Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, imam hatip okullarının kapılarındaki kilitleri tek tek söktüklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, imam hatip okullarının kapılarındaki kilitleri tek tek söktüklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da 155 eğitim tesisinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, yarım milyar lira kaynakla Ankara'ya eğitim tesislerini kazandırdıklarını belirterek, "Biz bir kırılma noktası yaşadık. O günler gerçekten çok acıydı. Bir daha o günleri inşallah görmeyeceğiz. 28 Şubat'ta İmam Hatip'in orta okul bölümleri kapatıldı. Bir baba olarak bu acıyı çok iyi bilirim. Bu sıkıntıyı çekmemiş olanlar bunu anlamaz.

Adaletsizliği biz ortadan kaldırdık. Kat sayı adaletsizliğini ne son verdik. Başörtüsü yasağını kaldırdık. O zulüm de artık sona ermiş oldu.

İmam Hatip okullarının kapılarındaki kilitleri tek tek söktük" dedi.

İmam hatiplerdeki öğrenci sayısının 15 kat arttığına dikkat çeken Erdoğan, "Daha çok çalışacağız, hayırseverlerimiz talebi karşılamak için daha çok seferber olacaklar. Çok çalışacağız, hocalarımızın da size olan himayesi, sizlere verecekleri ilim irfan sizleri çok farklı yerlere taşıyacak.

Bilgi yetmiyor, hikmete de ihtiyacımız var. Tüm imam hatip öğrencilerinden bir arzum, bir ricam var. Bir imam hatipli büyüğünüz olarak söylüyorum. 4 çocuğu da imam hatipte okuyan bir baba olarak söylüyorum. O eski günlerin gelmesine izin vermeyeceksiniz. Eski yaşananlardan ibret alacaksınız. Çalışacaksınız, Avrupa'da sürgün gibi okuyan büyüklerinizi unutmayın. Sizler ibreti aldınız, eski Türkiye'ye dönüşe mahal vermeyeceksiniz. Uzun bir mücadele verdik, başörtüsünü yasakladılar sabrettik" diye konuştu.

2071 hedeflerine ulaşmak için çok çalışılması gerektiğini belirten Erdoğan, "Bu kutlu mücadele artık sizlerin sırtlarında ilerleyecek. Başörtüsüne, insan hakkına uzanan eli sizler geri iteceksiniz. Sizler mani olacaksınız. Sizin yükünüz ağır. Sizin yolunuzda engeller var. Menzile ulaşacaksınız yürekten inanıyorum. Gençlerimiz arasında ciddi kötü alışkanlıklar yaygınlaşıyor. Sigaradan tutun da, uyuşturucuya kadar… Gönül dünyanıza bunları sokmamalısınız. Gençliğe örnek verecek gençler olacağınıza inanıyorum. Biz imam hatip okullarının açılmasını nasıl savunduysak meslek liselerini de o kadar savunduk. 70 milyonun hakkını savunduk. Adaletimizin gereği budur. Talebi karşılamak için imam hatip açarken ondan daha fazla anaokulu açtık" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan 28 Şubat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title