Haberler

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan'ın Aydın Mitingi

Erdoğan: (3) "Bu monşer aday, birkaç gündür kendince bize üslup dersi vermeye kalkışıyor.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bu monşer aday, birkaç gündür kendince bize üslup dersi vermeye kalkışıyor. Kendince nezaketten filan bahsediyor ancak kendisini piyasaya sürenlerin, yani efendilerinin diline, üslubuna, edep, adap dışı konuşmalarına bakmıyor" dedi.

Erdoğan, Adnan Menderes Bulvarı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti. Cumhurbaşkanı seçimi için 5 Temmuz'da Samsun'dan yola çıktıklarını belirterek, bugün 26. il mitingini yaptıklarını söyledi. Bir aydır yollarda olduğunu anlatan Erdoğan, Anadolu'nun ve Trakya'nın şehirlerinde milletle kucaklaştıklarını ifade etti, hangi ile gittiyse büyük bir coşku ile karşılandığını dile getirdi. Milletin sıcak, ramazan, oruç, susuzluk demeden meydanlara koştuğunu vurgulayan Erdoğan, "Milletim sağolsun adayına sahip çıkıyor. Milletim yeni Türkiye'ye, güçlü, öncü Türkiye'ye sahip çıkıyor" dedi.

Cumhurbaşkanı seçimine 3 gün kaldığına işaret eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"CHP'nin genel müdürü nerelerde? MHP'nin genel başkanı nerelerde?  Bunların piyasaya sürdükleri ortak adayları nerelerde? Daha bir tane miting yapmadılar. Otobüslerle gezerek turistlik seyahat yapıyorlar. Basın toplantıları yaparak durumu kurtarmaya çalışıyorlar. Salonlarla toplantılar yaparak göz boyamaya çalışıyorlar. Meydanlarda yoklar, milletin arasında değiller, milletle kucaklaşamıyorlar. Neden? Çünkü bir aday buldular, alladılar, pulladılar, tezgaha sürdüler. Tam bir hayal kırıklığı."

-"Ekmel, gitsin o dersi Pensilvanya'daki hocasına versin"

"Seçime 3 gün kalmasına rağmen CHP ve MHP'nin genel başkanlarının adaylarının ismini öğrenemediğini" öne süren Erdoğan, şunları söyledi:

"CHP'nin, MHP'nin başkanları, adayın ismini telaffuz edemiyorlar. İzliyorsunuz değil mi? Daha ismini öğrenemediler. Bu monşer aday, birkaç gündür kendince bize üslup dersi vermeye kalkışıyor. Kendince nezaketten filan bahsediyor ancak kendisini piyasaya sürenlerin, yani efendilerinin diline, üslubuna, edep, adap dışı konuşmalarına bakmıyor. Kim bunun efendileri? Bir, Pensilvanya. Bu Ekmel'i tezgaha sürenlerin başında o var. Aylardır sesi soluğu kesilmişti. 30 Mart'ta milletin kendisinden nasıl nefret ettiğini görünce dizlerinin bağı çözüldü, dili kilitlendi.

Önceki gün çıkmış, bir kez daha beddua etmiş. Ağza alınmayacak ifadeler... Denge bozulmuş. 'Hocayım' iddiasındaki bir kişinin, bunları bırakın, insanım iddiasındaki birisine yakışmayacak edep dışı, adap dışı hezeyanlar... Bize kendince üslup dersi veren Ekmel, gitsin o dersi Pensilvanya'daki hocasına versin. Tencere yuvarlanmış, kapağını bulmuş. Üzüm üzüme baka baka kararmış. Bu ortak adayın ikinci efendisi kim? CHP'nin genel müdürü. O da dün, kameraların, mikrofonların önüne geçmiş, o da seviyesini ortaya koyuyor. Burada tekrar edemeyeceğim ifadeler kullanıyor. Bir genel başkana, Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanına küfretmek yakışır mı? Bununla kalmıyor, millete de küfrediyor. Bunlarda seviye diye bir şey yok. Kendi dar muhayyilesiyle yerlerde dolaşan edebiyle milletin adayına, milletin adayı kavramına, aslında bizzat milletin kendisine hakaret ediyor. Eğer Ekmel'de ders verecek kapasite varsa gitsin ikinci efendisi CHP genel müdürüne üslup dersi, edep dersi versin."

-"Bunlar milletle alay ediyorlar"

"Ekmeleddin İhsanoğlu'nun üçüncü efendisinin Devlet Bahçeli olduğunu" söyleyen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Onun zaten hakaretten başka bildiği bir şey yok. Sabah uyanıyor hakaret, akşam oluyor yine hakaret. Siyasete, Türkiye'ye, Türkiye'nin meselelerine ilişkin tek cümlesi yok. Sadece ve sadece hakaret. Biliyorsunuz, bu Bahçeli, kendisini matematiğe vermişti. Sayıları topluyor, çıkarıyor, çarpıyor, bölüyor, 40 rakamını bulmaya çalışıyordu. Matematikten çaktı, ardından kendisini geometriye verdi. Üçgenler çizmeye, üçgenlerin iç açılarını toplamaya başladı. Fakat geometriden de çaktı. Şimdilerde kendisini edebiyata, şiire vermiş. Siyasette, matematikte, geometride başarılı olamadı, şiir yazmaya başladı. Orada da çok kötü. Şiirinde ölçü yok, kafiye yok, ruh yok, insicam yok. 10 Ağustos'tan sonra çok vakti olacak. Artık roman yazmaya, hikaye yazmaya, masal yazmaya başlar. Bunlar, milletle alay ediyorlar, alay."

-"Bu millet, sana İstiklal Marşı'nı öğretecek"

"CHP genel müdürünü oraya kasetle getirdiler, milletle alay ediyor. MHP Genel Başkanını orada şantajla tutuyorlar, o da milletle alay ediyor" diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bir cumhurbaşkanı adayı çıkardılar, o da tam evlere şenlik. İstiklal Marşı'nı bilmeyen, tanımayan birini getirdiler. Cumhurbaşkanı adayı diye seçmenlerine tanıttılar. Şimdi bu Ekmel, dün çıkmış, ne diyor? 'Halk, şiirlerle falan uğraşmak istemiyor.' Şu ifadeye bak. Cumhurbaşkanı adayının söylediğine bak. 'Halk, ciddi meseleleri konuşmak istiyor' diyor. Ekmel Efendi, bir kere o, sadece şiir değil. O, bizim İstiklal Marşı'mız. Şecaat arzederken sirkatin söylüyorsun. O, sadece bir şiir değil, bizim İstiklal Marşı'mız. Anayasamızın değişmezleri arasında. O, bu milletin marşı. O mısralar, bu milletin hissiyatı. O mısralar, bu milletin mazisi. Bugünü, istikbali, senin şiir diye geçiştirmeye çalıştığın o mısralar, bu milletin kalbine yazılmış ve asla silinmeyecek olan kitabedir. İstiklal Marşı'nı sen bilmeyebilirsin, tanımayabilirsin, bir de utanmadan bunu inkar edeceksin. Hatta bir de çıkıp bunu gayri ciddi mesele olarak göreceksin. Bir de sıkılmadan 'Babam, Akif'in çok iyi bir arkadaşıydı' diyeceksin. Bu nasıl bir yaklaşımdır? Bu millet, sana İstiklal Marşı'nı öğretecek."

- Aydın

Kaynak: AA / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Menderes Samsun Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title