Haberler

Cumartesi Anneleri" 586. Kez Buluştu

Kayıp yakınlarının oluşturduğu "Cumartesi Anneleri"nin, 27 Mayıs 1995'ten bu yana her cumartesi yaptığı oturma eyleminin 586. hafta etkinliği İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirildi.

Kayıp yakınlarının oluşturduğu "Cumartesi Anneleri"nin, 27 Mayıs 1995'ten bu yana her cumartesi yaptığı oturma eyleminin 586. hafta etkinliği İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirildi.

Galatasaray Meydanı'nda toplanan ve ellerinde gözaltında kaybettikleri yakınlarının fotoğraflarını taşıyan grup, oturma eylemi yaptı.

Eyleme katılan TBMM Başkanvekili HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, burada yaptığı konuşmada, 586 haftadır adalet arayışlarının devam ettiğini kaydetti.

Galatasaray'da kayıp ve yakınların aranmaya devam ettiğini ifade eden Buldan, "Siyaset yapan Hurşit Külter arkadaşımızdan haber alınamıyor. Onun yakınlarının bizim yaşadığımızın acıları yaşamasını istemiyoruz. Biz, kayıplara yeni kayıplar eklenmesini istemiyoruz. Adalet arayışımız sürekli devam edecektir." dedi.

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise bugüne kadar yakınlarını kaybetmiş ailelerin hepsinin ellerinden öptüğünü belirtti.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Gözaltında Kayıplara Karşı Komisyonu adına açıklamayı okuyan Maside Ocak ise 23 gündür Hurşit Külter'den haber alınamadığını vurgulayarak, "Annesinin 'Oğlum nerede' sorusu cevapsız kalıyor. Hurşit'in nerede olduğunu merak ediyoruz. Hurşit Külter yaşıyor mu? Biz hakkımızı aramak için her hafta burada buluşmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Etkinliğe HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ve çok sayıda kişi katıldı.

Grup açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Galatasaray Meydanı İstiklal Caddesi Galatasaray İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title