Haberler

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan'ın Konya Mitingi

Erdoğan: (5) "Son gün, son mitingde Konya'da diyorum ki; bu bir hatime değildir, bu bir bitiş, bu bir son değildir.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Son gün, son mitingde Konya'da diyorum ki; bu bir hatime değildir, bu bir bitiş, bu bir son değildir. Bu son sayfası okunan kitabın ilk sayfasının tekrar açılmasıdır" dedi.

Erdoğan, Konya Kent Meydanı'nda düzenlenen mitingde, "Devletin içinde devlet, paralel devlet asla böyle bir şey olmaz. Ey Pensilvanya bu rüyadan, hayallerden vazgeç. Bir hocaya beddualar yakışmaz. Bu ara beddua seanslarına girdi. Sürekli beddua. Ben dua ediyorum, Allah ıslah etsin diyorum" ifadesini kullandı.

Vatandaşların "vur vur inlesin Pensilvaya dinlesin" sloganlarına karşılık Erdoğan, vurmaya değil, hayat verme mücaledesine geldiklerini söyledi.

"Bu ara şovmenler var biliyorsunuz. Emniyet yapılanması içinde neleri yaptıklarını biliyorsunuz değil mi? Yargıya gidiyorlar bakıyorsunuz baskın yapıyorlar. Hale bak, bunlar tam şovmenmiş. Neymiş ziyarete gidiyorlar. Tuzlukları da var bunların malum. Bunlar da gidip onlarla orada fotoğraflar çektiyor. Sen milletvekili misin yoksa gözaltında olanlarla poz vermeye giden, haklı mı haksız mı belli olmayanlarla beraber oraya gidip bu pozları vermeye mi mecbursun? Gidersin, savcıyla konuşursun ama onlarla o tür pozu vermek niye? Aynı şekilde avukatlar gider onlarla görüşür eyvallah ama sana böyle bir şey yakışır mı? İşte bunlarla ilgili de şimdi tabi ki yasal bir süreç başlayacak. Bunların da bedelini ödeyeceksiniz" diyen Erdoğan, inlerine gireceklerine dair söz verdiklerini ve bunu yerine getirdiklerini kaydetti.

Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Çıkmış bir tane savcı, Başbakan'a, bakana meydan okuyor. Ya sen savcı mısın, yoksa başka bir görevle mi görevlisin? Önce bir defa şu anda hakkında açılan davalar var. Sen bu davalarda bir defa sanık konumundasın, bunlardan bir kurtul ve yargı mensubu kararlarıyla konuşur, şovmenlik yapmaz. Siyasetçi meydanlarda konuşur, yaptıklarıyla, icraatıyla, eseriyle konuşur. Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri bunu böyle bilelim."

-"Dünle beraber gitti cancağzım..."

Konya'ya, "Sevdam, yol arkadaşım, kader arkadaşım" diyerek seslenen Başbakan Erdoğan, "Sen bize rehber, kılavuz, kutup yıldızı olmaya devam edecek misin Konya?" dedi. Erdoğan, başkentlerin susmayacağını, susturulamayacağını, ne kadar eski olsalar da ruhlarını, ilhamlarını kaybetmeyeceğini vurguladı.

Konya'nın, Selçuklu çınarına toprak, ruh, gıda, Osmanlı'nın göz bebeği, cumhuriyette parlayan yıldız, gurur abidesi, haksızlığa karşı direniş olduğunu, mazlumun yanında olduğunu ifade eden Erdoğan, "Sen hep Mekke ve Medine'nin, Kudüs'ün, Şam'ın yol arkadaşı oldun Konya. Bizim siyasi mücadelemizin her safhasına sen şahit oldun Konya. Seninle başladık, sende bitiriyoruz, yine sende başlıyoruz Konya. Konya'da şu ifadeyi kullanmadan geçmek olmaz; 'her gün bir yerden göçmek ne iyi, bulanmadan, donmadan akmak ne hoş, dünle beraber gitti cancağzım, düne ait ne varsa şimdi yeni şeyler söylemek lazım'. Sen dünsün, sen bugünsün, sen inşallah yarınsın Konya" değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan, bundan sonra da bir ayaklarının Konya'da olacağını, diğer ayaklarının da bir pergel gibi dünyada evrende, alemlerde, gezegenlerde mazlumların sesi, nefesi, umut ışığı olmayı sürdüreceğini söyledi.

Ne Konya'dan ne de 80 vilayetten asla ayrılmayacaklarına işaret eden Erdoğan, Allah ömür verdikçe hep beraber olunacağını vurguladı.

