Haberler

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan'ın Ankara Mitingi (3)

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Ankara'da CHP'ye, MHP'ye, Saadet Partisi'ne, Büyük Birlik Partisi'ne, diğer partilere gönül veren kardeşlerim bu monşer adaya destek olmayacaklar" dedi.

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Ankara'da CHP'ye, MHP'ye, Saadet Partisi'ne, Büyük Birlik Partisi'ne, diğer partilere gönül veren kardeşlerim bu monşer adaya destek olmayacaklar" dedi.

Ankara'nın Keçiören ilçesinde vatandaşlara seslenen Başbakan Erdoğan'a, Başbakan Yardımcıları Ali Babacan, Bülent Arınç, Emrullah İşler ile Avrupa Birliği Bakanı ve ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, AK Parti Ankara milletvekilleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak eşlik etti.

Erdoğan, mitingde yaptığı konuşmada, "Keşke 40 gün önce değil de 2-3 ay önce ortaya çıksaydı bu ortak aday, millet daha da çok eğlenirdi. Her gün gaf, her gün hata, her gün skandal. Çıkmış 'Ben edebiyatçıyım, İstiklal Marşı'nı bilirim, Çanakkale Şehitleri'ni bilirim' diyor. 'Yahya Kemal'in Süleymaniye'de Bayram Namazı'nı bilirim' diyor. 'Süleymaniye'de Bayram Namazı' diye Yahya Kemal'in bir şiiri yok. 'Süleymaniye'de Bayram Sabahı' diye bir şiiri var. Önce kendine gel" şeklinde konuştu.

"ANKARA KIZILCAHAMAM'IN GÜVEN MAHALLESİ'NE DE ULAŞACAK, GAZZE'YE DE ULAŞACAK"

"Ankara'da CHP'ye, MHP'ye, Saadet Partisi'ne, Büyük Birlik Partisi'ne diğer partilere gönül veren kardeşlerim bu monşer adaya destek olmayacaklar" diyen Erdoğan, "10 Ağustos'ta Ankara'da farklı bir sonuç bekliyoruz. Ankara'da sadece AK Partili kardeşlerim değil bütün vatandaşlarımdan güçlü bir destek bekliyoruz. 10 Ağustos Ankara'yı değiştirecek, Çankaya'yı çok daha güçlü kılacak. 77 milyon bir olacağız, tek yürek olacağız, bir olacağız, diri olacağız, hep birlikte tek yürek olacak. Ankara'yı, ilçelerini, mahallelerini çok daha güçlü kılacağız. Ankara Kızılcahamam'ın Güven Mahallesi'ne de ulaşacak Gazze'ye de ulaşacak. Ankara Şereflikoçhisar'ın Yeşilyurt Mahallesi'ne de ulaşacak Somali'ye de ulaşacak. Güdül'ün Çukurova Mahallesi'ne de ulaşacak Irak'ta Tuzhurmatu'daki Türkmenlere de ulaşacak. Selçuklu'nun mirasını geleceğe taşıyacağız. Osmanlı Devleti'nin mirasını geleceğe taşıyacağız. Cumhuriyetimizin geleceğini daha da güçlendirecek, bayrağımızın, pasaportumuzun itibarını daha da çoğaltacağız" ifadelerini kullandı.

"ANKARA'YA 12 YILDA 50 KATRİLYON YATIRIM YAPTIK"

12 yılda Ankara'ya 50 katrilyon lira yatırım yaptıklarını açıklayan Erdoğan, "Ulaştırma ve haberleşmede 12.5 katrilyon, toplu konutta 11 katrilyon, eğitimde 5 katrilyon, gençlik ve spor 2.5 katrilyon, enerjide 2 katrilyon, orman ve su işlerinde 2 katrilyon, sağlıkta 1.5 katrilyon yatırım yaptık. Ankara sağlıkta tesislerle ülkemizin kalbi oldu. Toplamda 726 yatak kapasiteli Etlik ve Bilkent sağlık kampüslerinin yapımı devam ediyor. İki şehir hastanesini kuruyoruz Ankara'ya. Etlik ve Bilkent'te yapımı devam ediyor. Ankara'yı Konya'yla Eskişehir'le Bilecik'le Sakarya'yla Kocaeli'yle hızlı tren aracılığıyla buluşturduk. Devamı geliyor, teferruata gerek yok. İşte bütün bunlarla beraber Avrupa'nın müstesna bir ülkesi olarak, Başkent rayın çalışmaları hızla devam ediyor. Batıkent-Sincan, Kızılay-Çayyolu metrolarını tamamladık. Keçiören-Tandoğan metro hattı çalışmalarında sona yaklaşıyoruz. Test sürüşlerine başlayacağız. Kızılay'dan Esenboğa Havalimanı'na giden Ulus'un Siteler'in Kuzey Ankara Projesi'nin Pursaklar'ın Saray Fuar Alanı'nın da güzergahında bulunduğu bir metro hattı daha kuruyoruz. Bunları da hayata geçirdiğimizde Ankara toplu taşıt konusunda çağ atlamış olacak. Ankara-Niğde, Ankara-Samsun arasında 3 otoyol projemizle ilgili altyapı çalışmalarımız son sürat devam ediyor" diye konuştu.

"GURBETÇİ KARDEŞLERİM, 44 GÜMRÜK KAPISINDA GİDİN OYLARINIZI KULLANIN"

"10 Ağustos ülkemiz için Ankara için için milat olacak" diyen Erdoğan, şunları kaydetti: "İradenize sahip çıkın, sandıklara sahip çıkın, demokrasimize sahip çıkın. Aramızda gurbetçi kardeşlerim varsa 44 gümrük kapısında gidin oylarınızı kullanabilirsiniz. Şu anda Türkiye'nin önünde önemli bir fırsat var. 12 yıldır tarih yazıyoruz. İnşallah 10 Ağustos'ta yeni Türkiye'nin büyük Türkiye'nin tarihini yazacağız. Ele ele gönül gönüle daha güçlü bir Türkiye'yi inşa edeceğiz. Mutlaka sandığa gidin. Büyük Türkiye için yeni Türkiye için oylarınız kullanın. 'Halkın oylarıyla belirlenen ilk cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullandım' deyin. Bize Allah yeter, bize millet yeter, bize Ankara yeter. Dualarınızda Gazze'yi, Libya'yı, Mısır'ı, Suriye'deki ve Irak'taki mazlum kardeşlerinizi unutmayın." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Büyük Birlik Partisi Recep Tayyip Erdoğan Politika Güncel Haberler

title