Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Abd'yi Kolomb'dan Önce Müslümanlar Keşfetti" Sözlerini Eleştirenlere Sert...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Latin Amerika Ülkeleri Dini Liderler Zirvesi'nde sarf ettiği, "ABD kıtasına Kolomb'dan önce hatta Kolomb'dan 300 yıl önce Müslümanları ulaştı" sözlerinin kendi iddiası olmadığını belirterek, eleştirilere sert bir şekilde cevap verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu işin uzmanlarından önce maalesef bizim ülkenin bir kısım gençleri, araştırmadan, incelemeden buna itiraz etmeye başladılar. Bakıyorsunuz bazı köşe yazarları, karikatüristler onlarda itiraz etmeye başladılar. Niye? Çünkü bunlar bir Müslüman'ın bunu yapabileceğine hala inanmadılar. Bu milletin evlatlarının bunu yapabileceğine hiçbir zaman inanmadılar. Bunlar ecdadının karadan gemileri yürüterek Haliç'e indirdiğine de inanmayanlardır" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Ankara'da yapımı tamamlanan 155 eğitim tesisinin toplu açılış töreni Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Açılış törenine; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ASO Başkanı Nurettin Özdebir, Yazar Nuri Pakdil, milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasına öğrencileri selamlayarak başladı. Öğrencilerin yollarının uzun olduğunu ve yollarda engeller olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, yollarda tuzakların olduğunu belirterek, "Alacağınız en iyi, en kaliteli, en modern eğitimle dava ve mücadele şuuruyla, özgürlük aşkıyla bu yolu aşıp menzile ulaşacağınıza yürekten inanıyorum" dedi.

"SİGARA VE UYUŞTURUCUYA KARŞI DİKKAT"

Son dönemlerde gençler arasında kötü alışkanlıkların yayıldığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, sigara ve uyuşturucuya karşı öğrencilerin ciddi mücadele vereceğine inandığını dile getirdi. Sigara ve uyuşturucuyu gönül dünyalarına sokmamalarını isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu kötü alışkanlıkların karşısında mücadele ve bu konuda gençliğe örnek olma mücadelesini veren gençler olacağınıza inanıyorum. Burada şu hususu vurgulamak isterim; biz imam hatip okullarının yeniden açılmasını ne kadar savunduysak, diğer meslek liselerinin yeniden hayat bulmasını savunduk. Başörtüsünün özgürlüğünü savunduğumuz kadar 77 milyonun her bir ferdinin temel hak ve özgürlüklerini de aynı kararlılıkla, aynı samimiyetle savunduk. Kur'an-ı Kerim dersinin tüm düz liselerde hepsinde seçmeli ders olarak okutulması için çabaladığımız kadar farklı dil ve lehçelerin, diğer derslerin okutulması içinde çabaladık" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin her yerinde talebi karşılamak için imam hatip okulları açarken onlardan çok daha fazla anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite açılmasını temin ettiklerini ifade etti.

"TÜRKİYE BU KONUDA SINIF ATLADI"

12 yıllık Başbakanlık sürecinde eğitimin en fazla önem verdikleri bir alan olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Okulları teknolojiyle, bilgisayarla, internetle ve taleplerle buluşturduk ve şuna kadar 1 milyona yakın öğrencimize, öğretmenimize tablet bilgisayar dağıttık. Üniversite sayımızı 176'ya çıkardık. 24 Kasım'da öğretmen günün idrak edeceğiz. Şimdiden bütün öğretmenlerimizin günü kutluyorum. Şuanda Türkiye genelinde 852 bin öğretmen görev yapıyor ve bunların 458 binini biz göreve başlattık. Farkımız bu. Öğretmen maaşları 5 kat artış kaydetti. İsteyenin istediği okulda okuya bilme, eğitimin önündeki tüm engellerin kalkması için yoğun bir mücadele verdik. Türkiye bu konuda sınıf atladı."

"BUNLAR BİR MÜSLÜMAN'IN BUNU YAPABİLECEĞİNE HALA İNANMADILAR"

Bütün öğrencilerden, gençlerden bir arzusunun bulunduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğrencilere seslendi,

