şey yok. O onların sorunu. Çözüm sürecinin sona erdirme gayreti içerisinde olanlar bunun bedelini ağır öderler" "Bakın Hakkari'de hala biz havalimanını bitiremiyoruz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "çözüm sürecinin sona ermesi diye, bir şeyin olmadığını" belirterek, "O onların sorunu. Çözüm sürecinin sona erdirme gayreti içerisinde olanlar bunun bedelini ağır öderler" dedi.

Bayram namazını Sultanahmet Camisi'nde kılan Erdoğan, çıkışta basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, " Kobani'de dün çok ciddi çatışmalar yaşandı. HDP kanadından bir açıklama geldi. Kobaniyle ilgili olarak 'çözüm süreci sekteye uğrayabilir' şeklinde bir açıklama vardı. Nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine, şunları söyledi:

"O onların sorunu. Bizim için çözüm sürecinin sona ermesi diye bir şey yok. O onların sorunu. Çözüm sürecinin sona erdirme gayreti içerisinde olanlar bunun bedelini ağır öderler. Kaldı ki Kobani sizin için çok önemli de Güneydoğu Anadolusu, Doğu Anadolusu önemli değil mi? Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni, Doğu Anadolu Bölgesi'ni  bu kadar sıkıntı içine sokanlar bunlar değil mi? Kendi halkını, kendi vatandaşını dağlara kaçıranlar bunlar değil mi? Bunları artık dillendirmek gerekiyor. Artık benim Cumhurbaşkanı olarak bu noktada çok da objektif olarak bunları konuşma imkanım var, hakkım var. Bunları konuşacağım."

Cumhurbaşkanı olarak dağlara kaçırılan gençleri kendi başına bırakamayacağını vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Hükümet zaten bu konuyla ilgili her türlü adımı attı. O da atmaya devam edecektir. Ama çözüm sürecini engellemek isteyenler de bunun bedelini ödeyecektir. Dolayısıyla siz bir taraftan dağlara kaçıracaksınız insanları, affedersiniz bu ülkede yatırım yapan müteahhit firmaların iş makinelerini, her şeyini yakacaksınız, yıkacaksınız, yatırımları engelleyeceksiniz. Düşünün yani Güneydoğu'da bu kadar havalimanları yaptık, yapıyoruz, kime karşı? Bunlara karşı, çok enteresan. Bunlar yakıyorlar, yıkıyorlar, biz onları ısrarla yapmaya devam ediyoruz. Bakın Hakkari'de hala  biz havalimanını bitiremiyoruz. Niye biliyor musunuz? Bunlarla olan mücadeleden sebebiyle. Bakıyorsun bir müteahhit işe başlıyor, onu tehdit ediyorlar, o gidiyor başkası geliyor, onu tehdit ediyorlar. Bunlar Kobani'yi bu kadar ısrarla savunuyorlar da peki buraları niye savunmuyorlar? Buralarla ilgili hassasiyetleri nerede? Bu bölgenin milletvekili olan HDP'liler nerede? Bir de bununla ilgili konuşsunlar. O illerin milletvekili olduğu halde, o illerindeki yatırımlara bile bunlar sahip çıkmıyor. Bunlardan birinci derecede onlar istifade edecek."

Suriye'de bu olaylar yaşanırken, Suruç'ta, Şırnak'ta molotoflarla, bütün el bombalarıyla yakılıp, yıkıldığını, yolların, devletin, kamunun her türlü menkul, gayrimenkullerine saldırılar olduğunu belirten Erdoğan, "Bunlarla ne elde edecekler? Bunlara karşı bizim sessiz kalmamız mümkün değil. Çok daha enteresanı önce bizim Mehmetçiğimizi taşlayan bir milletvekilinin, bir zihniyetin olduğu ülkede yaşıyoruz. Bunu bir kenara koymak mümkün değil. Bunlara karşı da hiç bir şey bir intikam hırsıyla değildir. Bir durum tespitidir. Bunu da özellikle bilmenizi istiyorum" ifadelerini kullandı.

- İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Sultanahmet Camisi Hakkari Kobani Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title