Haberler

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan Erzurum'da

Erdoğan: (1) "Ey CHP, ey MHP, ey HDP yav siz şimdi hangi yüzle halkın karşısına gelip de inanmadığınız halkımızdan adayınız için oy isteyeceksiniz.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, halkın cumhurbaşkanını seçimle belirlemesi için yaptıkları düzenlemeye muhalefet partilerinin karşı çıktığını anımsatarak "Ey CHP, ey MHP, ey HDP yav siz şimdi hangi yüzle halkın karşısına gelip de  inanmadığınız halkımızdan adayınız için oy isteyeceksiniz. Bunlar halka inanmıyor, halka güvenmiyor" dedi.

Başbakan Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası dolayısıyla Erzurum'da, İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitingde, halka hitap etti.

Sözlerine, kendisini karşılayan Erzurumlulara teşekkür ederek başlayan Erdoğan, "Var olasın Dadaş, çok hayırlar göresin Dadaş, Allah sizlerden hepinizden razı olsun. Rabbim bu mübarek ayda, ramazanışerifte tuttuğunuz oruçları, yaptığınız ibadetleri inşallah kabul etsin. Ramazanışerif, ülkemiz, milletimiz için tüm İslam coğrafyası ve insanlık için inşallah hayırlara vesile olsun" diye konuştu.

Erdoğan, 3,5 ay önce de yerel seçimler dolayısıyla 21 Mart'ta, Erzurum miting için geldiklerini anımsatarak, şunları kaydetti:

"Erzurum'da muhteşem bir miting, muazzam bir buluşma gerçekleştirdik. Erzurum, o gün iradesine sahip çıkacağın gösterdi. Erzurum, bütün saldırılar karışsında dimdik duracağını gösterdi. 21 Mart'ta yaptığımız mitingde, ne dedim? 'Dadaş,  sen burada olduğun müddetçe biiznillah bu ülkeye hiçbir şey olmaz. Dadaş, sen böyle yiğit, böyle mert, böyle yürekli durduğun müddetçe namahrem eli bu ülkeye uzanamaz.' Erzurum'da yer Allahuekber, Erzurum'da gök Alluekber'dir, Erzurum'da dağ Allahuekber'dir. İşte 21 Mart'ta bu meydanda Erzurum, 'Allahuekber' dedi. Sonra da gitti 30 Mart'ta son sözünü sandıkta söyledi. Erzurum, kendisine yakışanı yaptı. Erzurum kendisinden bekleneni yaptı, yüzde 59 oy oranıyla rekor seviyede oy oranıyla iradesine, ülkesine milletine sahip çıktı. 30 Mart'ta verdiğiniz o büyük destekten dolayı bütün Erzuruma teşekkür ediyorum."

-"Çok anlamlı bir ders verdiniz"-

"30 Mart'ta sadece bizlere destek vermekle kalmadınız, siz sandıkta ilgili yerlere çok anlamlı bir ders verdiniz" ifadesini kullanan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Milli irade hırsızlarına ders verdiniz, ülkemize ihanet eden şebekelere ders verdiniz. İhanet şebekeleriyle iş tutan CHP, MHP'ye, burada çok büyük bir ders verdiniz. Her birinizden Allah razı olsun. Bir kez daha Erzurum'u yürekten kutluyorum."

-"Vekiller değil asıllar seçecek"-

Başbakan Erdoğan,  şimdi yeni bir seçime hazırlandıklarını, 10 Ağustos'ta bir kez daha sandık başına gideceklerini belirterek "Cumhuriyet tarihinde ilk kez halk cumhurbaşkanını doğrudan seçecek. Burada aracılar olmayacak. Vekiller olmayacak. Vekiller değil asıllar seçecek. Böyle dedik, Anayasayı değiştirdik ve ve işte 10 Ağustos'ta ilk kez bu seçimi gerçekleştireceğiz" dedi.

2007'de 10. Cumhurbaşkanının görev süresi dolduğu dönemde cumhurbaşkanı adayı olarak Abdullah Gül'ü belirlediklerini ve o dönemde karşılaştıkları engelleri anımsatan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bir hukuk cinayeti işlediler. Kim yaptı bunu? CHP, CHP'nin yandaşı emekli hukukçular yaptı. Bazı yüksek mahkemeler bu hukuk cinayetine maalesef destek verdi. Bize, yani AK Parti'ye cumhurbaşkanı seçtirmek istemediler. Önce genel seçim kararı aldık, 'madem siz bize cumhurbaşkanı seçtirmiyorsunuz biz de halka gideriz' dedik. 22 Temmuz'da halkımız bize yüzde 47 oy oranıyla destek verdi. Aynı anda Anayasa'yı değiştirmek için adımlarımızı attık, ne dedik? 'Bırakın cumhurbaşkanını halk seçsin' dedik. Cumhurbaşkanı 5 yıllık dönem için seçilsin dedik, iki dönem yapmak mümkün olsun, dedik. Bu değişikliği yaptık ama Çankaya'dan veto yedik. Bir kez daha aynı değişikliği yaptık. Bu sefer Çankaya halk oylamasına götürmek zorunda kaldı. Halka gittik, halka sorduk, 'cumhurbaşkanını halk seçsin mi seçmesin mi' dedik. Siz yüzde 69 oy oranıyla 'evet' cumhurbaşkanını evet halk seçsin' dediniz."

"Şimdi kardeşlerim, ben bir şeyi merak ediyorum:  Ey CHP, ey MHP, ey HDP yav siz şimdi hangi yüzle halkın karşısına gelip de  inanmadığınız halkımızdan adayınız için oy isteyeceksiniz. Bunlar, halka inanmıyor, halka güvenmiyor" diyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Halkı halka aldattılar her zaman. Fakat biz mutluyuz. Niye? Halkımızla yola çıktık, halkımızla yürüdük ve halkımızla yürüyoruz. Onlar millete efendilik yapmak istediler, biz ise yola çıktığımızda gün ne dedik? 'Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik' dedik. İşte o büyük değişiklik, 10 Ağustos'ta şimdi tecelli edecek. 10 Ağustos'ta cumhurbaşkanını sizler seçeceksiniz. Hiçbir baskı altında kalmadan hür iradenizle devletin zirvesinde kimin olacağını sizler belirleyeceksiniz. Bugüne kadar Türkiye'de 11 cumhurbaşkanı görev yaptı. İnanın birkaç istisna dışında cumhurbaşkanlığı seçimi her seferinde büyük hadise oldu, büyük mesele oldu. Türkiye gereksiz gerilimlerin içine sürüklendi, ekonomi etkilendi, toplumsal barış bozuldu, demokrasi çok ağır yaralar aldı. Biz buna son verdik. Hiçbir tartışmaya, gerilime mahal vermeden, milletimiz sandığa gidecek, tercihini yapacak, oyunu kullanacak ve 12. Cumhurbaşkanını inşallah milletim seçecek."

- Ankara

Kaynak: AA / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan 21 Mart Erzurum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title