Haberler

Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Memleketi Yozgat'ın Ardından İkinci Durağı Trabzon...

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun yurt gezisine başlayacağı memleketi Yozgat'ın ardından ikinci durağı Trabzon olacak.

Trabzon'da bugün bir araya gelen 5 siyasi partinin temsilcileri, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek verdi. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde MHP, BBP, DSP ve DP il başkanları ile ortak bir basın açıklaması yapan CHP İl Başkanı Yavuz Karan, 4 Temmuz Cuma günü Trabzon'a gelecek olan Cumhurbaşkanı adayları Ekmeleddin İhsanoğlu'nu coşkulu bir şekilde karşılayacaklarını ifade ettiler.

Karan, "Türkiye'de halk tarafından seçilecek Cumhurbaşkanlığı seçimine gidiliyor. MHP ve CHP'nin de çatı adayı olarak toplumun değerlendirmesine sunduğu İhsanoğlu'na DP, DSP ve BBP de destek veriyor" dedi.

Karan, Türk siyaset tarihine büyük bir uzlaşı olarak geçecek bu adımın takdiri hak ettiğini belirterek "12 Eylül 1980'den önce birbirine kurşun attırılanlar, bugün bir araya gelmiş, uzlaşı içindedir. Cumhurbaşkanlığı makamının tarafsız olması ve Cumhurbaşkanının 77 milyonun Cumhurbaşkanı olması gerekir. Cumhurbaşkanı Anayasa'ya sadakatle bağlanmalı, güçler ayrılığı ilkesini benimsemeli ve bu doğrultuda tarafsız olarak görevini yapmalıdır. Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, laik Türkiye Cumhuriyeti'ni benimsemiş, hukukun üstünlüğünü ilke olarak benimsemiş olmalıdır. Cumhurbaşkanı kavgacı olmayan, yurttaşlarını ötekileştirmeyen devletin kaynaklarını peşkeş çekmeyen dürüst ve namuslu olmalıdır. Bu yüzden hepimizin adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'dur" diye konuştu.

CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan, basın toplantısında yaptığı açıklamada, çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Cuma günü Trabzon'da olacağını belirterek, "Ekmeleddin İhsanoğlu Cuma günü saat 09.30'da Trabzon'da olacak. Ekmeleddin İhsanoğlu memleketi Yozgat'a gittikten sonra 2. olarak Trabzon'a gelecek. Bu Trabzon'a verdiği değeri gösteriyor. Burada kendisini en iyi şekilde ağırlayıp insanlara çok iyi tanıtacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasında MHP İl Başkanı Muammer Demeli, DSP İl Başkanı Hadiye Solmaz ile BBP ve DP'nin temsilcileri de yer aldı. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ekmeleddin İhsanoğlu YAVUZ KARAN Trabzon Yozgat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title