Haberler

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Orhan Çatak'ta

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, Van’ın Çatak ilçesini ziyaret ederek, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlattı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, Van'ın Çatak ilçesini ziyaret ederek, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlattı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, ilk olarak AK Parti Çatak İlçe Başkanlığını ziyaret etti. Orhan, ardından AK Parti İlçe Başkanı Tahsin Babur ve partililerle birlikte Çatak Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül'ü makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Hacı Asım Akgül, "Devletimiz beni belediye başkan vekilliği görevine getirdi. Şimdi hem kaymakam hem de belediye başkan vekili olarak halkımıza en güzel hizmeti vermenin mutluluğunu yaşıyorum. İlçemizi güzel yerlere getirmek için çalışanlarımızla birlikte geceli gündüzlü çalışıyoruz. Kısa, orta ve uzun vadeli projelerimizi kaynak buldukça hayata geçireceğiz. Ben 1,5 yıldır buradayım. Birçok güzel işler yaptık ve halkımız için hizmetlerimize ara vermeden devam edeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, buradan da Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül, eşi Demet Akgül ve AK Parti teşkilatı ile birlikte Çatak Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü tarafından açılan kursları ziyaret etti. Ziyaret sonrası, geçtiğimiz aylarda şehit olan Jandarma Astsubay Talha Musap Selçuk'un evini de ziyaret eden Orhan, ardından Çatak Müftülüğü tarafından açılan 4-6 yaş Kur'an kursuna katılan öğrencilerle bir araya geldi.

Ziyaretlerinin ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, nisan ayında yapılacak referandum sürecini değerlendirerek, "Nisanda hep birlikte güzel yarınlar için 'evet' diyeceğiz. Öncelikle biz birilerinin dediği gibi 'tek adam' seçmiyoruz. Aslında biz tek adamlığı ortadan kaldırıyoruz. Darbeyle gelen Kenan Evren tarafından kullanılan zırhı kaldırmak için 'evet' diyoruz. Şu an Cumhurbaşkanını yargı denetleyemiyor, meclis denetleyemiyor. Çünkü 12 Eylül Anayasası yapılırken halkın seçeceği bir Cumhurbaşkanının başa geleceğini asla düşünemediler. Şimdi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu yetkilere sahip, ama istismar etmiyor. Size doğruları anlatmak için buradayım. Kafanıza takılan bir şey varsa söyleyin, açıklamasını yapayım. 15 senedir bir liderimiz var. Bu lider öyle bir lider ki, devlet adına Kürtlerden özür dileyen bir lider. İnanıyorum ki Kürtler, Türkler birbirilerine kenetlenerek 16 Nisan'da sandıklardan yüzde 70 evet oyu çıkaracak. Milletin doğrudan yüzde 50+1 oyunu alabilen kişi hükümeti kuracak. Yüzde 50+1 demek; Kürt'ten, Türk'ten, Arap'tan, doğudan, batıdan, sağcıdan, solcudan, kapalıdan, açıktan, Alevi'den, Sunni'den, toplumun çoğunluğundan muvafakat almak demektir. Bu muvafakatı alabilen lideri toplum benimsemiş demektir. Bu oyu alamazsa, toplumdan kabul göremez. 5 yıl sonra da sandıkta seçtiği Cumhurbaşkanının icraatlarını denetleyecek, beğenmediyse başka birini seçebilecek. Bu liderlik iki yılla sınırlandırılmış. Bunun neresi tek adam" dedi.

Son olarak ilçe esnaflarını ziyaret eden Orhan, yöneltilen sorulara cevap verip sorunları ise tek tek not aldı. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Asım Akgül AK Parti Çatak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title