Erdoğan, "Özgüvenli olacaksınız. Tarihine bakacak özgüvenli olacaksınız. Ecdadınıza bakacak özgüvenli olacaksınız. Medeniyete, bilime, sanata ecdadınızın yaptığı katkıları bilecek, öğrenecek ve özgüvenli olacaksınız. Büyük bir ülkenin, güçlü bir ülkenin evlatları olduğunuzu idrak edecek ve özgüvenli olacaksınız. Bakın Cumartesi günü İstanbul'da Diyanet Başkanlığımızın düzenlediği çok önemli bir zirveye katıldım. Latin Amerika Ülkeleri Dini Liderler Zirvesi… Orada 41 ülkeden gelen 71 dini öndere hitap etme fırsatım oldu. Oradaki konuşmamda bir şey söyledim, 'ABD kıtasına Kolomb'dan önce hatta Kolomb'dan 300 yıl önce Müslümanların ulaştığını' söyledim. Yeni bir iddia değil. Hatta şuanda Almanya'da yaşayan Prof. Dr. Fuat Sezgin'in kendi eserlerinde de yer almıştır. Başka bilim erbabının eserlerinde de yer alır. Bana ait olan bir iddia değil. Bu konuda yazan bilim erbabının diliyle, oradan aldığım düşünceyle bunu o gün orada ifade ettim. Türkiye'de ve dünyada çok sayıda saygın ilim adamı bunu iddia ediyor ve delillerini de ortaya koymuş durumdadır. Ama bakın entrensan bir şey oldu… Bu işin uzmanlarından önce, bu işin yurt dışındaki muhataplarından önce bizim kendi gençliğimiz maalesef bizim ülkenin bir kısım gençleri, araştırmadan, incelemeden, yapılan tartışmalara hiç bakmadan buna itiraz etmeye başladılar. Sadece gençler değil, koca koca adamlarda itiraz etmeye başladılar. Bakıyorsunuz bazı köşe yazarları, karikatüristler onlarda itiraz etmeye başladılar. Niye? Çünkü bunlar bir Müslüman'ın bunu yapabileceğine hala inanmadılar. Bu milletin evlatlarının bunu yapabileceğine hiçbir zaman inanmadılar. Bunlar ecdadının karadan gemileri yürüterek Haliç'e indirdiğine de inanmayanlardır. Bir karanlık çağı kapatıp bir aydınlık çağı açan liderlere de inanmadılar. İşte bu özgüven eksikliğidir. Onun için taş üstüne taş bugüne kadar koyamadılar. Kendisine, kendi tarihe yabancılaşmadır bu. Ezberlerle hareket eden kendisine öğretilene mutlak doğru olarak kabul eden gençlik maalesef böyle ezber bozan bir iddia gördüğünde araştırmak yerine bilmediğiyle alay etmeyi tercih edebiliyor. Batılı kaynaklara, haşa, 'ayet' gibi inananlar kendi ülkenin, kendi medeniyetinin, kendi ilim insanlarının iddialarıyla alay edenler sadece kendilerini küçültürler" diye konuştu.

"EZBER BOZMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Ezber bozmaya devam edeceklerinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, görevlerinin bu olduğunu söyledi. Bilim tarihinin eğer tarafsız birşekilde yazılması durumunda Doğu'nun, Ortadoğu'nun ve İslam coğrafyasının bilime ve sanata olan katkılarının bilinenden çok daha fazla olduğunun ortaya çıkacağını kaydetti.

"'EZİK' OLMASINI ASLA KABUL EDEMEM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı olarak öğrencilerin ve gençlerin ile 77 milyonun başka medeniyetler karşısında 'ezik' olmasını asla kabul edemeyeceğini sözlerine ekledi. Egemenler tarafından yazılmış bir tarihinin Türkiye'nin özgüvenini kırmak için kullanılmasına rıza gösteremeyeceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, meselenin bilim dünyasının meselesi olduğunu vurguladı.

"BİR SABIRLI OL DA"

Kendisinin bu konuda teşvik makamında olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz boğazın altından Marmaray'ı yaptık. Biz bunu yapacağız dediğimizde buna inanmadılar, dalga geçtiler. Buyurun yaptık. 3. Köprüyü yapıyoruz. İnşallah Kanal İstanbul'u da yapacağız. Ama bunlara sorsan yapamazsınız derler. Şimdi yazmaya başlamışlar 3. Hava Limanı yapılmayacak diye. Kim söyledi yapılmayacak diye? Şuanda harıl harıl herkez çalışıyor, 'Bir Sabırlı ol da.' Biz büyük medeniyetler inşa ettik. Bugün fetreti aşabiliriz. Yeterki kendimize ve ecdadımıza inanalım" dedi.

"YILDIZ'IN KIZINDAN ERDOĞAN'A SÜRPRİZ"

Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi'ndeki toplu açılış töreninde ilginç anlar yaşandı. Törende bir çok öğrenci Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yazdıkları mektupları iletirken, aynı okulda okuyan ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın kızı Habibe Yıldız'da Erdoğan'a sürpriz yaptı.

Erdoğan ailesinin yanına giden Habibe Yıldız, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan'a elindeki yazıları gösterdi. Habibe Yıldız ile bir süre sohbet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Habibe Yıldız'ın elini öptü. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Amerika Birleşik Devletleri Recep Tayyip Erdoğan Habibe Yıldız Türkiye Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

ferman:

sayın erdoğan abd, keşfini bırak sekreteryaya bak, , apoya, genelaf sekreteryadan daha şereflidir, , arkadaşlar, ben dedesi bu vatan için şehit olmuş bir vatanseverim, aptullah öcalana sekreter, yani sekreterya verilmesindense, apoyu, bir, genel, af ile serbest bırakmak türkiye için daha hayırlı, onurlu, ve, şerefli, olacaktır, o, zaman türkiye yönünü daha iyi bulacaktır. apoya, sekreterlik, masası, kurmak, ceza evlerindeki binlerce suçsuz, yere ceza yatan, insanlara ve şehitlerimize, hakarettir. genelaf istiyoruz.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title