Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Fahri Doktora Tevcih Töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çukurca'daki terör saldırılarına ilişkin, "Vatanımızın bütünlüğü, milletimizin birliği ve devletimizin bekası için hayatlarını feda eden her şehidimiz, bizim bu topraklardaki ebedi varlığımızı tescilleyen birer mühürdür.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çukurca'daki terör saldırılarına ilişkin, "Vatanımızın bütünlüğü, milletimizin birliği ve devletimizin bekası için hayatlarını feda eden her şehidimiz, bizim bu topraklardaki ebedi varlığımızı tescilleyen birer mühürdür. Ülkemizde belki Şehitler Tepesi hiçbir zaman boş kalmayacak ama Allah'ın izniyle hiçbir fitne, hiçbir bozguncu senaryo, hiçbir saldırı da amacına ulaşamayacaktır. Malazgirt'ten beri bu toprakları bize vatan kılmak için hayatlarını feda eden tüm şehitlerimizi, bu kutlu yolda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan tüm gazilerimizi rahmetle, minnetle yad ediyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Kocaeli Üniversitesinde düzenlenen törenle fahri doktora unvanı verildi. Cübbe giyen Erdoğan, törendeki konuşmasına terör saldırılarına değinerek başladı.

Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Çığlı Üs Bölgesi'ni hedef alan saldırıda şehit olan 6 asker ile helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 2 pilota Allah'tan rahmet dileyen Erdoğan, şehitlerin yakınlarına, silah arkadaşlarına ve millete başsağlığı dileklerini iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vatanımızın bütünlüğü, milletimizin birliği ve devletimizin bekası için hayatlarını feda eden her şehidimiz, bizim bu topraklardaki ebedi varlığımızı tescilleyen birer mühürdür. Ülkemizde belki Şehitler Tepesi hiçbir zaman boş kalmayacak ama Allah'ın izniyle hiçbir fitne, hiçbir bozguncu senaryo, hiçbir saldırı da amacına ulaşamayacaktır. Malazgirt'ten beri bu toprakları bize vatan kılmak için hayatlarını feda eden tüm şehitlerimizi, bu kutlu yolda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan tüm gazilerimizi rahmetle, minnetle yad ediyorum." diye konuştu.

Kocaeli Üniversitesi tarafından kendisine verilen fahri doktora unvanı için rektöre ve üniversite senatosuna teşekkür eden Erdoğan, üniversitedeki programdan sonra 1,5 milyar lira yatırım bedeli olan eserlerin toplu açılış töreninde vatandaşlarla bir arada olacağını söyledi.

Erdoğan, bu yatırımlar arasında Kocaeli Üniversitesinin İlahiyat Fakültesi binası ve atletizm pisti, futbol sahasının yer aldığını belirterek, hizmete alınacak tüm yatırımların hayırlı olmasını diledi, eserleri şehre kazandıran bakanlıkları ve büyükşehir belediyesini tebrik etti.

Öğrencilere seslendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, birkaç hafta sonra 2015-2016 akademik yılının tamamlanacağını dile getirerek, salondakiler başta olmak üzere üniversite eğitimlerini başarıyla tamamlayan ve mezun olmaya hak kazanan öğrencileri kutladı.

Öğrencilere, "Sizler ilk öğretimle başlayan uzun, zorlu fakat bir o kadar da keyifli bir eğitim döneminin önemli bir devresini artık geride bırakıyorsunuz. Şüphesiz bazılarınız eğitim basamaklarını çıkmaya devam edecek. Yüksek lisans, doktora yapmak suretiyle akademik çalışmalarınızı sürdüreceksiniz. Bunun yanında önemli bir kısmının iş ve meslek hayatına atılarak yeni bir kulvarda yol almaya başlayacaksınız." şeklinde seslenen Erdoğan, tüm mezunlara iş hayatlarında, akademik çalışmalarında bu ülkeye ve millete hayırlı bir birey olma yolunda Allah'tan muvaffakiyet diledi.

Erdoğan, kendisini coşkuyla alkışlayan öğrencilere "Sizlerin başarısında emeği ve katkısı olan ailelerinizi, hocalarınızı tebrik ediyorum." dedi.

Kocaeli Üniversitesinde okuyan ve mezun olacak öğrencilerin bir konuda kendilerini şanslı hissetmeleri gerektiğine inandığını vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Zira mezun olduğunuz üniversitenin tarihi eminim sizlere hayat boyu rehber olacak, yol gösterecek derslerle bezelidir. Kocaeli Üniversitesinin 24 yıllık geçmişi milletimizin zorluklar ve imkansızlıklar karşısındaki direncinin, mücadele azminin adeta bir sembolü gibidir. Kocaeli Üniversitesi kuruluşundan sadece 7 yıl sonra çok büyük bir felakete maruz kaldı. 1999'daki Marmara depreminde maddi varlığının yüzde 75'ini tamamen kaybetti. Buna rağmen üniversitemiz karamsarlığa kapılmadan, bahanelere sarılmadan kendini toparladı ve 1999-2000 akademik yılına bir aylık gecikmeyle de olsa başladı. 4 Ekim 2000'de 6 bin 500 dönümlük alanda inşa edilmeye başlanan Umuttepe Kampüsü bizim de ciddi destek ve teşviklerimizle hamdolsun 4 yıl gibi kısa çok sürede tamamlandı. Bugün üniversitemiz eğitim ve araştırma birimleriyle ülkemizin en donanımlı devlet üniversiteleri arasında yer alıyor. Aynı zamanda üniversitemiz, bünyesindeki teknopark, teknoloji transfer ofisleri ve KOSGEB, TEKMER gibi merkezlerle bir sanayi şehri olan Kocaeli'nin önünü açıyor."

Bilişim vadisi yıl sonunda hizmete girecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 milyon metrekare olanda kurulacak bilişim vadisiyle Kocaeli'nin sadece sanayinin değil, teknolojinin de merkez olacağını belirterek, bu merkezin birinci etabında alt yapı çalışmalarının tamamlandığını, inşallah 55 bin metrekarelik üst yapı inşaatının da en kısa zamanda biteceğini ve projenin yıl sonuna kadar hizmete gireceğini kaydetti.

Üniversitede dünyanın birçok ülkesinden gelenlerle birlikte 82 bin öğrenci, 2 bin 61 akademik personelinin gözetimi ve desteğiyle eğitimlerine devam ettiğini anlatan Erdoğan, öğrencilerin akademik eğitimleri yanında üniversitenin ders niteliğindeki başarı hikayesini de çok iyi özümsediklerine inandığını diye getirdi.

Erdoğan, başarının eldeki imkanların büyüklüğüyle ölçülebilecek, salt bunlara bağlı olarak elde edilebilecek bir şey olmadığını vurgulayarak, "Hayatın her alanında başarının anahtarı sıkıntılar, zorluklar, yokluklar karşısında yılmadan hedefleriniz doğrultusunda yürümeyi göze almaktır. Engellere yoğunlaşarak, bahanelere sarılarak mazeret üreterek başarı yakalanamaz. Bu kolay olandır. Asıl mesele ümitsizliğe kapılmadan, Allah'ın yardımına güvenerek sorumluluklarımızı en iyi şekilde yapmak, zoru kolay kılacak bir iradeye sahip olmaktır. Ben siz gençlerimizde bunu görüyorum. Bunu başaracaksınız. Tüm öğrencilerimizin bu bilinçle hayata yaklaşacaklarına, bundan sonraki çalışmalarını bu prensip doğrultusunda sürdüreceklerine inanıyorum." şeklinde konuştu.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Güncel

Kocaeli Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Malazgirt Çukurca Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title