Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Hakaret Davası..

Sabrımın son sınırındayım- diye beyanda bulunmuştu.

Sabrımın son sınırındayım- diye beyanda bulunmuştu. Ben de bu sözleri yurtsever biri olarak kanıma dokunduğundan iddianamede geçen tweeti attım. Tweetteki amacım kesinlikle Cumhurbaşkanı'na yönelik değil, Abdullah Öcalan'a yöneliktir. Suçlamayı kabul etmiyorum" dedi.

BABASI AYNI ZAMANDA AVUKATI

Sözen'in avukatlarından Celal Ülgen, "Bahsi geçen beyanlarda Cumhurbaşkanının kast edildiğini iddia etmek Cumhurbaşkanına hakarettir" dedi. Sözen'in bir diğer avukatı aynı zamanda babası olan Ali Sözen ise, "Yazının içeriğinde nasıl bir hakaret unsuru bulunduğunu anlayamadım. Cumhurbaşkanı'na yöneltilmiş bir yazı yoktur. Suç unsuru bulunmamaktadır" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı şikayetlerinin devam ettiğini belirterek davaya katılma taleplerinin olduğunu ifade etti.

DURUŞMA ERTELENDİ

Mahkeme hakimi esas hakkında savunma yapmaları için Sözen ve avukatlarına süre verirken, suçtan zarar görme ihtimali nedeniyle müşteki Recep Tayyip Erdoğan'ın davaya katılma talebinin kabulüne karar vererek duruşmayı erteledi.

Öte yandan Kadın Doğum Uzmanı Sözen'in amcası Prof. Dr. Nurettin Sözen'in de 1957 yılında Adnan Menderes'e hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanıp beraat ettiği öğrenildi.

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan müşteki sıfatı ile yer aldı. Erdoğan'ın avukatı avukatı aracılığıyla 2014 yılı Aralık ayında verdiği şikayet dilekçesinde İbrahim Sözen'in attığı tweetlerde şeref, haysiyet ve onuruna yönelik ağır hakaret ve iftiralarda bulunduğu gerekçesiyle şikayetçi olduğu belirtildi. İddianamede Sözen'in Cumhurbaşkanı'na hakaret etmediği şeklinde emniyette ifade verdiği anlatıldı. İbrahim Sözen'in attığı tweetler ile Türkiye Cumhurbaşkanı'na hakaret suçunun işlendiği belirtilen iddianamede Sözen'in "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Abdullah Öcalan İbrahim Sözen Celal Ülgen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title