Veda etmediklerinin altını çizen Erdoğan, eski Türkiye'ye, kapanan bir döneme veda ettiklerini ancak aynı zamanda yeni Türkiye'ye de 'merhaba' dediklerini vurguladı. Erdoğan, vatandaşlardan helallik istedi.

-"MHP seccadeye, ezana dayanamadı"

Büyük, küçük herkesten dua beklediğini dile getiren Erdoğan, "MHP seccadeye, ezana dayanamadı. Başı yaşmaklı o Anadolu kadınının seccade üzerindeki namazına dayanamadı. Yüksek Seçim Kuruluna gitti. Biz de 'peki' dedik. Altıya dört oy çokluğuyla maalesef olumsuz karar çıktı ve bunun üzerine de biz ufak bir değişiklikle filmi yine uygulamaya koyduk" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığının kapısının millete açıldığını, milletle devletin kucaklaştığını anlatan Erdoğan, 12 yıl boyunca ulaşmaya çalıştıkları gariplerden, engellilerden, mazlumlardan, dertlilerden dua beklediklerini kaydetti.

Erdoğan, canının Allah yoluna, millete hizmetkarlık yoluna feda olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan, seçilirse cumhurbaşkanı sıfatıyla da Konya'yı ziyaret etmeye, Konyalılarla kucaklaşmaya devam edeceğini dile getirdi.

Konya'dan yarın ki seçimlerde birincilik, rekor beklediğini vurgulayan Erdoğan, şunları belirtti:

"Allah yar ve yardımcımız olsun. Artık nihayete erdirdiğimiz bir yolculukta Allah kusurlarımızı affetsin. Yeni yolculuğumuzda Rabbim yolumuzu, bahtımızı açık etsin. 1 Temmuz'da cumhurbaşkanlığı adaylığım açıklandığında bunun bir hatime değil bir fatiha olduğunu söylemiştim. İstanbul'da o muhteşem kalabalığa, oradaki kardeşlerime 'bu bir fatiha' demiştim. Son gün, son mitingde Konya'da diyorum ki; bu bir hatime değildir, bu bir bitiş, bu bir son değildir. Bu son sayfası okunan kitabın ilk sayfasının tekrar açılmasıdır."

-"Bosna sizi çok seviyor"

Başbakan Erdoğan, konuşması sırasında Saraybosna ile canlı bağlantı yaparak, Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç ile video konferans yöntemiyle canlı bağlantıyla görüştü.

Erdoğan, Bosna Hersek'i ve Boşnakları çok sevdiklerini, Bosna'nın Hırvat ve Sırplarla birlik ve beraberlikleri için dua ettiklerini, Türkiye olarak da her zaman Bosna'nın yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.

Yarın ki cumhurbaşkanı seçiminin ülke, millet ve Türk bayrağı için hayırlara vesile olmasını dileyen Başbakan Erdoğan, Konya mitingine katılan bazı gazetelerin yayın yönetmenlerini sahneye davet etti.

Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda birinci olan Servet Tazegül'ü de sahneye çağıran Erdoğan, milli sporcunun yeni evlendiğini belirterek, 3 çocuk yapmaları konusunda temennide bulundu.

30 Mart seçim kampanyası sırasında Konya'da trafik kazasında hayatını kaybeden AK Parti Selçuklu İlçe Teşkilatından Talha Bayrakçı'nın yarın doğum günü olduğunu belirten Erdoğan, kendisi için "Uzun Adam" şarkısını besteleyen ve hayatını kaybeden sanatçı Murat Göğebakan'a da vatandaşlardan Fatiha okumalarını istedi.

-Mitingden notlar

Mitinge Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcıları  Bülent Arınç ve Ali Babacan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, AK Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan yardımcıları Numan Kurtulmuş, Yasin Aktay, Salih Kapusuz, Abdülhamit Gül, AK Parti Konya ve çevre illerin milletvekilleri ile Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek katıldı.

Miting alanında Erdoğan'ın konuşması öncesinde vatandaşlara Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Edirnekapı Şehitliğindeki görünütleri ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürü olduğu döneme ait gazeteci Savaş Ay'ın pogramında yayımlanan SSK hastanelerinin görüntüleri izlettirildi.

Ayrıca miting alanında Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun fotoğraflarının yer aldığı, üzerinde "memleket sevdalıları" ile "gücümüz yetse de yazsak semaya. Tamam inşallah" yazılı pankartlar da dikkati çekti.

Erdoğan konuşmasının ardından havaalanı güzergahı boyunca kendisini bekleyen vatandaşları selamladı.

- Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Emine Erdoğan Ak Parti Konya Politika Güncel Haberler

title