Haberler

Cumartesi Geceleri Sinema Keyfi Artı Bir TV'de Başlıyor

Güncelleme:

Artı Bir Tv, film festivallerinde büyük ilgi gören Türk filmlerini "Festival Kuşağı" ile ekranlara taşıyarak Cumartesi gecelerinize renk katıyor!

Artı Bir Tv, film festivallerinde büyük ilgi gören Türk filmlerini "Festival Kuşağı" ile ekranlara taşıyarak Cumartesi gecelerinize renk katıyor! Başrollerini Mert Fırat, Nergis Öztürk ve Zeynep Oral'ın paylaştığı, televizyon ekranlarında ilk kez gösterilecek olan "Atlıkarınca" ile başlayan "Festival Kuşağı", 12 Nisan 2014, Cumartesi gecesi 00:00'da Artı Bir Tv'de.

Festival filmlerinden derlenen, Türk sinemasının birbirinden değerli yapımlarının yer alacağı "Festival Kuşağı", her Cumartesi, Artı Bir ekranlarında sinemaseverlerle buluşuyor. Bir çoğu Türk televizyonlarında ilk kez yayınlanacak filmler arasında; Altın Portakal Film Festivali'nde "En İyi Film" ve "En İyi Erkek Oyuncu" ödülleri de dahil olmak üzere toplam beş ödül alan İnan Temelkuran'ın yönettiği "Bornova Bornova", Altın Koza Ödül Töreni'nde "Büyük Jüri", "En İyi Yönetmen" ve "En İyi Erkek Oyuncu" ödüllerini alan "Made in Europe" ve dünyada bir çok festivalden "En İyi Belgesel" ödülüyle dönen, Pelin Esmer'in yönettiği "Oyun" gibi filmler bulunuyor.

Sinemaseverleri ekranlara kilitleyecek olan "Festival Kuşağı"nın, 12 Nisan 2014, Cumartesi gecesi saat 00:00'da ekranlara taşıyacağı ilk filmi ise, İlksen Başarır'ın yönettiği, Mert Fırat, Nergis Öztürk ve Zeynep Oral'ın başrolleri paylaştığı, 2010 yapımı "Atlıkarınca". Senaryosu İlksen Başarır ve Mert Fırat'a ait olan film; 47. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "En İyi Senaryo", "Behlül Dal Jüri Özel Ödülü (Zeynep Oral)", 30. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde "En İyi Müzik Ödülü (Ahmet Kenan Bilgiç)" ve "Radikal Halk Ödülü (İlksen Başarır)" gibi ödüllere layık görüldü.

"ATLIKARINCA"

Erdem, Sevil ve çocukları Edip ve Sevgi'nin küçük bir kasabada süren yaşamları, Sevil'in annesinin felç geçirmesi sonucu İstanbul'a taşınmalarıyla değişime uğrar. Edip, yatılı okulda olduğu on yıl boyunca evden uzaklaşmıştır; Erdem'in ise iyi bir yazar olma hayalleri sürmektedir. Bir şekilde değişen tavırlarını, içine kapanmasını ve mutsuzluğunu fark eden Sevgi'nin ani tavır değişikliklerinden şüphelenen Sevil, evin içerisinde yaşanan bazı olayları sorgulamaya girişir ve yıllardır kapalı kapılar ardında saklanan sırrı keşfeder. Erdem bir trafik kazasında yaşamını kaybedince, ölümü ailede yeni sırların ortaya çıkmasına neden olur. Küçük bir ailenin her üyesi hayatları boyunca tek başlarına taşımak zorunda kalacakları gerçeklerle baş başa kalır. Kendilerine bile itiraf edemedikleri bu sır nedir?

Kaynak: Bültenler / Güncel

Nergis Öztürk Zeynep Oral Mert Fırat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title