Haberler

Cumartesi Anneleri" 580. Kez Buluştu

Kayıp yakınlarının oluşturduğu "Cumartesi Anneleri"nin, 27 Mayıs 1995'ten bu yana her cumartesi yaptığı oturma eyleminin 580. hafta etkinliği İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirildi.

Galatasaray Meydanı'nda toplanan ve ellerinde gözaltında kaybettikleri yakınlarının fotoğraflarını taşıyan grup, oturma eylemi yaptı.

Grup üyeleri, "Failler belli, kayıplar nerede" yazılı pankartı yere sererek üzerine güller attı.

Eyleme katılan TBMM Başkanvekili HDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, burada yaptığı konuşmada, 580 haftadır adalet arayışlarının devam ettiğini kaydetti.

Türkiye'de kaybolan tüm insanları bir kez daha andıklarını ifade eden Buldan, "Yarın Anneler Günü. Ancak biz yıllardır olduğu gibi yarın da Anneler Günü'nü kutlamayacağız. Gözlerinde yaş olan gönlü buruk olan anneler, bu ülkede hiçbir zaman anneler gününü kutlamadı, yarın da öyle olacak." dedi.

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise bugüne kadar yakınlarını kaybetmiş ailelerin hepsinin ellerinden öptüğünü ifade etti.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Gözaltında Kayıplara Karşı Komisyonu adına açıklamayı okuyan Meryem Göktepe ise yarın Anneler Günü olduğunu ve yarın da hiçbir annenin bu acıyı yaşamama temennisinde bulunacaklarını söyledi.

Her zaman barışı savunmaya devam edeceklerini ifade eden Göktepe, "580 haftadır yakınlarımızın akıbetinin açıklanmasını, faillerin yakalanarak cezalandırılmasını için hak ve özgürlüklerimizle, onurlu bir şekilde yaşamak için tüm sorunlarımızın demokratik yöntemlerle çözülmesini istiyoruz" diye konuştu.

Grup, açıklamaların ardından dağıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Galatasaray Meydanı İstiklal Caddesi Pervin Buldan Anneler Günü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title