Haberler

Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Antalya'da Esnaf Ziyaretinde Vatandaşların Yoğun İlgisi...

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Antalya'da esnaf ziyaretinde vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştı. Ziyaret boyunca İhsanoğlu, kendisine uzatılan bebekleri sevdi.

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeledin İhsanoğlu, seçim çalışmaları kapsamında bulunduğu Antalya'da Konyaaltı İlçesi Altınkum Mahallesi'nde Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Burada seçim otobüsünün içinden kalabalığa hitap eden İhsanoğlu, kalabalığı selamlayarak, "Sevgili vatandaşlarım yaklaşan Ramazan Bayramı'nızı kutluyorum. İnşallah bu bayram memleketimize huzur getirir. Bütün Türklerin, bütün Müslümanların, bütün dünyanın barış içerisinde olmasını temenni ediyoruz" diye konuştu.

Türkiye'nin çok önemli bir dönüm noktasına yaklaştığını dile getiren İhsanoğlu, "10 Ağustos'ta herkesin vereceği oylarla Türkiye yolunu seçecek. ya daha çok problem olacak, sıkıntı olacak ya da yurtta huzur yurtdışında itibar olacaktır. 10 Ağustos'ta vereceğiniz oylarla, Atatürk'ün istediği gibi 'Yurtta sulh Cihanda Sulh' ilkesini gerçekleştirmiş olacağız" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin parti seçimi olmadığını vurgu yapan İhsanoğlu, "Biz bütün Türkiye'nin temsilciyiz. Bütün herkesi kucaklıyoruz. Bu gemiyi selamet sahiline ulaştıralım. Geminin kaptanı kavgalı, öfkeli birisi olmaması gerekir. Huzuru getirecek yut dışında itibarı getirecek biri olması lazım" dedi.

İhsanoğ'lu ardından Kazım Özalp Caddesi'nde (Kapalı Yol) esnafı ziyaret etti. Seçim otobüsünden güçlükle inen İhsanoğlu'nu görmek isteyenler izdihama neden oldu. Cadde boyunca vatandaşları selamlayarak yürüyen İhsanoğlu, kendisine verilen çocukları sevdi ve öptü. Bir erkek çocuğu İhsanoğlu ile önce selfie çektirip, ardından elindeki 10 lirayı verdi. İhsanoğlu ise 10 lirayı eline alıp çevredeki vatandaşlara gösterip, " İşte bu helal para, helal para" dedikten sonra parayı çocuğa bayram harçlığı olarak geri verdi. Vatandaşlar cadde boyunca İhsanoğlu ile fotoğraf çektirmek için birbirleriyle yarıştı.

Öte yandan, İhsanoğlu'na, açıklama yapacağı yerde bir vatandaş tepki göstererek, 'Burası yeri değil, burası Cumhuriyet Meydanı değil, orada yap açıklamanı' dedi. Bir başka vatandaş ise tepki gösteren vatandaşa, "Burası senin yerin değil" dedi. İhsanoğlu, bu tartışmalara cevap vermezken, vatandaşlar partililerce alandan uzaklaştırıldı.

İhsanoğlu, Attalos heykeli önünde yaptığı açıklamada Antalya'nın tarihine dikkat çekerek, eski eserler ve milli parklarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Toprağın altı ve üstündeki tarihi eserlerin varlıkları olduğunu ifade eden İhsanoğlu, "Biz İslam ister, antik çağlara ait olsun bütün tarihi eserle brizim malımız ve korumamızdadır. Onun için bu etraftaki cami ve kaleler bizim. Ören yerlerine antik kazı yerlerine hassas olmamız lazım. Burada yaşayan flora, canlıları tabi zenginlikleri korumamız lazım. Bütün anlı varlıkları korumamız lazım. Ecdadımızdan nasıl aldıysak bu yerleri geleceğe taşımamız gerekir. Rant ve başka menfaat için feda etmemiz gerekir" dedi.

İhsanoğlu, esnaf gezisini tamamlayarak Muratpaşa Belediyesi tarafından Konuksever Mahallesi'ndeki iftar programına katıldı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ekmeleddin İhsanoğlu Konyaaltı Türkiye Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title