Haberler

Cumhurbaşkanı Adayı İhsanoğlu: "Ülkemizi Selametle Yönetmek İstiyoruz"

MHP ve CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, “Türkiye'yi üç aday arasından önümüzdeki beş yıl selametle sükunetle kavga etmeden gerginlik yaratmadan ayrılıp bükülmeden çatıştırmadan cepheleştirmeden bütün vatandaşları 76 milyon insanımızı birleştirebilecek bir cumhurbaşkanı seçeceğiz” dedi.

MHP ve CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, " Türkiye'yi üç aday arasından önümüzdeki beş yıl selametle sükunetle kavga etmeden gerginlik yaratmadan ayrılıp bükülmeden çatıştırmadan cepheleştirmeden bütün vatandaşları 76 milyon insanımızı birleştirebilecek bir cumhurbaşkanı seçeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Trakya bölgesinde planladığı seçim çalışmaları dolayısıyla Kırklareli'ne geldi. Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu'nu ziyaretinin ardından kent merkezinde bulunan İstasyon caddesi alanında vatandaşlarla bir araya geldi. İhsanoğlu, 10 Ağustos'da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Kırklareli halkında destek istedi. Türkiye'yi önümüzdeki 5 yıl selametle ve sükunetle yönetecek bir cumhurbaşkanının seçilmesini istediğini söyleyen İhsanoğlu, şunları kaydetti:

"Türkiye'yi üç aday arasından önümüzdeki beş yıl selametle sükunetle kavga etmeden gerginlik yaratmadan ayrılıp bükülmeden çatıştırmadan cepheleştirmeden bütün vatandaşları 76 milyon insanımızı birleştirebilecek bir cumhurbaşkanı seçeceğiz. 10 Ağustos, bir milletvekili, belediye başkanı seçimi değil. Bir kişiyi seçiyoruz. Beş kişi yok, üç kişiden birini tercih edeceğiz. Tercih hakkı vatandaşlara aittir. Fikirlerinizi oluşturduktan sonra, dinledikten sonra karşılaştırdıktan, mukayeseden sonra, sakin bir kafa ile vicdanlarının verdiği kanaat istikametinde oylarını kullanacak. Biz size neyin peşinde olduğumuzu, neyin peşinde olmadığımızı kısaca söyleyeceğiz."

Yaptıkları seçim çalışmalarında diğer adaylar ile arasındaki farkı anlatan İhsanoğlu, "Ben ve üçüncü adayı birer dakika ikişer dakika, diğerine 553 dakika üç adaydan birisine veriyor. Bu da adalet dedikleri, hakkaniyet dedikleri, mağduriyet dedikleri, bu bunu alanlar mağdur oluyor biz gaddar oluyoruz. Türkiye'deki yeni dilin zihniyetin ifadeleri bizim halkımızın bu nefret söylemini reddediyor. İndirgemeci, tekelci anlayışı istemiyor. Vatandaşların ayağına geliyoruz. 100 kişilik koruma ile değil otobüsle geliyoruz. Devletin uçakları, arabalar, yüzlerce memurumuz yok. Biz gittiğimiz yerde vali ile görüşmüyoruz, seçilmiş insanlar bize geliyor" diye konuştu.

"RÜZGAR EKEN, FIRTINA BİÇER"

İhsanoğlu, cumhurbaşkanının oy verenlerin de, oy vermeyenlerinde temsilcisi olması gerektiğini belirterek, "Muhalefet olanların da temsilcisidir. Anayasanın uygulanmasını gözetir. Devlet kurumlarının çalışmasının işlemenin ahenkli olmasını gözetir. Devletin her bakından yürümesinin, işleminin sorumluluğunu taşıyacak halkın arzuların partilerin programına almadığı hususları hassasiyetleri gözetecek. Mecliste temsil edilmeyen partilerin muazzam oy potansiyeli var onların da temsilcileri olmalıdır. Öfkelenmeyen, azarlamayan, ötekileştirmeyen cepheleştirmeyen bir Cumhurbaşkanı olması lazım. Hangi partiden olursanız olun sevgi saygılı ekilir. Öfke ekilmez, rüzgar eken fırtına biçer" dedi.

İhsanoğlu'na daha sonra parkta bulunan bir kadın tarafından ekmek verilirken genç bir çocuk da İhsanoğlu ile öz çekim yaptı. - KIRKLARELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ekmeleddin İhsanoğlu Trakya Bölgesi Kırklareli Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title