Haberler

Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu'dan engellilere ziyaret -

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, seçilmesi halinde engellilerin sorunlarıyla ilgilenecek Cumhurbaşkanlığına bağlı bir konsey oluşturacağını bildirdi.

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, seçilmesi halinde engellilerin sorunlarıyla ilgilenecek Cumhurbaşkanlığına bağlı bir konsey oluşturacağını bildirdi.

İhsanoğlu, Cebeci'deki Altınokta Körler Derneği Kültür Merkezi'nde, Engelliler Konfederasyonu üyeleriyle bir araya geldi.

Konfederasyon yöneticilerinin engellilere hitap ederken "Dava arkadaşlarım" ifadesini kullandığını belirten İhsanoğlu, "Bu dava sizin davanız, insanlık davası. Bizim hangi ailemizde sıkıntılı olmayan insanlarımız var? Kendi ailenizde yoksa komşunun ailesinde var. Bu dava gerçekten insanlık davası, bütün Türkiye'nin davası. Türkiye'de 8,5 milyon insan engelliyse bu hepimizin davası demek" diye konuştu.

Engellilerden kendisini de dava arkadaşı olarak görmelerini isteyen İhsanoğlu, son yıllarda Türkiye'de engellilere yönelik bazı adımlar atıldığını ancak bunun yeterli olmadığını, engellilerin eğitim, istihdam ve sosyalleşmesine yönelik yeni çalışmalar yapılması gerektiğini bildirdi.

İhsanoğlu, engellilerin toplumdan dışlanmasının büyük hata olacağını belirterek, şunları söyledi:

"Bu kardeşlerimizin, bu evlatlarımızın sosyalleşmesi gerekir. Bunun için uygun eğitim ve istihdam şart. Burada ailelerin, bilhassa ailelerin görevi çok önemli. Onlara destek vermemiz lazım.

Engelli kardeşlerimiz ileride ailelerinden, anne babalar, kardeşler, bakacak insan olmadığı zaman bunlar ne olacak, kim yardımcı olacak? Bu insanlık davasını insanlık adına kim yürütecek. Bunu düşünmemiz lazım.

Size söz veriyorum Cenabı Allah'ın izni, halkın desteğiyle seçildiğim an, ilgili kurum, federasyon ve sivil toplum kuruluşlarıyla istişareler yaparak, bu konularla ilgilenecek bir engelliler, özürlüler danışma konseyi oluşturacağım."

İhsanoğlu, konuşmasının sonunda, Allah'tan engelli vatandaşlara sabır ve güç vermesini diledi.

-"Kimseden merhamet beklemiyoruz"

Engelliler Konfederasyonu Başkanı Turhan İçli de kimseden sadaka, merhamet, ve himmet istemediklerini, onurlu yaşam için eğitim, çalışma ve eşit şartlarda toplumsal yaşama katılma hakkı istediklerini belirtti.

İçli, "Her şeyi bedava dağıtarak engellileri kurtaramazsınız. Engelliler herkes gibi toplumsal yaşama katılmak, alın teriyle geçinmek istiyor" dedi.

Turhan İçli, İhsanoğlu'dan, engelli istihdamına yönelik talepleri için Devlet Personel Başkanlığı önünde açlık grevi yapan engellileri de ziyaret etmesini istedi.

Ziyarette engelli ozan Ali Sezer de İhsanoğlu'na yazdığı eseri saz eşliğinde okudu.

-Engellilere ziyaret

Kaynak: AA / Politika

Ekmeleddin İhsanoğlu Turhan İçli Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title