Haberler

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Açıklamaları 3

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Benim için neler söylediler.

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Benim için neler söylediler… Çıktı bir tanesi, aynı zihniyet, 'Gürcüdür' dedi. Çıktı bir tanesi, affedersin çok daha çirkin şeylerle, 'Ermeni' diyen oldu. Ben dedemden de babamdan da hepsinden öğrendiğim şey; ben Türküm" dedi.

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Star ve NTV televizyonlarında yayınlanan bir programda, gündeme ve Cumhurbaşkanı seçimlerine dair önemli açıklamalarda bulundu. Eskiden Türkiye'de terör ve anarşinin hakim olduğunu ifade eden Erdoğan, "İki yıldır hamdolsun dağlardan şehitlerimiz gelmiyor. Çözüm süreciyle çok farklı bir noktaya doğru geldik. Bunun yasal altyapısını oluşturduk. Güneydoğu'da, Doğu'da benim vatandaşım, şu anda bize dualar ediyor. 'Bizi bu noktaya ulaştırdınız, ne olur bunu devam ettirelim' diyor. Böyle bir anlayış hakim oldu. Eski Türkiye'ye çok zayıf bir irade vardı, şimdi ise Türkiye'de sağlam bir irade hakim. Bununla beraber dünyada, arz-ı endam eden bir Türkiye var" diye konuştu.

"EZAN SESİ, SECCADE VE NAMAZ… MHP BAKIN NEREYE TAKILIYOR?"

Erdoğan, YSK'nın seçim için hazırlanan reklam filmini yasaklamasıyla ilgili, "Çok enteresan, Yüksek Seçim Kurulu MHP temsilcisi... İtirazı yapan o. Oradaki sadece ezan sesi, seccade ve namaz. MHP bakın nereye takılıyor? Gel aynısını sen yap ya… Aynısını sen yap. Böyle bir şey olabilir mi? Biz İstiklal Marşı'nda 'Bu ezanlar ki şahadetleri dinin temeli, ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli' diyoruz. Şimdi Ben bunu okumayacak mıyım? Nasıl ben bunu okumam. 'Efendim, yasada böyle diyor'muş. Ne demek yasada böyle diyor canım. Yasanın içinde öyle şeyler vardır ki; bunlar yanlış yorumlanabilir. Sen bunu doğru yorumla kardeşim. Çünkü orada o görünen bayan, Anadolu kadını, namazını kılıyor… Uzaktan gelen ses ezan mıdır değil mi… O da aslında pek anlaşılmadığı halde bundan ürküyor, korkuyor... MHP'nin şu andaki yönetimi böyle, anlayışı bu… Ben, MHP'ye gönül veren kardeşlerime bundan dolayı özellikle sesleniyorum; şimdi kalkıyor tabii Bahçeli, 'Biz senin kardeşin değiliz' diyor. Sen, benim kardeşim olamayabilirsin veya senin gibi düşünenler benim kardeşim olamayabilir. Zaten senin gibi ağzı bozuk, hakaret eden, küfür eden, her şeyi yapan birisi zaten bana kardeş olamaz. MHP'nin içinde, MHP'ye gönül verenlerin içinde senden arındırdığım tertemiz insanlar da var. Ben o tertemiz insanlara sesleniyorum; onlar benim kardeşimdir diyorum. Aynı şey CHP'de de var, aynı şey BDP'de, yeni adıyla HDP'de de var. İnanıyorum ki, onların içerisinde bize muhabbeti olanlar da var" değerlendirmelerinde bulundu.

"CHP VE MHP'NİN ORTAK ÇIKARDIKLARI ADAY İSTİKLAL MARŞI'NI BİLMİYOR"

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun İstiklal Marşı'nın bir dörtlüğünü okuduktan sonra başka bir şiirle karıştırmasını eleştiren Erdoğan, "Bu CHP ve MHP'nin ortak çıkardıkları aday İstiklal Marşı'nı bilmiyor. Bir de sıkılmadan şu ifadeyi kullanıyor, 'Şiirlerle konuşmanın zamanı değil' diyor. Bu şiir değil, bu İstiklal Marşı. İstiklal Marşı ile konuşmayacağız da neyle konuşacağız. 'Ben iyi edebiyatçıyım' diyor, bunu diyen zat, kalkıyor İstiklal Marşı'nı bilirmiş, Çanakkale Şehitleri'ni bilirmiş, ondan sonra Yahya Kemal'in 'Süleymaniye'de Bayram Namazı'nı bilirmiş. Yahya Kemal'in 'Süleymaniye'de Bayram Namazı' diye bir şiiri yok. Yahya Kemal'in 'Süleymaniye'de Bayram Sabahı' diye bir şiiri var. Şimdi bu, nasıl bir edebiyatçı? Yeri geliyor kimyager oluyor, yeri geliyor tarihçi oluyor, yeri geliyor edebiyatçı oluyor, hiçbir şey kalmadı zaten, her şey onda toplanmış" ifadelerini kullandı.

"DEDEMDEN DE BABAMDAN DA ÖĞRENDİĞİM ŞEY; BEN TÜRK'ÜM"

Kendisiyle ilgili 'Gürcü', 'Ermeni' gibi yakıştırmalar yapanlara sitem eden Başbakan Erdoğan, "Ben köken itibarıyla Rizeli'yim, doğma büyüme İstanbullu'yum. Bu kadar. Benim için neler söylediler… Çıktı bir tanesi, aynı zihniyet, 'Gürcüdür' dedi. Çıktı bir tanesi, affedersin çok daha çirkin şeylerle, 'Ermeni' diyen oldu. Ben dedemden de babamdan da hepsinden öğrendiğim şey; ben Türküm. Olay bu kadar basit! Ama herkes, her tarafa çekiyor. Eline kalem alan istediği gibi yazıyor" dedi.

"BU HAFTA YAPILAN ANKETTE, RECEP TAYYİP ERDOĞAN 56,7 ÇIKIYOR"

Cumhurbaşkanı Seçimleriyle ilgili ellerinde 2 tane anket olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, bunlardan bir tanesinin çok yeni, diğerinin geçen haftaya ait olduğunu belirtti. Erdoğan, anketlerle ilgili şunları ifade etti:

"Bir tanesi 5 bin 265 denek üzerinde, bir tanesi 5 bin 500 denek üzerinde yapıldı. Geçen hafta yapılan da yüzde 55,7 şahsım lehine çıkıyor. Ekmeleddin İhsanoğlu yüzde 36,4 çıkıyor geçen hafta. Demirtaş 7,9 çıkıyor. Bu hafta yapılan ankette, Recep Tayyip Erdoğan 56,7 çıkıyor. Ekmeleddin İhsanoğlu yüzde 34,9 çıkıyor. Demirtaş ise yüzde 9,4 çıkıyor. Bu, son iki anketin neticesi… Tabi bunların hiçbirisi bizi rehavete sevk etmemeli. Son ana kadar elimizden gelen bütün gayreti ortaya koymamız gerek. Benim şu anda tek sevindiğim şey şu; kamuoyu araştırmalarında katılım yüzdesi yüksek gözüküyor. Eğer kamuoyu araştırmasındaki gibi yüzde 90 gibi veya 90 eksi 2 veya artı 2 gibi bir katılım sağlanabilirse, bu neticeler çok sağlıklı çıkmış olacak." (OED- - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ekmeleddin İhsanoğlu Recep Tayyip Erdoğan Süleymaniye Politika Güncel Haberler

title