Haberler

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan Manisa'da

Erdoğan: (3) "Milliyetçi olmak özür dilemek değil özür diletmektir.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "milliyetçi olmanın özür dilemek değil özür diletmek, Gazze yanarken susmak değil hakkı söylemek" olduğunu kaydetti.

Erdoğan, Manisa'da düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Merkez Bankası, Ziraat Bankası, Halk Bankası'nın hükümetleri döneminde güçlü bankalara dönüştüğünü belirterek, "230 milyar dolar milli gelirle aldık 820 milyar dolarak çıkardık milli gelirimizi. Devletin borcu milli gelire oranla yüzde 73'tü ama şimdi yüzde 35, devletin borçlanma faizi yüzde 63'tü ama şimdi yüzde 7,5-8. Bu aradaki fark kimin cebinde, vatandaşımın cebinde kalıyor" dedi.

Geçmiş hükümetlerin ülkeyi "onlarca yıl geriye götürdüğünü, uçurumun kenarına getirdiğini" belirten Başbakan Erdoğan, "Milliyetçi olmak ülkeyi büyütmektir, milliyetçi olmak milleti yüceltmektir, milliyetçi olmak bayrağımızın itibarını yükseltmektir, milliyetçi olmak 81 vilayete ulaşmak, yetmez dünyadaki tüm kardeşlerimize, akrabalarımıza tüm mazlumlara el uzatabilmektir" ifadelerini kullandı.

"Milliyetçi olmak özür dilemek değil özür diletmektir. Gazze yanarken susmak değil hakkı söylemektir milliyetçi olmak" diye konuşan Erdoğan, Türkiye'nin tüm kurumlarıyla dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahiplerinin yanında olduğunu vurguladı.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Moğolistan'da Karakurum'dan Göktürk yazıtlarına kadar 42 kilometre yol yaptık. Ey Bahçeli, senin hayatında böyle bir şey var mı? Bak Moğolistan'da şimdi ikinci aynı şekilde anıt eserlere yol yapıyoruz. Ama bunlarda göz var görmez, dil var hakkı söylemez, çünkü bunların kalbi mühürlenmiştir. Balkanlar'da camileri köprüleri tamir ediyoruz. Gidiyoruz Mustafa Kemal'in babasının köyünde evini inşa ediyoruz. Mehmet Akif'in babasının camisini buluyor yeniden inşa ediyoruz. Alpaslan'ın kabrini, Kanuni'nin kabrini buluyor onlara sahip çıkıyoruz. Afrika'da fakirler için su kuyuları açıyoruz."

-"Anadolu Ajansı ile mazlumların sesi oluyoruz"

Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin dünyanın her yerine hizmet götürdüğünü vurgulayarak, "Filistin'de hastane yapıyoruz, Türk cumhuriyetlerinde okullar açıyoruz, TRT ile dünyaya Türkçe sesleniyoruz, Anadolu Ajansı ile mazlumların sesi oluyoruz, Diyanet İşleri Başkanlığımızla yoksullara ulaşıyoruz, Yunus Emre merkezleriyle dünyaya Türkçe öğretiyoruz, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile tüm dünyadaki kardeşlerimizin yanındayız. Ecdad nereye gittiyse biz oraya gidiyoruz" diye konuştu.

Devlet Bahçeli ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun "iftiralarına ara verirse ne yaptıklarını göreceğini" anlatan Erdoğan, "Ama görmemek için duymamak için anlamamak için hakaret üstüne hakaret, iftira üstüne iftira atıyorlar" dedi.

"Hükümetin Gazze ile ilgilendiği ancak Türkmenler ile ilgilenmediği" suçlamalarına yanıt veren Erdoğan, "Eğer Türkmenleri görebilirsen bizi onlara sor, onlar bizi sana en güzel şekilde anlatırlar. Çünkü onlar senden çok daha dürüstler, adiller, ahlak sahibiler" diye konuştu.

Erdoğan, 12 yıl boyunca yeni Türkiye'yi inşa etmenin mücadelesini verdiklerini ve Türkiye'yi her alanda büyüttüklerini ifade etti. Erdoğan, 10 Ağustos'tan sonra seçilmiş bir cumhurbaşkanı, seçilmiş bir başbakan, kabinenin el ele vererek Türkiye'yi 2023 hedeflerine taşıyacaklarını kaydetti.

Başbakan Erdoğan, 81 vilayetin tümüne adaletle hizmet götürdüklerinin altını çizerek, 12 yıl boyunca Manisa'ya yapılan yatırımları anlattı. Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolları ve Sabuncubeli tüneli projelerini hatırlatan Erdoğan, şunları söyledi:

"Geçtiğimiz hafta İstanbul-Ankara yüksek hızlı tren hattının açılışını yaptık. Manisa'yı da hızlı tren ile buluşturalım dedik. Ankara'dan yapmaya başladık. Ankara-Afyonkarahisar arasında inşaat hızla devam ediyor. Afyon-Uşak arasında altyapı çalışmaları sürüyor. Yakında Uşak-Manisa-İzmir arasında ihaleye çıkıyoruz. İnşallah hızlı tren hayata geçtiğinde Ankara-Manisa arası ne olacak biliyor musunuz? 3 saat..."

"Manisa'nın, önümüzdeki dönemde çok daha güzel çok daha kalkınmış bir il olacağını" belirten Başbakan Erdoğan, "Şundan emin olmanızı istiyorum, bu göreve gelirsem bilesiniz ki bütün yatırımların takipçisi olacağım. Hiçbir yatırım yarım kalmayacak, hiçbir proje akamete uğramayacak" dedi.

Sanatçı Murat Göğebakan'ın cenaze namazına katıldığını hatırlatan Erdoğan, "Uzun Adam" şarkısının bestekarı Göğebakan'a fatiha gönderilmesini istedi.

-Notlar

Mitingin gerçekleştirileceği Cumhuriyet Meydanı'na otobüsle gelen Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan'la platforma çıkarak vatandaşları selamladı.

Miting alanında "Ülkemin Gücü Kuvveti Recep Tayyip Erdoğan", "Manisa Sana İnanıyor", "Milli İrade Nerede Biz Oradayız", "Manisa'ya Güneş Gibi Doğan Recep Tayyip Erdoğan", "Sen Nereye Biz Oraya" şeklindeki pankartlar dikkati çekti. Sıcak hava nedeniyle, mitinge gelen vatandaşların serinlemesi için görevlilerce gül suyu püskürtüldü.

Mitinge Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, AK Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Binali Yıldırım ile Manisa ve çevre illerin AK Parti'li milletvekilleri de katıldı.

- Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Emine Erdoğan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title