Haberler

Ekmeleddin İhsanoğlu: Bizim Federal Yapımız Yok

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, "Başkanlık sistemini isteyenler bilsinler ki bizim federal yapımız yok, bizim üniter devlet yapımız var. 81 vilayet fedaral yapı değil, bunlar idari taksimler. Biz büyük bir ailenin parçalarıyız. Türkiye parçalanmayacak, Türkiye üniter devlet ve rejimini devam ettirecek" dedi.

İhsanoğlu, Ankara'da Mamak, Altındağ, Çankaya ilçelerinde seçim çalışması yaptı ve DP Celal Bayar Köşkü'nü ziyaret etti.

Kuğulu Park'ta halka hitap eden İhsanoğlu, hayatının en güzel on yılını Ankara'da geçirdiğini ve eşiyle sıkça Kuğulu Park'a geldiğini söyledi.

İhsanoğlu, başkentin önemine işaret ederek buranın, devletin nasıl kurulduğunu, milli iradenin nasıl tecelli ettiğini ve hangi rejim üzerinde kurulduğunu hatırlattığını anlattı.

Makam ve mevki için değil, hizmet için yola çıktıklarını bildiren İhsanoğlu, "Yeni Türkiye bazıların zannettiği gibi bütün güçlerin tek elde toplanması manasına gelmiyor, yeni Türkiye milli mutabakat manasına geliyor" diye konuştu.

-"Bu yeni Türkiye'nin miladıdır"-

Türkiye'de CHP ve MHP arasında başlayan uzlaşmanın tarihi bir hadise olduğunu kaydeden İhsanoğlu, "Bu yeni Türkiye'nin miladıdır. Bu iki genel başkan arasında siyasi bir hesap değil, sosyolojik bir olaydır. Siyasi büyük hedefleri olan, manası olan bir harekettir. Bütün halkı toplayan, milli mutabakatı sağlayan yeni Türkiye'nin miladıdır. İşte burada yeni Türkiye miladı, başka bir yerde değil" değerlendirmesinde bulundu.

İkinci meşrutiyette padişahın bütün yetkilerini başvekile verdiğini hatırlatan İhsanoğlu,  şöyle devam etti:

"Şimdi biz 2014 senesinde bütün yetkileri tekrar tek elde toplayacağız. Böyle şey olur mu? Biz ileri mi gideceğiz, geri mi? O zaman bunu kabul ediyor musunuz? Mutlakiyetin geri dönmesini mi istiyorsunuz yoksa cumhuriyetin devam etmesini mi istiyorsunuz? Parlamenter sistemini mi istiyorsunuz yoksa başkanlık sistemini mi? Başkanlık sistemini isteyenler bilsinler ki bizim federal yapımız yok, bizim üniter devlet yapımız var. Biz 81 vilayetiz. 81 vilayet federal yapı değil, bunlar idari taksimler. Biz büyük bir ailenin parçalarıyız. Türkiye parçalanmayacak, Türkiye üniter devlet ve rejimini devam ettirecek."

-"Oyumuzu kullanalım ve sandığa sahip olalım"-

Türkiye'nin hala ikinci ligin altında olduğunu savunan İhsanoğlu, Türkiye'nin huzur ve istikrar içerisinde ekonomisini büyütmesi gerektiğini belirtti.

İhsanoğlu, Suriye ve Irak'taki gelişmelere işaret ederek bunların Türkiye'de yaşanmasını istemediklerini ifade etti.

"Bizim hedefimiz birliği bütünlüğü sağlamaktır" diyen İhsanoğlu, şunları kaydetti:

"Siz huzur istiyor musunuz? Birlik beraberlik istiyor musunuz? Dayanışma içinde ilerlemek istiyor musunuz? Cepheleşmek, bölünmek istiyor musunuz? O zaman pazar günü hep beraber sandığa gidelim oyumuzu kullanalım ve sandığa sahip olalım. Olayların yanlış bir yere gitmesini engelleyelim. Üç adayın oyları yer değiştirmesin. Onun için sandık ilçe ve il kurullarında, üç seviyede oyları korumak lazım. Aksi takdirde oylarınız heba olabilir. Siz Ankaralılar 30 Mart'ta bir tecrübe yaşadınız. Bu tecrübelere bir yenisini koymayalım. Bu son virajdır. Bu son virajı heba etmeyelim, demokrasinin önündeki engeli kaldıralım. Çankaya'ya hepinizi temsil eden birisini gönderelim."

İhsanoğlu, Kuğulu Park'tan önce ziyaret ettiği Güvenpark'ta da kendisini çok sayıda engelli vatandaşın karşıladığını ve onlarda sohbet ettiğini söyledi.

Buradan ayrılırken bir kişinin kendisine üslubunu bozmaması yönünde tavsiye vererek "Sakın ha onun gibi konuşma" dediğini aktaran İhsanoğlu, bu milletten aldığı terbiyeyle edeple konuştuğunu ve kimseye hakaret etmeyeceğini, milletin vaktini şiir okuyarak geçirmeyeceğini belirtti.

Konuşmanın ardından Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, İhsanoğlu'na, "10 Ağustos'tan itibaren 5 yıl ikamet edeceğiniz Çankaya'ya hoşgeldiniz" diyerek teşekkür plaketi takdim etti. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Ekmeleddin İhsanoğlu Kuğulu Park Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title