Haberler

Cumartesi Anneleri 542. Kez Bir Araya Geldi

Güncelleme:

Cumartesi Anneleri olarak bilinen kayıp yakınları, 1993'te Bitlis'te kaçırıldıktan 13 gün sonra ölü bulunan Özgür Gündem Gazetesinin muhabiri Ferhat Tepe için toplandı.

"Cumartesi Anneleri" olarak bilinen kayıp yakınları, 28 Temmuz 1993 tarihinde Bitlis'te kaçırıldıktan 13 gün sonra cesedi bulunan Özgür Gündem Gazetesi'nin 19. yaşındaki muhabiri Ferhat Tepe için bir araya geldiler.

Bu hafta 542. kez biraraya gelen grupta Ferhat Tepe'nin annesi Zübeyde Tepe ve babası İshak Tepe de yeraldı. 20 yıldır bu alanda, faili meçhul cinayet işlenen bu ülkede evlatlarını andıklarını belirten İshak Tepe, 'Başta Ferhat Tepe olmak üzere bu çocuklar sadece biz ana babaların çocukları değil, sizin çocuklarınız, bu halkın çocuklarıdırlar. Bu üzüntü hepimize aittir" dedi.

ANNE ZÜBEYDE TEPE: BU ÜLKEDE KATİLLER DEĞİL MAĞDURLAR CEZALANDIRILIYOR

Oğlunun 28 Temmuz 1993 tarihinde kaçırıldığında daha 19 yaşında olduğunu belirten anne Zübeyde Tepe ise, '8 Ağustos 1993'te cenazesi Hazar Gölü'nde bulundu. Oğlum genç bir gazeteciydi. Özgür Gündem muhabiriydi. O günden bu güne tam 22 yıl geçti. Hukuksuzlukla, adaletsizlikle geçen 22 yıl. ve o günden bugüne hiçbir şey değişmedi. Ne oğlumu kaçırıp katledenler hakkında bir soruşturma açıldı ne de bizim açtığımız davalar sonuçlandı. 20 yılın sonunda ise davamızın zamanaşımına uğradığını savcının bize yolladığı yazı ile öğrendik. Yapılan itirazımız reddedildi. Ferhat'ın babası İshak Tepe bir televizyon kanalında 'benim oğlumu devlet öldürdü, bu devlet katildir' dediği için ağır ceza mahkemesin 1 yıl cezaya çarptırıldı. Bu ülkede katiller değil mağdurlar cezalandırılıyor" dedi.

Cumartesi Anneleri adına yapılan açıklamada ise, '542. haftamızda 22 yıl önce kaybedilen Ferhat Tepe şahsında özgür basın, hakikat, adalet ve barış talebimizi bir kez daha ifade etmek için buluştuk. 19 yaşındaki Ferhat Tepe Özgür Gündem Gazetesi Bitlis muhabiriydi. 90'ların karanlığında işlenen ağır insanlık suçlarını haberleriyle kamuoyuna taşıyordu. 28 Temmuz 1993'te Bitlis şehir merkezinde sivil polis olarak bilinen, silahlı telsizli üç kişi tarafından kaçırıldı. Baba İshak Tepe Bitlis Asayiş Şube Başkanlığı'na, Emniyet Müdürlüğü'ne, valiliğe, savcılığa, Başbakan'a, İçişleri Bakanı'na, OHAL Valisi'ne başvurarak oğlunun bulunmasını istedi. Ailenin ısrarlı arayışıyla gözaltına alındığı inkar edilen Ferhat'ın ağır işkence görmüş bedenine, 13 gün sonra 'meçhul kişi' olarak gömüldüğü Elazığ Kimsesizler Mezarlığı'nda ulaşıldı" denildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bitlis Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title