Haberler

Başbakan: Bedelli Gündemimize Gelebilir

Güncelleme:

Başbakan Erdoğan bedelli askerlikle ilgili "Şu an yok ama ileride olabilir" diyerek yeşil ışık yaktı.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bedelli askerlik gündemimizde şu anda yok. Daha sonra bu gündeme girebilir mi? Girebilir." diyerek bedelli bekleyenleri umutlandırdı.

Erdoğan, Kanal 7 ve Ülke TV ortak yayınındaki "İskele Sancak" programında, gazeteci
Mehmet Acet'in sorularını yanıtladı.

"GÜNDEMİMİZE GİREBİLİR"

Erdoğan, bedelli askerlik konusunda yöneltilen bir soruya karşılık, şunları kaydetti:


"Bedelli askerlik gündemimizde şu anda yok. Daha sonra bu gündeme girebilir mi? Girebilir. Bedelli askerlik noktasında 800 bin civarında olduğu söyleniyor. Bu konuyla ilgili olarak tabii Türk Silahlı Kuvvetleri, Milli Savunma Bakanlığımız çalışma yapabilir, bu çalışmalardan sonra yeniden 'böyle bir adım atalım' denirse bu konuda hükümetimiz ben inanıyorum ki çalışmayı yapar ve o çalışmadan sonra atılması gerekiyorsa böyle bir adım atılabilir."

BAYRAM UYARISI

Vatandaşların Ramazan Bayramı'nı da tebrik eden Erdoğan, "Gazze'deki kardeşlerimizi, Filistinli kardeşlerimizi, şu anda zindanlarda olan kardeşlerimizi, Suriye'deki kardeşlerimizi, Irak'taki kardeşlerimizi dualarında unutmasınlar, Arakan'daki, Patani'deki kardeşlerimizi dualarında unutmasınlar ve bütün bu dualarla birlikte bizi de tabii dualarında unutmasınlar. Biz de kendilerinin inşallah dualarımızda yanlarında olacağız" dedi.

Bayramın tüm millet ve İslam alemi için barışa, hayırlara ve insanlık için yeni bir dönemin başlangıcına vesile olması dileğini dile getiren Erdoğan, "Filistin'de, Suriye'de ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum, milletime saygı ve sevgilerimi sunuyorum" ifadesini kullandı.

Erdoğan ayrıca, bayram nedeniyle kara yoluyla seyahate çıkan vatandaşları da trafik kurallarına uymaları konusunda uyararak, "Trafik kurallarına uymak suretiyle eğer kara yollarında bu yolculukları yaparlarsa, yakınlarına ve bizlere üzüntü vermemiş olurlar" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Kanal 7 Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500

Yorumlar (29)

veli:

sandık nelere kadirsin...

12
1
yanıtYanıtla
İyi bayramlar:

Seçimler yaklaşınca; cahil'' i makarna ve kömür ile zengini bedelli ile ağzına bir parmak bal... hoop oylar cepte, taktik süper, herkes ektiğini biçecek bakalım neler ekiyoruz. Sonradan kimse ağlamasın.

9
2
yanıtYanıtla
y şahin:

yaktin bizi akp aaaa bbb versin

8
1
yanıtYanıtla
y şahin:

askermi kaldı hepsini yokettiniz

7
1
yanıtYanıtla
ali:

sen anca zengini kollarsın.bize adaletten bahsetme

7
1
yanıtYanıtla
bedelli her daim olmalı:

zengin olan gidince zaten askerlik yapmıyor şunu bi aklınıza koyamadık gitti. hiç değilse bu şekilde biraz paraları alınıp devlet kazanır ordaki gariban kazanır diğer şekilde sadece ordaki komutanı kazanıyor.askerlik diye tutturdunuz sanki gidince bişey öğretiyolar eğitim olsa yine gideyim eyvallah ama işimin gücümün arasında gidip bir sene hiç yoktan para kazanamamak hatta ülkeye daha faydalı olabilecekken ordayım diye olamamak ne kadar mantıklı allah aşkına

4
3
yanıtYanıtla
mehmetmehmet34@hotmail.com:

bir aile varki baba yok 5 fertden olusuyo anne ve 4 cocuk bu ailenin gecimini akrelık cağına gelmiş genc salıyor zavallı askere gidiyor sehit düşüyor kardeşeri ve annesi sehidinemı aglasın yoksa dustugu durumamı aglasın.en kötüsü ne biliyormusun asker iken çatışmada ölmüyor.arkeri aracın kaza yapması sonucu ölüyo ve devlet sehit olarak görmedi maas baglmadı bu aile ne yapıyo aacaba sen askeriyeyı zaman kaybı görüyorsun ama bazıları için hayat kaybı

yanıt0
yanıt0
bedelli her daim olmalıserkan@hotmail.com:

ben ne anlatıyorum sen ne anlatıyorsun. o zaman bedelli olmasın zengin o kadar parası olan adam da gitsin bu söylediğin ferde ne gibi bir katkısı olacak acaba.onun yerine diğerimi kaza yapacak.yine parası oturan askerde krallar gibi yaşayacak yine senin söylediğin durum yaşanacak.

yanıt0
yanıt0
GÖRÜŞ:

Genelde böyle şeyler seçimlerden önce çıkarılır ki oy toplansın.Şimdi zaten hızlı trenle oy topladı bedelli askerliği çıkarmasına gerek yok

6
1
yanıtYanıtla
vatansever80:

bedelliyi çıkaranda faydalananda vatan hainidir fakir çocugu zengine bekçilik yaptırılıyor vatansa herkesin vatanı sınırda ölmek fakir çocuguna sayfiye yerinde tatil zengin çocuguna olmaz öyle şey

5
2
yanıtYanıtla
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title