Haberler

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan Tokat'ta

Erdoğan: (4) "Enteresan, İstanbul'da denizin altından Marmaray'ı yaptık. Bunu yapan biziz. Bununla ilgili ne Demirel'in ne Ecevit'in burayla ilgili en ufak bir katkısı yok. Biz başladık, biz bitirdik.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Enteresan, İstanbul'da denizin altından Marmaray'ı yaptık. Bunu yapan biziz. Bununla ilgili ne Demirel'in ne Ecevit'in burayla ilgili en ufak bir katkısı yok. Biz başladık, biz bitirdik. İnsan biraz haya eder ama cumhurbaşkanı adayı beyefendinin bundan bile haberi yok" dedi.

Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası çerçevesinde Tokat Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitap etti. 4 bin 149 kişiye 8 yüksek yükseköğrenim yurdu açtıklarını belirten Erdoğan, sağlık alanında sessiz devrimleri hayata geçirdiklerini söyledi. Vatandaşların artık her eczaneden ilaç alabildiğini, her hastaneye gidebildiğini anlatan Erdoğan, Erbaa ve Turhal'a yeni devlet hastaneleri inşa edeceklerini bildirdi. Tokat'ı 2008'de doğalgaz ile buluşturduklarını, Reşadiyelilerin de doğalgaz istediğini aktaran Erdoğan, "Eğer bir ilçe doğalgazı istiyorsa doğalgazı orada yapacak, şebekesini kuracak firma oraya gider doğalgazı götürür, hiç endişeniz olmasın. Bu konuda EPDK'ya ve Enerji Bakanıma gerekli olanları söyleyeceğim. İnşallah bunları da takip edeceğim" diye konuştu.

"12 yıl boyunca yaptığımız eserlerin tamamını tek tek saymaya kalksak inanın saatler yetmez" diyen Erdoğan, cumhurbaşkanı seçilirse Tokat'ta yapılan tüm yatırımların takipçisi olacağını, hiçbir yatırımın yarım, hiçbir eserin atıl kalmayacağını dile getirdi. Erdoğan, şöyle devam etti:

"Cumhurun başkanı, cumhura hizmet yolunda, millete hizmet yolunda terlemelidir, koşmalıdır, hizmet üretmelidir. Bizim millete hizmet sevdamız, asla bitmeyecek. Bu sevda, inşallah cumhurbaşkanlığımızda da süratle devam edecek. Başlattığımız projeleri, tamamlayacağız. yeni dev projeleri, tek tek hayata geçireceğiz. Enteresan, İstanbul'da denizin altından Marmaray'ı yaptık. Bunu yapan biziz. Bununla ilgili ne Demirel'in ne Ecevit'in burayla ilgili en ufak bir katkısı yok. Biz başladık, biz bitirdik. İnsan biraz haya eder ama cumhurbaşkanı adayı beyefendinin bundan bile haberi yok. Şimdi iki katlı tüp, yine boğazın altından, otomobiller için, bunu da biz yapıyoruz. Başladık, önümüzdeki yıl onu da bitireceğiz. Yavuz Sultan Selim köprüsünü başladık, inşallah onu da bitireceğiz, önümüzdeki yılın sonunda. Bize bu yakışır. Şimdi 3. havalimanını yapıyoruz, başladık, o da hızla devam ediyor. Birileri engellemeye çalışıyor, biz ise bitirmeye çalışıyoruz. Farkımız bu. Bu iş, takip etmeden olmaz, koşturmadan olmaz. Yapacağız."

-"Oyun içinde oyun. Tuzak içinde tuzak"-

Erdoğan, 79 senede 6 bin kilometre bölünmüş yol yapıldığına işaret ederek AK Parti iktidarında ise 12 yılda 17 bin kilometre bölünmüş yol yaptıklarını vurguladı. İktidara geldiklerinde devletin yüzde 63 faizle borçlandığına, şu anda ise bunun tek haneli rakama indiğine işaret eden Erdoğan, "Aradaki fark, kimin cebinde? Benim vatandaşımın cebinde" ifadesini kullandı.

Erdoğan, şunları söyledi:

"Paralel yapı ile cumhurbaşkanlığı makamına da çıksam asla mücadeleden taviz vermeyeceğim. Bu kirli yapıya, millete kumpas kurmaya çalışan bu yapıya gereken dersi siz, 30 Mart'ta verdiniz. 30 Mart'ta siz, bize yetki verdiniz. Siz, bize destek verdiniz, paralel yapı ile mücadeleyi, sonuna kadar götürmemiz için bize talimat verdiniz. Biz de sizden aldığımız bu yetki ile bu yola devam edeceğiz. Diyorum ki Pensilvanya'daki zata sesleniyorum: Eğer senin herhangi bir suçun yoksa niye Türkiye'ye gelmiyorsun? Çık, gel Türkiye'ye, niye gelmiyorsun? Yandaşları diyor ki:  İnzivaya çekildi. İnzivaya çekilecek olan yer Pensilvanya mı? Gel, Tokat'ta inzivaya çekil, gel Bursa'da çekil, gel İstanbul'da çekil, gel Erzurum'da çekil. Niye buralara gelmiyorsun? Gel, Konya'da çekil. Ah, kardeşlerim, ah. Oyun içinde oyun. Tuzak içinde tuzak. Dert başka ama bunu inanıyorum benim milletim, en güzel şekli ile fark etti ve gereken dersi de 30 Mart'ta verdi, şimdi 10 Ağustos'ta en büyük dersi verecek, buna inanıyorum."

-"Sadece rükuda eğiliriz"-

Türkiye'nin yolunun kardeşlik yolu olduğunu vurgulayan Erdoğan, alandakilerin "Dik dur eğilme, bu millet seninle" sloganı atması üzerine, "Hiç endişeniz olmasın. Şunu biliniz: Biz, kulların karşısında eğilmeyiz. Sadece rükuda eğiliriz. Bunun dışında asla eğilmedik, eğilmiyoruz, eğilmeyeceğiz. Sadece hakkın karşısında rükuda eğiliriz. Başka yok" diye konuştu.

Erdoğan, her zaman "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" dediklerini hatırlatarak "780 bin kilometrekarede tek vatan. 77 milyon, tek millet. Bayrağımız ortada, başka bayrak asla kabul etmiyoruz. Bayrakları bayrak yapan, üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır. ve tek devlet, Rabia. Esma'yı unutmuyorsunuz değil mi, Esma'ya dualarınızı gönderiyorsunuz değil mi?" dedi.

"Uzun adam" şarkısının bestecisi Murat Göğebakan'ın rahatsız olduğuna aktaran Erdoğan, Göğebakan için de dua istedi ve Allah'tan şifa diledi. Erdoğan, "Toplumsal barışı güçlü kılacağız, birbirimizi Allah için seveceğiz. 'Bu bizim mezhepten, bu değildir. Bu bizim etnik yapımızdandır, bu değildir' yok. Beni yaratan Allah, onu da yarattığı için seveceğiz" görüşünü kaydetti.

- Ankara

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Marmaray Tokat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title