Haberler

Cumhurbaşkanı Adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu Aydın'ı Ziyareti Sırasında "Hakkın Rızası,...

umhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Aydın'ı ziyaret etti.

umhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Aydın'ı ziyaret etti.

Saat 12: 00 civarında İzmir'e gelen, oradan da kara yoluyla Aydın'a hareket eden İhsanoğlu, Aydın otoban girişinde vatandaşlar tarafından karşılandı.

Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, ilk olarak Aydın Valisi Erol Ayyıldız'ı makamında ziyaret etti. Burada yaptığı açıklamada "Medeniyetin beşiği, Efeler Diyarı Aydın'ın sorunlarını, imkanlarını ve geleceğini görüştük" diyen İhsanoğlu, seçimin milletin hak ettiği huzur, sükun ve güven içinde gerçekleşeceğine inandığını belirtti.

Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, daha sonra Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu ziyaret etti. Çerçioğlu'nu yeniden belediye başkanı seçildiği için kutlayan İhsanoğlu, Kuşadası, Nazilli ve Söke gibi ilçeleriyle Aydın'ın hak ettiği büyükşehir statüsüne kavuşmasından duyduğu mutluluğu ifade etti.

Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu daha sonra Aydın'ın Çakırbeyli ilçesine giderek Adnan Menderes Evi'ni ziyaret etti. Adnan Menderes'in Aydın'la özdeşleşen bir şahsiyet olduğunu ifade eden İhsanoğlu, "Bu millete hizmet etmiş her şahsiyet hak ettiği kıymeti görmelidir. Geçmişimizle hesaplaşmak, bizim açımızdan ibret almaktır" dedi.

İçeride ve dışarıda barış, huzur ve kardeşlik vurgusu yapan Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, "Uygarlıklar, kardeşlikler şehri Aydın ülkemin de aydınlığı olacaktır" dedi.

İhsanoğlu, Aydınlıları 10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi için sandığa davet ederken, "Hakkın rızası, halkın izniyle başaracağız. Aydın bir Türkiye için 'hadi gari sandığa" ifadelerini kullandı.

Çakırbeyli'nin ardından Aydın'ın Yenipazar ilçesine gidecek olan Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Yörük Ali Efe'nin İstiklal Harbi'nin sembolleşmiş bir kahramanı olduğunu kaydederek "Aydın'ın tüm halkı ve milletimizin her ferdi birer Yörük Ali Efe'dir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Scandinavianagency.com / Güncel

Ekmeleddin İhsanoğlu Erol Ayyıldız İzmir Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title